Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

janina_zawada 06:39, 27 kwi 2013

Jeszcze można przesadzać drzewka i ich przycinać . Moje korony chyba w tym roku nie zakwitną , chyba będę je musiała wykopać może wtedy będę kwitły .U mnie tez już wszystko się zieleni nawet zielsko ..
Anabell 15:22, 27 kwi 2013

Kto dobry w projektowaniu linii, proszę o pomoc. Teren będzie na tyłach ogrodu mojego.
W połowie szerokości tego co jest i razem połączony.
Jest prostokąt szer. 12 m i długości 30 m. Przez środek będzie ułożona ścieżka, trawnik po obu stronach ścieżki. rogi do obsadzenia roślinami i boki . Rysuję na kartce linie i nie ładne wychodzą.
Liczę jak sprzątną cały teren to wężami nadam kształt.

Tu wszyscy fachowcy to proszę o podpowiedź. Rośliny to później, na razie będę obsadzała tym co mam, ale trawę trzeba zasiać.
iwonav23 09:42, 28 kwi 2013

Na wstepie witam bardzo serdecznie, bo jestem pierwszy raz. W projektowaniu linii jestem słabizna. Ale zwróciłam uwagę, że kupiłaś hortensję Magical Moonlight.
Też popełniłam to małe szaleństwo (cena niesłychanie wysoka jak na hortensje) i zakupłam dorodny krzaczek jesienią, zadołowałam w ogródku i dopiero teraz posadziłm docelowo w miejsce wcześniej rosnącej Vanille Fraise, która u mnie kwitła raczej na brązowo i bardziej szpeciła, niż zdobiła.
Jestem strasznie ciekawa efektu. Etykietę mam taka samą, czyli pochodzą z tego samego źródła. Czy pokażesz swoją w czasie kwitnienia? A gdzie ją posadziłaś?
Anabell 11:41, 28 kwi 2013

Iwonka! nie mogę wejść na Twój wątek odpisać. Ja Magical nie posadziłam do ziemi, zrobię to teraz. Kwitła w przesadzona w dużej donicy i kwiaty miała olbrzymie jak reklamują. do 40 cm wysokie. zobaczę jakie będą w tym roku. Zakupiłam ją w wysyłkowej Świat roślin w Karpaczu.
iwonav23 11:58, 28 kwi 2013

Haniu, nie mam jeszcze swojego wątku. Pomaleńku dojrzewam do tego tematu
Świetna wiadomość, że Magical ma tak duże kwiaty. Znalazłam jej dobrze widoczne miejsce w moim mini ogródku. Wyobraź sobie, ze polamane w czasie transportu galazki hortensji Magical udalo mi sie ukorzenic i przezimowac. Mam male krzaczki dzieciaczki, ktore juz wsadzilam do ogrodka.
Dziekuje za odpowiedz.
Madzenka 13:28, 28 kwi 2013

Anabell napisał(a)
Kto dobry w projektowaniu linii, proszę o pomoc. Teren będzie na tyłach ogrodu mojego.
W połowie szerokości tego co jest i razem połączony.
Jest prostokąt szer. 12 m i długości 30 m. Przez środek będzie ułożona ścieżka, trawnik po obu stronach ścieżki. rogi do obsadzenia roślinami i boki . Rysuję na kartce linie i nie ładne wychodzą.
Liczę jak sprzątną cały teren to wężami nadam kształt.

Tu wszyscy fachowcy to proszę o podpowiedź. Rośliny to później, na razie będę obsadzała tym co mam, ale trawę trzeba zasiać.

Haniu zrób szkic rabaty i napisz jakie masz na niej warunki - kiedy jest słońce, jaka gleba
Marta7 16:36, 28 kwi 2013

Haniu pozdrawiam niedzielnie,widzę że szykuje się wielki projekt i Marzenka jest chętna do pomocy
Ja w projektowaniu jestem noga ale będę kibicować !
Anabell 16:51, 28 kwi 2013

Marzenka! ale mnie tylko chodzi o kształt trawnika na prostokącie 12m /30 bo bokami zrobię rabaty, środek trawnik i przez środek trawnika ścieżkę prowadzącą do ogrodu który już istnieje.
JoannA 18:03, 28 kwi 2013

Haniu, może to Ci pomoże w wytyczeniu lini rabat..
danuta_szwajcer 18:18, 28 kwi 2013

Haniu widzę, że u Ciebie niezła rewolucja, pracy dużo ale zapewne efekt będzie W koncu udało mi się zakupić hortensje Anabell, juz posadziłam ale zapomniałam jej zdjecie zrobic. Haniu jest dosyć wysoka ale juz mocno wypuszcza czy mam ją przyciąc czy zostawic?