Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 00:10, 20 paź 2014

Bogusiu, ta trawka, to jednoroczna Stipa. Dostałam ją od Mariolki na spotkaniu u Bogdzi.
barbara_kraj... 00:21, 20 paź 2014

Krys napisał(a)
Basiu piękne masz kolory na działce,smakowite przetwory az slinka leci u mnie pigwowiec nie owocuje nie wiem dlaczego mam go juz 3 lata ,pozdrawiam

Nie mam owocującego piwowca, owoce dostaję od syna. Wprawdzie mam malutką sadzonkę z odrostu korzeniowego, ale w tym roku miała zaledwie kilka kwiatków i owoce nie zawiązały się. Nie znam przyczyny. Może krzew musi 'zmężnieć', może kwiaty nie zostały zapylone, a może uszkodzone przez przymrozki?
Pigwowiec lubi miejsce słoneczne, zaciszne, glebę wilgotną ale nie mokrą i zsobną w wapń. Więcej doczytasz tu: http://ogrod-amat.strefa.pl/pigwowiec.php
barbara_kraj... 00:33, 20 paź 2014

Cynie będą kwitnąć dopóki przymrozki ich nie zwarzą

Pączków jest jeszcze trochę

a kwiatów sporo

barbara_kraj... 00:37, 20 paź 2014

Ażurowe kwiatostany Anabelki Strong

eda 14:00, 20 paź 2014

W nocy lało teraz mżawka uroki jesieni pięknie cynie Basiu ci kwitną jeszcze moje od doły już brzydkie część wywalona troszkę jeszcze zostawiłam bo szkoda mi tak jak u ciebie jeszcze walczą Koronki hortki w brąźie szkoda jeszcze się pozbywać mozna oko cieszyć buziaki miłego Basiu
Ivvvona 21:17, 20 paź 2014

Basiu, ja mam oczywiście pigwowca, kwitnie co roku obficie po czym zawiązuje 2-3 owoce. Mam ochotę się go pozbyć, ale córka nie pozwala, liczy że jednak coś z niego będzie

Odpisałam u mnie.
barbara_kraj... 21:30, 20 paź 2014

Ivvvona napisał(a)
Basiu, ja mam oczywiście pigwowca, kwitnie co roku obficie po czym zawiązuje 2-3 owoce. Mam ochotę się go pozbyć, ale córka nie pozwala, liczy że jednak coś z niego będzie
Odpisałam u mnie.

Pomyślałam, że dobre owocowania rokowane są po zasileniu roślin potasem i fosforem. Teraz jest dobry okres na nawożenie takimi nawozami. Ja mam polifoskę i ją zastosuję wszędzie tam, gdzie oczekuję lepszego kwitnienia i owocowania.
Iwonko, jeśli obficie kwitnie, to piękną wczesnowiosenną ozdobę masz. W końcu doczekasz się owoców
Milka 14:41, 21 paź 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Nie mam owocującego piwowca, owoce dostaję od syna. Wprawdzie mam malutką sadzonkę z odrostu korzeniowego, ale w tym roku miała zaledwie kilka kwiatków i owoce nie zawiązały się. Nie znam przyczyny. Może krzew musi 'zmężnieć', może kwiaty nie zostały zapylone, a może uszkodzone przez przymrozki?
Pigwowiec lubi miejsce słoneczne, zaciszne, glebę wilgotną ale nie mokrą i zsobną w wapń. Więcej doczytasz tu: http://ogrod-amat.strefa.pl/pigwowiec.php

Jak tylko zbłądzisz do mnie, dostaniesz pigwowiec, u mnie się pleni na potęgę!!!
Basieńko pozdrawiam
15:07, 21 paź 2014
Basiu, Twoja hortensja cała w koronkach!
Cynie na fotografiach nie mają tajemnic, każdy szczegół piękny, a ja strasznym krótkowidzem jestem i w ogrodzie wszystko widzę jak na obrazach impresjonistów, a od Ciebie zawsze takie obrazy mam, że piękne szczegóły mogę dostrzec - pąkami cynii tym razem mnie zaskoczyłaś.
W ogrodzie też teraz mam tylko prace porządkowe, ale u mnie "same" się robią, bez mojego udziału
Oby Ci pogoda dopisała, a prace nie były męczące.
Teraz czekam na przesyłkę, bo zamówiłam książkę o jadalnych kwiatach, niech jest kwietnie i na talerzu
barbara_kraj... 21:00, 21 paź 2014

Milka napisał(a)

Jak tylko zbłądzisz do mnie, dostaniesz pigwowiec, u mnie się pleni na potęgę!!!
Basieńko pozdrawiam

Irenko, dzięki, ale u syna tak obficie owocuje, że dzieli się plonami ze mną.
Jeśli kiedyś do Ciebie zabłądzę, to na pewno coś innego Ci podkradnę A jest w czym wybierać!