Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

agata19762 22:25, 03 sie 2014

Basiu myślałam o tym już w ubiegłym roku...
pęcherzy od grabi miałam dużo
Bogdzia 23:03, 03 sie 2014

Ja mam trzy orzechy które chetnie bym wycięła bo nawet niewiele rodza. Dostaliśmy je od znajomych a to błąd , trzeba kupowac. Wyciąc nie chce mój M więc po nich sprząta a orzechy zjadaja wiewióry. Dziś u mnie nie padało , podlewałam ogród. Milego tygodnia Basiu.
monteverde 00:23, 04 sie 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Agatko - byłoby jeszcze milej, gdyby nie ten upał.

No to nie zazdroszczę. Do takiej ilości liści odkurzacz specjalny sobie kup.
http://www.redcoon.pl/B264943-Bosch-ALS-25_Dmuchawy-i-odkurzacze-do-li%C5%9Bci

Ja sprzątam liście spod drzew owocowych, leszczyn. Ale ten orzech wyjątkowo mnie wkurza, mimo że mam z niego orzeszki Te liście trzeba palić.

Basiu mam odkurzacz i dobrze, że polecasz, bo bardzo się przydaje, a co do orzecha czytałam bo wiesz, że w rajskim miałam 2 swoje i z sąsiadowego jak u Ciebie do mnie liście leciały, że tylko od czarnego a od tego niezazdroszczę deszczu ja podlewałam dzisiaj pozdrówka
asiach 01:49, 04 sie 2014

Miły dzień, miłe spotkanie i jeszcze deszczyk.
Pozdrawiam serdecznie
Milka 15:50, 04 sie 2014

Wiadomość dla Irenki: przesyłka posadzona

Irenko, wykorzystałam każdą roślinkę! Mam nadzieję, że wszystko się przyjmie. Wtedy podziękuję Buźka

Musi pięknie zrobione i zadbane
na wiosnę po kwitnieniu ścinam kwiaty i wtedy szybciej się rozrosną
inne... równie masz piękności w swoim ogrodzie
weronika77 11:13, 05 sie 2014

Dziś nadarzyła się okazja spotkania z Weroniką i Jej M z bajkowego
Nawet upał nie przeszkodził w oglądaniu nasadzeń i kilkugodzinnej pogawędce
Wymieniłyśmy się roślinami. Dostałam dwie piękne piwonie: białą i różową 'Sarah Bernhardt'

Basieńko, dziękuję za miłe chwile spędzone razem w Twoim ogrodzie. Podziękowania za roślinki, troszkę się gotowały w temp. ponad 30 st.C, ale mam nadzieję, że będą rosły. Nazwy zapamiętałam poza tym maleństwem z cienia (kulkownik na pewno nie, ale tak podobnie mi się kojarzy?).
Twoja działeczka, bardzo zadbany ogród pełen różnych roślin. Pamiętasz Basiu, że wciąż mówiłam, a co to, tego nie znam? Mam kilkaset różnych roślin, dodam.
Basiu, wstaw proszę, w moim wątku jakieś zdjątko z tego spotkania. Buziaczki zostawiam, a tak powinny wyglądać piwonie.

paniprzyroda 11:16, 05 sie 2014

Spotkania pozwalają akumulatorki naładować, a jeszcze radość z wymianek pozdrawiam
Kindzia 13:50, 05 sie 2014

Basiu u Ciebie też spotkanie, takie spotkania pozwalają przeżyć upały, czas tak szybko wtedy leci

Kulki gradowe do drinków zbierałaś??? Dobrze, że bez zniszczeń się obyło, szkoda by było takich pięknych roślin.

Pozdrawiam pourlopowo
barbara_kraj... 22:00, 05 sie 2014

weronika77 napisał(a)
Basieńko, dziękuję za miłe chwile spędzone razem w Twoim ogrodzie. Podziękowania za roślinki, troszkę się gotowały w temp. ponad 30 st.C, ale mam nadzieję, że będą rosły. Nazwy zapamiętałam poza tym maleństwem z cienia (kulkownik na pewno nie, ale tak podobnie mi się kojarzy?).
Twoja działeczka, bardzo zadbany ogród pełen różnych roślin. Pamiętasz Basiu, że wciąż mówiłam, a co to, tego nie znam? Mam kilkaset różnych roślin, dodam.
Basiu, wstaw proszę, w moim wątku jakieś zdjątko z tego spotkania. Buziaczki zostawiam, a tak powinny wyglądać piwonie.

Weroniko, właśnie dzisiaj je posadziłam, bo pogoda sprzyjała. W niedzielę lało, wczoraj padało a dziś był piękny dzień i temperatura nie za wysoka. Spędziłam na działce osiem godzin!

To maleństwo nazywa się kulnik sercowaty. O jego uprawie poczytaj tu:http://zojalitwin.wordpress.com/2012/02/11/kulnik-sercowaty/. On jest na pełne słońce.
Do półcienia dałam Ci skalnicę cienistą.
Tutaj możesz poczytać o jej uprawie

Wstawię fotkę. Przecież i u Ciebie musi zostać jakiś ślad z naszego spotkania
barbara_kraj... 22:39, 05 sie 2014

Aniu, Asiu, mam nadzieję, że i do Was dotarły opady. Byle nie z gradem
Irenko, zbieram byliny. Szkoda że miejsca mało
Mariolko, spotkania czas umilają i... kształcą
Kasiu, Twoje spotkanie równie miłe. Doczytałam u Gosi, że i pożyteczne
Lód był, ale drinka akurat zabrakło