Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Anabell 23:26, 24 paź 2018

Kasia_CS napisał(a)
Powiem CI Haniu, że dostałaś przepiękne sadzonki!! zarówno lepsze niż ja w zeszłym roku z F, jak i teraz z roz.shop a te Leonardo to Ty mi wykupiłaś, przyznaj się ?

Ale się tak w ogóle zaróżyczkowałaś niesamowicie - jestem ciekawa Twoich przyszłorocznych rabat

Z Twoich róż mam u siebie Kimono, Goethe, Pashminę, Ascot, Baronesse

I właśnie miałam Ciebie pytać do których róż z moich kupionych pasuje Kimono, bo doczytałam gdzieś że róż wpada.
a miał być przy morelowych i żółtych, może być czy nie.

Tak wiem że wykupiłam bo zaglądałam później i nie było, przyznaję się bez bicia.

za mało mam pasujących do Pashminy.
tu w samy\m środku mają być Pashminy.
Przed trawami ma być Mary Rose

Trawy z prawej i trzcinak będą usunięte.
tylko sam środek planuję róże ale tylko w odcieniach różu i pasujących do siebie,

jest Tu po Lewej Edenka i dwie w malinowym kolorze
jest za trawami i bardzo wysoka.

przesadzę hort. Bobo
JoannA 23:28, 24 paź 2018

Sadzonki wypasione Haniu. Muszę jutro swoje dokładniej obejrzeć bo dzisiaj tylko rozpakowałam paczkę i sprawdziłam ilość. Ale wydają się być lepsze niż te wiosenne
z F.
Może piątek i sobota będzie dla nas troskę łaskawsza to posadzimy nasze nowe pięknotki.
Jutro to raczej deszcz, przynajmniej tak zapowiadają.
Dzisiaj wyszłam na spacer i uzbierałam trochę grzybków, ale wiatr taki że głowę chciało urwać.
Buziaki Hanuś
sylwia_slomc... 23:38, 24 paź 2018

Sadzonki dorodne
Kasia_CS 23:54, 24 paź 2018

Anabell napisał(a)

I właśnie miałam Ciebie pytać do których róż z moich kupionych pasuje Kimono, bo doczytałam gdzieś że róż wpada.
a miał być przy morelowych i żółtych, może być czy nie.

Tak wiem że wykupiłam bo zaglądałam później i nie było, przyznaję się bez bicia.

Oj Haniu.. tu trochę kicha, bo ja mam problem z łączeniem takich kolorów, a jeszcze z żółciami to już w ogóle - nie czuję żółtego, nie mam w ogrodzie i nawet nie mogę porównać.. ale, jak chcesz mogę jutro, jeśli córcia i pogoda pozwoli, spróbować podejść do kimono z fotkami Twoich zakupionych róż z netu i zrobić zdjęcia w ramach eksperymentu, jak się komponują z różą na żywo

Ona ma odcienie różu w sobie, ale takiego ciepłego, więc chyba powinna dać radę z morelą i żółcią. Oo mam dalię w takim ciepłym kolorze - mogę zrobić zdjęcie z kwiatem dalii
waldek727 23:55, 24 paź 2018

Anabell napisał(a)

To dzięki Waszym opisom zwróciłam uwagę na moje wiekowe bukszpany.
Wiosną muszę zastosować dość wcześnie ponownie Lepinox.

Szkoda by było utracić tak wiekowe bukszpany.
Haniu. Przed Lepinoxem który stosuje się w temperaturach powyżej 15*C zrób dokładny oprysk roślin Yara Vita Actisil. Tym preparatem możesz również potraktować inne swoje rośliny w ogrodzie które w sposób szczególny narażone są na ataki patogenów np. róże. Pierwszy oprysk robi się wczesną wiosną jak tylko ukażą się młode listki.
Anabell 00:07, 25 paź 2018

Znalazłam dobre zdjęcie gdzie mam sadzić żółte herbaciane i morelowe
Od prawej pierwszy Graham Tomas i Chipindale Gold
Lady Of Shalott
Ashram
ok 7 szt się zmieści, jeszcze darń ściągnę i tak jak trawa nie ścięta od prawej w łuku.
Będą miały za tło cisy, ten żywopłocik idzie od prawej coraz niżej i tak chce dopasować róze w/g wielkości

Po prawej są dwa półkola i tu następne z żółtych mam jeszcze
Gold Glow
Arthur Bell
Casanowa i jeszcze coś tu wejdzie 5/ 6 szt
jest już przygotowane miejsce.

dalej muszę znaleźć odpowiednie zdjęcia.

od drugiej strony, pierwsza to już przygotowane jedno półkole za ławką widać z dużymi kulami tuj drugie półkole większe.

tu z tyłu na bez pójdzie pnąca Lucia i
Ausmas Parady Lemon jest do cienia

między jedną rabatą a drugą na jabłonce będzie Piligrim a za nim Doktorek suwenir.

Jabłonnki już nie ma latem wichura ją złamała, został pień i kilka gałązek odrośnie, tu pójdzie Pil.

Anabell 00:14, 25 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Sadzonki dorodne

O i Sylwia mnie odwiedziła, a właśnie Kasię i Sylię miałam prosić o opisanie Kimono.

Widzicie jak działa telepatia i zmysł.
Myślę i jesteście Dziękuję i miło macham.
Anabell 00:25, 25 paź 2018

JoannA napisał(a)
Sadzonki wypasione Haniu. Muszę jutro swoje dokładniej obejrzeć bo dzisiaj tylko rozpakowałam paczkę i sprawdziłam ilość. Ale wydają się być lepsze niż te wiosenne
z F.
Może piątek i sobota będzie dla nas troskę łaskawsza to posadzimy nasze nowe pięknotki.
Jutro to raczej deszcz, przynajmniej tak zapowiadają.
Dzisiaj wyszłam na spacer i uzbierałam trochę grzybków, ale wiatr taki że głowę chciało urwać.
Buziaki Hanuś

Asiu, zadołowałam swoje. ja zamawiałam w początku września.

a wiosną pewnie mają co nie poszły jesienią a już przez zimę nie rosną.

Dzięki Tobie mam jesienią.

wybrałam w tą część ogrodu pomarańczowy, żółty i czerwony bo tak jest od wiosny i lato. w innej części są róże.

BASIA8 08:26, 25 paź 2018

Anabel
[img size=640x384
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/175/1755055/original.jpg[/img]

Hanuś sadzoneczki piękności Duże, mega ukorzenione Coś pięknego
Buziaki zostawiam.
zoja 12:30, 25 paź 2018

o, pokazałaś swoje róże więc będę miała z czym porównać wczoraj i ja dostałam przesyłkę z F ale było tak nieprzyjemnie, że nie rozpakowywałam (otworzyłam tylko i lekko rozcięłam folię) i czekają...
Czytając Twoje plany łączenia odmian cieszę się, że ja wybrałam mniej kolorów

Pozdrawiam!