Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Kasia_CS 12:45, 25 paź 2018

no to Haniu, korzystając ze snu dziecka wyrwałam się na chwilę cyknąć fotkę i pozwolę sobie wstawić w Twoim wątku.

Z prawej jest Kimono - jesienią trochę zróżowiała - w sezonie więcej ma w sobie łososiowego odcienia. Dla porównania dalia w odmianie Preference(którą zresztą właśnie ustaliłam, bo to była pomyłka) w ciepłych kolorach. Z kolei po lewej dałam różę Home&Garden, która w chłodnych klimatach różu - zbliżona do Cinderelli jeśli znasz. Więc masz ogląd w obie strony jak się komponuje

Tu Kimono też z prawej ale świeższy kwiat na sąsiednim krzaczku, kolor bardziej zbliżony ma kolor do tego, jaki Kimono ma w sezonie

Mam nadzieję, że pomogłam
Poppy 14:06, 25 paź 2018

Anabell napisał(a)
krzewy róż wydaje mi się że silne ładne korzenie i kilka pędów. to dzisiejsza przesyłka.

to 3 szt Leonardo.

Dostalam cynk od Joanny, ze masz roze od H.
Naprawde sa zjawiskowe, tzn duze i dorodne
I z F tez. Nijak nie przypominaja tych drobiazgow wiosennych, ktore od nich dostalam.
W ogole to niektore kupilas takie jak ja

U mnie zolte/pomaranczowe roze beda z verones obsidian, a w innych miejscu chce dla nich fioletow.
To tak tyle z dopasowaniem kolorystycznym u mnie. Zoltki to totalne nieznany lad dla mnie, ale jak oswoilam pomarancze, to oswoje i zoltki
Poppy 14:09, 25 paź 2018

Kasia_CS napisał(a)
no to Haniu, korzystając ze snu dziecka wyrwałam się na chwilę cyknąć fotkę i pozwolę sobie wstawić w Twoim wątku.

Z prawej jest Kimono - jesienią trochę zróżowiała - w sezonie więcej ma w sobie łososiowego odcienia. Dla porównania dalia w odmianie Preference(którą zresztą właśnie ustaliłam, bo to była pomyłka) w ciepłych kolorach. Z kolei po lewej dałam różę Home&Garden, która w chłodnych klimatach różu - zbliżona do Cinderelli jeśli znasz. Więc masz ogląd w obie strony jak się komponuje

Tu Kimono też z prawej ale świeższy kwiat na sąsiednim krzaczku, kolor bardziej zbliżony ma kolor do tego, jaki Kimono ma w sezonie

Kasiu, pieknie sie prezentuja roze z daliami Nie mam odmian, ale samo polaczenie bomba, i juz wiem, ze bedzie dobrze
Kasia_CS 14:26, 25 paź 2018

Poppy napisał(a)

Kasiu, pieknie sie prezentuja roze z daliami Nie mam odmian, ale samo polaczenie bomba, i juz wiem, ze bedzie dobrze

Ja tę dalię mam przy Williamie S, a miała być biała tu tylko do zdjęcia ciachnęłam, bo Kimono rosną u mnie solo

Ale taka prawda, że zamierzam więcej dalii zaprosić do ogródka po prezentacji ich u Hani i Pszczółki
zoja 15:22, 25 paź 2018

Kasia_CS napisał(a)

Kasiu nie wiem jak Hani, ale mi pomogłaś - wpisać kimono na listę zakupów

Kasia_CS 15:34, 25 paź 2018

zoja napisał(a)

Kasiu nie wiem jak Hani, ale mi pomogłaś - wpisać kimono na listę zakupów

A takie zakupy to przyjemność, jak można mieć ją w bardzo przystępnej cenie
Anabell 21:45, 25 paź 2018

Kasia_CS napisał(a)

Kasiu! bardzo, bardzo mi pomogłaś dziękuję dalie Preference też mam.

na zakolu przy cisach już ustaliłam jakie róże.
Anabell 22:08, 25 paź 2018

Poppy napisał(a)

Dostalam cynk od Joanny, ze masz roze od H.
Naprawde sa zjawiskowe, tzn duze i dorodne
I z F tez. Nijak nie przypominaja tych drobiazgow wiosennych, ktore od nich dostalam.
W ogole to niektore kupilas takie jak ja

U mnie zolte/pomaranczowe roze beda z verones obsidian, a w innych miejscu chce dla nich fioletow.
To tak tyle z dopasowaniem kolorystycznym u mnie. Zoltki to totalne nieznany lad dla mnie, ale jak oswoilam pomarancze, to oswoje i zoltki

Ewelino! zamawiałam kilka razy wiosną w innych miejscach też mogę nazwać drobiazgi.

Takie same kupiłaś jak moje czyli stawiamy na pomarańcz a wiesz jak ja nie cierpiałam pomarańczowego, czerwonego w ogrodzie a żółty tolerowałam wiosną.

Kobieta zmienną jest

a Ty czytasz w moich myślach

ja mam łączyć z daliami i właśnie róże będą w tonującej kolorystyce i podsadzane daliami dla kontrastu lub w tym samym kolorze.

Na rabatę półokrągłą większą mam wpasować Honkę Verones Obsydin i może Rococo jak zmieszczę.
Wizje mi się zmieniają
mira 00:10, 26 paź 2018

No tak wizje się stale zmieniają
dostałaś wspaniałe sadzonki zazdroszczę
a ja zamówiłam po raz pierwszy u tak wychwalanej tej z z a nie s
i zobacz co przyszło - korzeni prawie wcale

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1670-ogrodowy-spektakl-trwa?page=1055
Kasia_CS 09:00, 26 paź 2018

Anabell napisał(a)

Kasiu! bardzo, bardzo mi pomogłaś dziękuję dalie Preference też mam.

na zakolu przy cisach już ustaliłam jakie róże.

No to się cieszę, że co nieco rozjaśniłam

mira napisał(a)
No tak wizje się stale zmieniają
dostałaś wspaniałe sadzonki zazdroszczę
a ja zamówiłam po raz pierwszy u tak wychwalanej tej z z a nie s
i zobacz co przyszło - korzeni prawie wcale

Ja też po raz pierwszy tu zamawiałam, bo w zeszłym roku zawiodłam się na F - w tym roku chyba odwrotnie może być z tego co widzę na zdjęciach na O u innych - widać nie ma reguły