Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Anabell 18:00, 23 paź 2018

JoannA napisał(a)
Super że udało Ci się popracować w ogrodzie i pogoda też nie najgorsza była.
Jak wróciłam z pracy to już się ciemno zrobiło, zaczęło padać i nic nie posadziłam.
Od jutra do końca tygodnia mam urlop, ale pogoda nie za bardzo się zapowiada.
Jutro przyjdą zamówione róże, dzisiaj dostałam sms-a.
Pozdrawiam Haniu

Asiu! jedna paczka dziś przyszła z Floribundy, jutro druga dojedzie od Hyży.

Deszczysko dziś cały dzień, a miałam sadzić cebulice, złapałam się za mnożarkę, usunęłam pomidory z parapetów i mocno ogłowiłam na dolnym zagonie tu rosły czarne pomidorki i dużo jeszcze do dojrzewania.

Masa liści i łętów do wyniesienia, zmarzłam i coś mnie trzęsie.
Anabell 18:08, 23 paź 2018

zoja napisał(a)

A czy juz gotowa jestes na zime?
Mi przez bolaca reke to jeszcze cebulki do zasadzenia zostaly i ciagle czekam na roze. Tak prawie gotowa jestem
Pozdrawiam!

Zoja! ja jeszcze nie przygotowana, dużo do sprzątania, róże przyszły i jeszcze jutro przyjdą do sadzenia.

Wymyśliłam ściąganie darni, by powiększyć na róże.

Jutro DHL ma dowieść dwie przesyłki jedna róż, druga z Semilaka z lampą uznali zepsutą.
Gosiek33 18:10, 23 paź 2018

Oj nie szalej tak, dziś zimno było a w najbliższych dnach nie lepiej

Trzymaj się cieplutko
zoja 18:56, 23 paź 2018

Anabell napisał(a)

Zoja! ja jeszcze nie przygotowana, dużo do sprzątania, róże przyszły i jeszcze jutro przyjdą do sadzenia.

Wymyśliłam ściąganie darni, by powiększyć na róże.

Jutro DHL ma dowieść dwie przesyłki jedna róż, druga z Semilaka z lampą uznali zepsutą.

Ach, te Twoje roze!
Fajnie, ze reklamacje lampy uznali
Anabell 18:59, 23 paź 2018

Kasya napisał(a)
Przyszłam na dalie są takie letnie
Spróbuje wstawić do garazu z donicą

Kasiu! zapraszam jeszcze w sprawie kolorów róż, co z czym posadzić.

a zamówiłam
Pashmina 4 szt
Ascot 3 szt
Boronesse
Johann Wolfgang
Mary Rose
Chipindale Gold
Goldese
Graham Tomas
Lady of Shalott
Piligrim
Ashram
Ausmas Lemon Parody
Dolcze Wita
Burgundy Iceberg
Doctorek
Eden Rose
Anabell 19:06, 23 paź 2018

jutro przyjdą
Orange Pasison
Moring Sun
Orangerie
Firebird
Kimono
Leonardo rózowa 3 szt
Gertenfreund
Lichtkonigiin Lucia
boronesse

Gebruder Grimm
Super Doroty
Hansestadt Rostock
Playful Rococo
jeszcze kilka z B
mira 20:37, 23 paź 2018

Z Twoich zamówionych róż mam, pewnie znasz z opisów, napiszę jak u mnie

Johann Wolfgang Goethe - to róża wielkokwiatowa, nie tworzy dużego krzaczka ale rośnie zwarta pionowa / u mnie nawet 1,8/, kwiaty duże, mocno pachnące, raczej pojedyncze taka do cięcia - raczej z tyłu bym posadziła albo czymś ją podsadzić przodem, mocne cięcie wiosną jak róże wielkokwiatowe

Graham Tomas - może być jako niska pnąca, kolor spokojny żółty, widziałam wysokie pnące, zależy od miejsca i cięcia, u mnie ma mało słońca tylko wschodnie ale miejsce jasne

Piligrim - hmmm 2 lata dla mnie była brzydka - na róże trzeba czekać - teraz moja ulubiona nadal kwitnie, rośnie dobrze w osłoniętym miejscu z słońcem wschodnim i lekko południowym - wg mnie nie lubi ostrego słońca

Doctorek - wysoki od razu strzela,zwarty pokrój, kwiaty wiadomo, stanowisko lepsze w miejscu jasnym ze słońcem porannym

Leonardo różowa 3 szt - to bardzo piękna róża do miejsc reprezentacyjnych, prawie ideał gdyby pachniała

nie wiem czy pomogłam, pytałaś co z czym posadzić - nie znam pozostałych
Pilgrim przy doktorku by pasował - kontrast a pozostałe nie wiem
Gabriela 21:06, 23 paź 2018

Czy robisz rabaty różane, czy wkomponowujesz róze w istniejące założenia?
Ciekawa jestem, bo muszę robić nową rabatę różaną z wykopanych egzemplarzy. Będzie różowo w różnych odcieniach, do tego szałwie, czyli klasyk gatunku i nie wiem co tam jeszcze.
paniprzyroda 21:11, 23 paź 2018

Haniu, cały czas na bieżąco u Ciebie jestem Jesteś niesamowita, jak już podchodzisz do tematu, to z rozmachem
Nie sposób ogarnąć Twoich ilości dalii, szkoda, że sezon na nie już się skończył. Która jest Twoją ulubioną?
Anabell 22:34, 23 paź 2018

mira napisał(a)

Z Twoich zamówionych róż mam, pewnie znasz z opisów, napiszę jak u mnie

Johann Wolfgang Goethe - to róża wielkokwiatowa, nie tworzy dużego krzaczka ale rośnie zwarta pionowa / u mnie nawet 1,8/, kwiaty duże, mocno pachnące, raczej pojedyncze taka do cięcia - raczej z tyłu bym posadziła albo czymś ją podsadzić przodem, mocne cięcie wiosną jak róże wielkokwiatowe

Graham Tomas - może być jako niska pnąca, kolor spokojny żółty, widziałam wysokie pnące, zależy od miejsca i cięcia, u mnie ma mało słońca tylko wschodnie ale miejsce jasne

Piligrim - hmmm 2 lata dla mnie była brzydka - na róże trzeba czekać - teraz moja ulubiona nadal kwitnie, rośnie dobrze w osłoniętym miejscu z słońcem wschodnim i lekko południowym - wg mnie nie lubi ostrego słońca

Doctorek - wysoki od razu strzela,zwarty pokrój, kwiaty wiadomo, stanowisko lepsze w miejscu jasnym ze słońcem porannym

Leonardo różowa 3 szt - to bardzo piękna róża do miejsc reprezentacyjnych, prawie ideał gdyby pachniała

nie wiem czy pomogłam, pytałaś co z czym posadzić - nie znam pozostałych
Pilgrim przy doktorku by pasował - kontrast a pozostałe nie wiem

Johan chciałam posadzić na środkowej dużej tu gdzie rośnie cleome, jest tu kilkanaście róż tylko zagłuszone.
Przed nim Ascot już tam są dwa krzewy.

Po drugiej stronie tuj też pomału powstanie różanka tu gdzie brzoza.
Piligrim na złamaną jabłonkę, w pobliżu doktorek, pnąca Lichtkonigin Lucia na krzywy bez.

Wiem już że będzie mnie drażniło jak zakwitną, potem przesadzanie duży zamach.