Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem

Pawlus 21:51, 08 kwi 2015

Gabiony chyba nie pasują do takiego naturalnego stawu. chociaż kto wie co za parę lat strzeli mi do głowy

Na razie musi zostać jak jest.
mateuszmichn 21:56, 08 kwi 2015

no wiesz rzucam pomysłami tylko. można połączyć też trochę materiały.
Ale racja nie ma co gdybać, niech na razie wyrośnie trawka i zobaczysz jak sie kosi
Pawlus 21:59, 08 kwi 2015

Zawsze można coś ulepszyć. Mam czas, nie muszę się spieszyć. A wolę trochę zaoszczędzić i zrobić coś porządnie niż byle jak najtańszym kosztem.

Za jakieś 2 miesiące będę już mógł coś powiedzieć o komforcie koszenia trawy na skarpach
mateuszmichn 22:05, 08 kwi 2015

No masz racje nie ma co kasy wydawać, nie ma co szaleć bo nieraz nie jest tak zle jak sie mysli
Pawlus 20:33, 09 kwi 2015

Mała aktualizacja postępu prac. Przesadziłem kulki z geometrycznego na rabatę przed dom. Musze jeszcze kilka dokupić bo ma być tu kulkowo.

Zdjęcia jeszcze przed przycięciem. Wieczorem wszystko wyrównałem, kulki i obwódki.
Kotek wszędzie mi w kadr włazi

Od płotu do obwódki jest 2,8 metra, czyli całkiem sporo. Po podkrzesaniu świerka jest tam dużo miejsca. Tylko co posadzić i jak??? Rh Cunningham's White, hortensje bukietowe a może zupełnie coś innego?

Rh widoczny na zdjęciu kwitnie na lekko fioletowo. Może zostać?

"Palik" między kulkami to miejsce na buka.

Wszelkie sugestie i pomysły mile widziane
iwonaal 23:05, 09 kwi 2015

Wszystko mi się podoba
A co do stawu dziękuję za informację. Nasz koparkowy był jeszcze gorszy, szkoda mówić. Może powoli damy radę, bo siły już nie te.
iwonaal 23:06, 09 kwi 2015

Wszystko mi się podoba
A co do stawu dziękuję za informację. Nasz koparkowy był jeszcze gorszy, szkoda mówić. Może powoli damy radę, bo siły już nie te.
Kasya 23:20, 09 kwi 2015

oj ten staw to mi sie podoba...

nie tylko staw oczywiscie, ale staw szczegolnie
MirellaB 03:43, 10 kwi 2015

Ładnie wygląda
Dużego doświadczenia nie mam, ale u mnie może pamiętasz od strony wykuszu z boku domu blizko drogi mam rabatę z hortensjami, którą teraz obsadzam.
Hortensje są piękne jak kwitną i mają liście, jednak trochę czasu są też gołe badylki czy suche kwiaty i to mi się nie podoba z mojego widoku przez okno wykuszowe.
U Ciebie ma być kulkowo przed domem, więc zimozielone byś miał przy hortensjach, ale ja uważam, że powinny być na innych rabatach niż z przodu domu
Margaret_ka 08:24, 10 kwi 2015

Witaj, Świetnie u Ciebie...
A stawik to wspólny element naszych ogrodów.
U mnie też jest i ciężko mi zaplanować nasadzenia wokół.
Póki co rosną same brzozy.