Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Poppy 17:17, 26 paź 2018

Anabell napisał(a)

Ewelino! zamawiałam kilka razy wiosną w innych miejscach też mogę nazwać drobiazgi.

Takie same kupiłaś jak moje czyli stawiamy na pomarańcz a wiesz jak ja nie cierpiałam pomarańczowego, czerwonego w ogrodzie a żółty tolerowałam wiosną.

Kobieta zmienną jest

a Ty czytasz w moich myślach

ja mam łączyć z daliami i właśnie róże będą w tonującej kolorystyce i podsadzane daliami dla kontrastu lub w tym samym kolorze.

Na rabatę półokrągłą większą mam wpasować Honkę Verones Obsydin i może Rococo jak zmieszczę.
Wizje mi się zmieniają

Gorzej,ze mi wiele z wiosennych drobiazgow padlo. Ale wiadomo, pogoda byla do bani, za cieplo i w ogoleI dlatego zamawiam teraz, jesienia.

Bardziej poszlam w zolc, co mnie przeraza. Dodalam do ukochanych juz pomaranczy. Zrobie liste, wiec zobaczysz, co mam Ja z kolei mam alergie na zolty wiosna Zonkile sa bardziej biale i kremowe niz zolte Jak bede kupowac krokusy, to biale i niebieskie. Ale z kolei zolte tulipany sa ok. Kobiety nie dosc ze zmienne, to nieprzewidywalne kolorystycznie

Ty masz duzo miejsca, wiec Twoje rabaty beda fajniejsze, niz moje poupychane. Jestem pewna, ze wyjda pieknie. W ogole jestem w szoku, ze masz tyyyyle dalii!
Poppy 17:22, 26 paź 2018

mira napisał(a)

a ja zamówiłam po raz pierwszy u tak wychwalanej tej z z a nie s
i zobacz co przyszło - korzeni prawie wcale

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1670-ogrodowy-spektakl-trwa?page=1055

Miro, to mnie zmartwilas Tez zamowilam tam, gdzie Ty, i tez Cornelie
A juz chcialam postawic teze, ze po takim lecie roze dobrze przyrosly, jak widac nie wszedzie.

PS. masz przepiekne dalie, musze koniecznie nadrobic Twoj watek.
JoannA 21:47, 26 paź 2018

Różyczki posadzone?
Anabell 22:28, 26 paź 2018

JoannA napisał(a)
Różyczki posadzone?

Asiu!
tylko zadołowane każdy krzaczek oddzielnie, wczoraj padało, wyjechałam po zakupy, potem babciowałam.

Dziś ponownie wyjechałam, i w B wpadły mi w ręce ostatnie cztery paczki zestawów cebulowych 25 szt za 8 zł po 50 % rabat w zestawie tulipany, hiacyny a w innych narcyzy i tulipany.

Teraz jeszcze siedzę i dobieram jasno różowe róże, i zastanawiam się za dużo wzięłam rabatowych, to jeszcze parkowe mus dobrać.

Jutro jeśli nie będzie padało cały dzień jestem w ogrodzie i niedziela wyjdzie bez świętowania.
Rozgrzeszenie dostanę na zbliżających się rekolekcjach.
JoannA 22:34, 26 paź 2018

Ja wykorzystałam na maksa dzisiejszą pogodę i ostatni dzień urlopu i wszystkie posadziłam. I jeszcze przesadziłam 9.
Zostało mi jeszcze sporo cebulowych do sadzenia. Tulipany i czosnki ok. 400 szt. Ale zapowiadają jeszcze ładny listopad to na spokojnie posadzę.
Czy lilie które przy rewolucjach na rabatach musiałam wykopać sadzić teraz czy przechować je jakoś do wiosny?
Anabell 22:43, 26 paź 2018

JoannA napisał(a)
Ja wykorzystałam na maksa dzisiejszą pogodę i ostatni dzień urlopu i wszystkie posadziłam. I jeszcze przesadziłam 9.
Zostało mi jeszcze sporo cebulowych do sadzenia. Tulipany i czosnki ok. 400 szt. Ale zapowiadają jeszcze ładny listopad to na spokojnie posadzę.
Czy lilie które przy rewolucjach na rabatach musiałam wykopać sadzić teraz czy przechować je jakoś do wiosny?

lilie sadź zaraz po wykopaniu tylko głęboko i przykryj gałązkami.
Ja jak jeszcze starczy mi czasu mam przesadzić.
Cebulowe jeszcze czekają. darń mam ściągać.
JoannA 22:52, 26 paź 2018

Dzięki Haniu
Jutro posadzę.
anabuko1 07:22, 27 paź 2018

Piękne, dorodne krzaczki róż dostałaś.
Nowe radości będą w nowym sezonie
Kasia_CS 08:16, 27 paź 2018

Anabell napisał(a)

lilie sadź zaraz po wykopaniu

Oo to ja ostatnio takie niewydarzone w tym sezonie lilie zabrałam ze zbyt ciemnego dla nich miejsca, mam nadzieję, że w nowym odwdzięczą się za ten manewr oby tylko wystarczająco głęboki ten dołek był..
Pszczelarnia 15:40, 08 lis 2018

Poppy napisał(a)

Miro, to mnie zmartwilas Tez zamowilam tam, gdzie Ty, i tez Cornelie
A juz chcialam postawic teze, ze po takim lecie roze dobrze przyrosly, jak widac nie wszedzie.

PS. masz przepiekne dalie, musze koniecznie nadrobic Twoj watek.

Mira na tej z "z" zawiodłam się w tamtym roku bardzo (4 szt. do niczego na szt. 5).