Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

AgataBC 11:08, 29 kwi 2013

Witaj Haniu : ) nie wiem czy pamiętasz, ale pisałam do Ciebie kiedyś w sprawie tulipanów, które dostałam zimą. Zrobiłam według Twoich i Danusi wskazówek i dziś już co niektóre kwitną. Mam nadzieję, że przeżyją i wydadzą nowe cebule, (hiacynty też kwitną, z tych co dostałam), jak przekwitną to pewnie usunąć kwiaty, a podlać jakimś nawozem? Myślałam, że nie ma już dla nich nadziei a jednak.. co prawda niektóre nornice ponadgryzały i jest sam pozwijany liść ale i tak się cieszę że nie zgniły po tych styczniowych i lutowych mrozach.
Pozdrawiam wiosennie i raz jeszcze dziękuję za rady : )

ewa004 12:21, 29 kwi 2013

Haniu widzę że zmiany u ciebie sie szykuja fajnie

Ja ci kochana nie pomogę bo noga ze mnie, ale z całego serca kibicuje ,będę zaglądać
Maria667 15:49, 29 kwi 2013

Haniu!
Widzę, że planów masz co niemiara. Ale większość na tym forum tak ma, a to chyba dobrze Nuda nam nie grozi.
Powodzenia i pozdrawiam serdecznie!

Anabell 23:31, 30 kwi 2013

Mario!
łabędź do wody zmierza. Plany są tylko czasu za mało, jeszcze sprzątam w rabatach po zimie a w następnym tygodniu przymiarka sadzenia na nowym terenie.

Chciałam zakomunikować odgarnęłam swój kompost a jest tego wielka reja była niewidoczna.
i w środkowej jej części same dżdżownice jedna na drugiej, a nie kupowałam jak Karola same się zalęgły.ale mają jeszcze dużo do przerobienia.
danuta_szwajcer 08:45, 01 maj 2013

Jak tam Haniu, poradziłas sobie z wymysleniem ścieżki? Ale czeka Cie duzo pracy zreszta chyba jak zawsze bo jak siegam pamiecia u siebie to zawsze cos sie przerabia, sadzi, przesadza ale Twoje plany sa troche wieksze bo i chcesz przesadzac starsze tuje i cisy? to juz wiecej pracy fizycznej no i obawa czy sie przyjmnie. Efekt za to bedzie ogromny i radosc Bedziesz latem podziwiac i dumna z siebie, ze sie udało Tez mam rabaty do przerobienia jeszcze ale tez ciagle brakuje czasu. Dzis Swieto Pracy wiec jak nie bedzie padac to tez pojde realizowac moje plany i będe odpoczywać pracując, ale to lubię najbardziej Pozdrawiam i życze Ci udanych prac i realizacji
zaga 18:04, 02 maj 2013

Witaj Haniu! Wpadłam z rewizytą, ależ u Ciebie pięknie! Masz dużo pięknych iglaków, cisy soczyste i śliczne, aaa.. hosty też dorodne jakie to odmiany?
danuta_szwajcer 09:51, 03 maj 2013

Co tam u Ciebie Haniu? Odpoczywasz w te swiateczne dni zapewne U nas leje kolejny dzieńPlany ogrodowe musiałam zamienic na domowe Pozdrawiam serdecznie
Rench 12:25, 03 maj 2013

Pozdrawiam majowo
Podglądam
Gosiniak 14:16, 03 maj 2013

Haniu no masz Kochana co robić widzę, rysuj do skutku aż będziesz wiedziała że to jest to, tą fazę trzeba dobrze przemyśleć, bo zmieniać później gorzej. Trzymam mocno kciuki a kompościku zazdraszczam
Anabell 19:59, 03 maj 2013

Danusiu! Agato! Renatko! Gosiu! UF! kiedy ścieżka, a tu tyle pracy. Wczoraj przyjechał wielki sprzęt kopara i ciężarowy i zrobili Sodomę i Gomorę z terenu. Koparą wyrwał 3 wielkie tuje i duży Perukowiec. perukowiec ma bryłę nie naruszoną, zakopią go w inne miejsce.z tujami nie wiem jeszcze co będzie może na zwałkę.
Pierwszy wjechał samochód z ziemią na dosypkę po wyrwanych fundamentach. potem kopara wielka zaczepiła o fundament i do góry na samochód. zaczął padać deszcz, musiałam latać z każdej strony jakiś przewód do bramy, to światło z innej strony, woda. i tak latałam, sama doglądać, a była ekipa co zajmuje się przygotowaniem pod trawnik. Co gdzie to ja wiem. To nie dla mnie takie przeżycia.
Samochód z ładunkiem 30 ton nie mógł wyjechać deszcz zrobił swoje i z tego miejsca wykopane były krzewy. Wyjazd był w linii L. Kół nie było widać tak ugrzązł. Nie skończył bo późno przyjechał. Miałam jutro sadzić Szmaragdy i nie przygotowane.
Ten fundament do wyrwania.

Tu wyjeżdżał samochód.

Nie chcą wejść nastepne zdjęcia.