Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Anabell 21:46, 24 lip 2017

GorAna napisał(a)
Haniu, podziwiam ogrom prac, jakie wykonałaś w ogrodzie
Bardzo duże masz pole do popisu

Aniu - ja o wile więcej bym chciała, tylko nie ma mi komu pomóc.
Pole do popisu jest realnej koncepcji brak, sadzę przesadzam....
Anabell 22:24, 24 lip 2017

anka_ napisał(a)
Podpisuję się pod tym obiema rękami. I poraz kolejny przekonalam się, że zdjęcie nie do końca oddają rzeczywistość. Nie widać na nich tak naprawdę wielkości i cudowności szpaleru anabelek. Zrobiły na mnie ogromne wrażenie.

Aniu - ja też zgłaszam się na kurs fotografowania.

Jak miło że przyjechałaś, tylko naprawdę za krótko, ale jak to pogodzić dwa miejsca w jednym dniu.

Wyszłam dziś posadzić 'Anafalis' wybrałam mu miejsce między kłosowcami a przed czarnym bzem jak na zdjęciu.
z tym ze dwa środkowe kłosowce muszę usunąć to i tak samosiejki.
obok przy samym brzegu na tym odcinku 2 m była masa chwastów, zabrałam się do usuwania, roślinkę juto posadzę.
Pozostałe kłosowce po przekwitnięciu usunę zupełnie.

Aniu przy okazji przejazdu obok mnie wpadnij na sesję zdjęciową.
Anabell 22:36, 24 lip 2017

Gosiek33 napisał(a)
Niesamowity ogród i rzeczywiście zdjęcia nie oddają jego uroku i buszu roślin. Podziwiam Cię, że dajesz radę tako ogrom pracy wykonać. A wszystko rośnie jak na drożdżach Bardzo dziękuję za gościnę

Gosia dziękuję to była bardzo miła niespodzianka, fajnie było się poznać.
Napiszę ci na pw jak pomyliłam Ciebie.

Właśnie widać jak nie daje rady w tym okresie obrobić się.

Podoba mi się powiedzenie Eli 'Ptasi Gaj' wszyscy pokazują ryneczek, tak jest u mnie z tyłu nie obrobione bo czeka na kolejny czas. co dzień gdzie wymaga najpilniej.
anka_ 22:52, 24 lip 2017

Anabell napisał(a)
Jak miło że przyjechałaś, tylko naprawdę za krótko, ale jak to pogodzić dwa miejsca w jednym dniu....
Aniu przy okazji przejazdu obok mnie wpadnij na sesję zdjęciową.
Haniu, żebyś ty wiedziała jak twój ogród zaczarował mojego eMa. Głównie ten szpaler z anabelek (nawet zapamiętał nazwę) i żywopłot z cisa. Dzisiaj mało zawału przez to nie dostałam. Jak opowiedziałam Iwonce/Toszce co mój eM dzisiaj wydziwiał to śmiała się, że muszę u ciebie abonament na wizyty ogrodowe wykupić. Zresztą oboma ogrodami był zachwycony i może dzięki Andrzejowi zrozumie, że to żadna ujma na honorze działać facetowi w ogrodzie.
Ja utwierdziłam się w przekonaniu, że wsadzenie szpaleru Anabellek było dobrą decyzją.

Co do zdjęć to ogromna szkoda, że nie oddają tego piękna hortensji w tej masie. Ale ogromnie mi będzie miło kolejny raz podziwiać ogród. Powiem szczerze, że jestem ogronmie ciekawa wyglądu następnych szpalerów hortek.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Anabell 22:59, 24 lip 2017

Makao_J napisał(a)
Ja pierdziu ale terenu masz. Różnorodność na fotkach Ani to po prostu cudo. Piękny masz ogród Haniu.

