Haniu, dziś rano szukałam dali Bantling, ale jeszcze nie ma, kwitnie mi za to Sylwia, ale to nie jest ten głęboki odcień pomarańczowego i nie tak małe i ciasne pomponiki.
Patrzę na Twoje i są śliczne - o to mi właśnie chodziło, mam nadzieję że jeszcze coś wyrośnie, ja kupiłam tylko jedno kłącze, ale nie wiem nawet gdzie jest.
Urzeka zestawienie pomponów pomarańczowych z tymi w kolorze biskupim - rewelacja. Bardzo bym chciała takie coś powtórzyć u siebie.
W ogóle Twoje rabaty kipiące kolorami spektaktularne. Czekam dzisiaj na zapowiadany ciąg dalszy.
Ech, patrząc na Twoje zdjęcia dalii żałuję, że w tym roku trochę z nich zrezygnowałam. Trochę dlatego, że rosną w zadołowanych donicach i coś im ewidentnie nie pasuje-Nie doczekałam jeszcze ani jednego kwiatu! Jedna ma pąki, a druga (nad którą się zlitowalam i wysadzilam do ziemi nawet pąkiem mnie nie uraczyla.. Dalie już miałam i zawsze pięknie kwitly.. tylko zawsze od początku w gruncie..
Dziś wycięłam przekwitnięte kwiaty dwie kuwety budowlane 100 l samych kwiatów.
Bantling jest taki mocno pomarańczowy i kwiat malutki jak Rocco ok 3/4 cm
taki sam kwiat jest mały pomponik biały tylko nazwy nie jestem pewna ale to Snowflake
Bantling
Mira! i ja polubiłam ciemne dalie, w tym roku Rocco posadziłam z różami mają źle za ciasno i ciężko im zakwitnąć, tak samo Downham Royal i Demon mają za mocno cieniste miejsce, pokazują kolor.
Ciemnym kolorem próbowałam już w ubiegłym roku podsadzanie i przypadło mi do smaku.
Widziałaś u mnie przy trwawiastej jak wyłożyły się CoconutLime nie przypuszczałam że wyrosną tak wysokie, deszcze pomogły sie wyłożyć, miałam lekko podwiążać ale siła wyższa wylądowałam w szpitalu.
Leżące łodygi na trawniku przycięłam miały bardzo dużo kwiatów to jeszcze coś zostało po takich ulewach i suszach trzeba przeboleć.
jak na razie znalazłam stare zdjęcie Peach and Creme.
dzisiaj wycięłam dużo kwiatów i muszę poczekać na rozwiniecie.
Moje posadzone są na tyle zagonu i sięga je cień od cisów to też wyrosły wysokie ale za to trzymają się pionu, kwiat mały to nie ma cięzaru.
Dziś, dziś, ja już raniej wstaję nie tak jak do tej pory, nie mam wyjścia, wieczorem komary a do tego nie chcę kleszcza dorwać po raz następny.
za drogie badania na boleriozę, nie są refundowane 80 zł a jeszcze mam wykonać dwa następne co miesiąc.
lepiej roślinki dokupić.
za to wczoraj wieczorem 0 21,20 zamykały się oczy, i patrzyłam na zegarek kilka razy czy godziny nie pomyliły się.
Ciągle chodziłam spać po 1 w nocy.
Zoja w tym roku te porosły mi po 2 m jak z nich zrezygnować jak sa tak ładne i najbardziej przyrastają karpy.
Iwonko! dalie przyszły do łask na ogrodowisku, ja mam je bardzo dawno wiele odmian straciłam i żałuję, ale zawsze miałam dużo za dużo.
Ciągle nowe chciejstwa . W sumie mam 198 szt posadzonych.
w tym czasie w ogrodzie to oprócz hortensji, floksów grają pierwsze skrzypce, wszytko inne przekwita.
Można dobrać do potrzeb ogrodu, żaden inny kwiat nie ma takich różnorodności co wysokości, średnie niskie i obwódkowe, wielkości kwiatów przeróżne a kolory prawie wszystkie oprócz ciemnego granatu.
Widoczna Kefora