Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

JoannA 21:05, 13 maj 2013

Haniu, jakie płyty kupiłaś na ścieżki?
Pytam bo planuję zrobić ścieżkę do kompostownika, najlepiej pasowały by mi w szarym kolorze, chyba muszę do OBI wyskoczyć bo kiedyś widziałam tam coś pasownego. Chodzi mi też po głowie kamień, muszę to przemyśleć.
Super, że prace u Ciebie posuwają się do przodu, tawka szybko wzejdzie bo mokro. o nasadzeniach pomyślisz sobie na spokojnie. Najważniejsze żeby chwastami nie zarosło.
Haniu, czy zasilić hortensję ogrodową od Ciebie czy za wcześnie ? Ona dostała nawóz z tego co pamiętam ale nie wiem kiedy.
Pozdrowienia przesyłam
Babetka 21:38, 13 maj 2013

Witaj Haniu. Nie sposób pogratulować Ci ogrodu. Ja nie mogę zacząć prac za domem (jest za mokro). Pozdrawiam .
AgnieszkaW 22:06, 13 maj 2013

Haniu, z tytułu wątku wynika, że masz doświadczenie w żywopłotach cisowych. Proszę, odpowiedz mi na pytanie w moim wątku. Pozdrawiam
Madzenka 22:13, 13 maj 2013

Aniu a kiedy obejrzymy zdjecia płyt?
Anabell 00:33, 14 maj 2013

Joanno! nie kupiłam płyt mam swoje betonowe długie a szer. 30 cm, muszę je wykorzystać. ale czekam na tych co byli, obiecali mi pociąć je. dziś mówili przyjdą w następnym tygodniu.
Widziałam Mai podpowiedzi i układ w szachownicę. to nasunęła mi się taka mysl
Ty kup by pasowały Ci do istniejących.

Marzenko! zmienia mi się co dzień inny plan ale nie zrobię ścieżki przez środek z długa ta przestrzeń 13/ 30. mam zarys rabat i dziś zasiałam trawę trzeba wykorzystać pogodę. przy rabatach zrobię ścieżki i zostawiłam bez zasiewu. Dosieję po ułożeniu płytek.
....a kiedy to będzie? trawy muszą powschodzić, zakorzenić się i miedzy rabatami robić kanciki to jesień mnie zastanie.
BASIA8 07:56, 14 maj 2013

Witaj Haniu, ale rewolucja u Ciebie w ogrodzie. Dużo pracy Was czeka, ale efekt końcowy będzie śliczny. Ja niestety nie pomogę w identyfikacji tulipanów - dostałam kilka odmian w prezencie od męża. Kupił je w centrum ogrodniczym na sztuki. W tym roku kwitły pierwszy raz - nigdy wcześniej w swoim ogródeczku nie miałam tulipanów. Z prezentu cebulowego bardzo się ucieszyłam - oprócz tulipanów dostałam jeszcze żonkile- czekałam z utensknieniem na wiosnę i pierwsze kwiaty. U Ciebie widzę burzę kolorów i odmian tulipanków - super
janina_zawada 10:18, 14 maj 2013

Piękne tulipany ,teraz czekamy na Rh , mój jedyny wczesny też zaczyna kwitnąć ..
Pszczelarnia 10:35, 14 maj 2013

Anabell napisał(a)
To miały być niebieskie ciemne i jasne a są jak na zdjęciach fioletowo/różowe.

Haniu, ten układ, kolor i zdjęcie mistrzostwo świata. Bardzo ciekawy i dojrzały, piękny ogród.
Pawlus 21:06, 14 maj 2013

Prawda, na łuk bukowy będzie trzeba trochę poczekać, ale na prawdę warto. U siebie nie mam gdzie takiego zrobić, ale będzie mi się marzył przez lata
U mnie sporo iglaków i staram się właśnie dodawać teraz liściaste i byliny.
Gosiniak 21:29, 14 maj 2013

To jest dopiero kawał roboty, podziwiam bardzo, bo przesadzać małego kwiatka to jedno, ale taka rewolucja i do tego sprawnie wam idzie, widać że nie próżnujesz.
Śliczne fotki tulipanków.