Aniu same Anie, terenu jest ale gdyby nie było pielenia to spokojnie z obrobieniem.
Teraz deszcze chwaściory rosną, a żywopłotów nie ma kiedy strzyc.
Trzeba wykorzystać czas wolny od deszczu na koszenie trawy.
Anabell 23:44, 24 lip 2017

JoannA napisał(a)
Ale piękne fotki. Brawa dla fotografki Ani się należą.
Haniu Twój ogród zachwyca. Po raz pierwszy miałam okazję go podziwiać w takim rozkwicie.
Dziękuję za możliwość podziwiania ogrodu go po raz kolejny.
Buziaki

Asiu - ja ciągle gonię, długo odpisuję bo przyjechała w tym czasie wnuczka i strzyże sunię. już jest gotowa i wykąpana.

Asiu- ale my wszystkie jesteśmy jednakowo ogrodowo/zakręcone.

Myślałam że posadzę dziś jeżówki Glowing ale gościnne z rodziną mi się zeszło.

Taką dobrą myśl podsunęłaś gdzie je ulokować.

Kaśka doradziła bzy.
Jak jesteście mi potrzebne w podpowiedziach.
Dziękuję za wszystko.
Anabell 23:48, 24 lip 2017

gobasia napisał(a)

ogladam Haniu zdjęcia z Twojego ogrodu..i wydawało mi sie ,że znam ten ogród ....ale te zdjecia powalają ...jest przecudnie..ta wijąca się ścieżka i dorodne anabelki

Basia - za takie pochwały wiesz jak się w górę głowę podnosi
choć wiem że jeszcze dużo do zrobienia.
Anabell 00:20, 25 lip 2017

anka_ napisał(a)
Haniu, żebyś ty wiedziała jak twój ogród zaczarował mojego eMa. Głównie ten szpaler z anabelek (nawet zapamiętał nazwę) i żywopłot z cisa. Dzisiaj mało zawału przez to nie dostałam. Jak opowiedziałam Iwonce/Toszce co mój eM dzisiaj wydziwiał to śmiała się, że muszę u ciebie abonament na wizyty ogrodowe wykupić. Zresztą oboma ogrodami był zachwycony i może dzięki Andrzejowi zrozumie, że to żadna ujma na honorze działać facetowi w ogrodzie.
Ja utwierdziłam się w przekonaniu, że wsadzenie szpaleru Anabellek było dobrą decyzją.

Co do zdjęć to ogromna szkoda, że nie oddają tego piękna hortensji w tej masie. Ale ogromnie mi będzie miło kolejny raz podziwiać ogród. Powiem szczerze, że jestem ogronmie ciekawa wyglądu następnych szpalerów hortek.

Aniu - zabieraj go do innych ogrodów, złapie bakcyla tak to z nimi jest pomału trzeba wciągać.
Też się uśmiałam, z jego myślenia.

Andrzej to teraz dumny jest że ma pokazowy ogród.

Anabelki prezentują się w fazie limonkowym na początku i największym rozkwicie a potem jak przekwitają i ponownie limonkowy kolor mają.

Bukietowe wydłużają czas uroku po anabelkach. też przechodzą fazy limonkowego koloru, śmietankowego odcienia i różu.
danuta_szwajcer 09:29, 25 lip 2017

Ogród oczami innych jeszcze bardziej zachwyca Pięknie, ogrom pracy ale jaki efekt. Masz tak dobrze dobrane kolory i wszystko jak widać przemyślane. Szpaler z anabelek jest cudny i podziwiam, że pomimo opadów dalej stoją na baczność, u mnie pomimo wiązań i tak się łamią od cięzaru. Pozdrawiam
Makao_J 11:57, 25 lip 2017

Anabell napisał(a)

Aniu same Anie, terenu jest ale gdyby nie było pielenia to spokojnie z obrobieniem.
Teraz deszcze chwaściory rosną, a żywopłotów nie ma kiedy strzyc.
Trzeba wykorzystać czas wolny od deszczu na koszenie trawy.

No to prawda. Jak deszcz nie pada to lepiej trawnik skosić.
Swoją drogą też muszę nożyce wyciągnąć i zrobić ładny równy murek ze swoich szmaragdów.