Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 10:59, 19 mar 2012

Dzień dobry, Wandziu.
Tak, z tymi krokusami to mróz nam sprawił psikusa. Dobrze, że nie ze wszystkimi bulwkami tak sobie poradził
Juki, na ogół, kwitną mi obficie. Tylko w ub.r. większość poddała się mrozowi. Spójrz na str.3, tam mam kilka ich zdjęć. Wszystkie rozmnożyłam z podarowanej kiedyś kępki
hanka_andrus 14:18, 19 mar 2012

Basiu! Pogoda w marcu zmienna czasem zimowa ,czasem wiosenna!
A ja obserwując pogodę przez tyle lat ,zauważyłam ,że prędzej nie ma co spodziewać się prawdziwej wiosny jak w Wielkim Tygodniu.
Dlatego ,jak zdarzają sie takie ciepłe dni jak w w miniony weekend,to trzeba korzystać w celu zrobienia porządków,a sianie zostawić na po Wielkanocy!
Celina 14:41, 19 mar 2012

Witaj BasiuAle mam dobry dzień dzisiaj! trafiłam do Ciebie i już wiem że dużo ciekawych rzeczy pooglądam u Ciebie i o wielu się dowiem.Mam do posadzenia różę pnącą -różową i zastanawiałam się czy będzie dobrze wyglądać w połączeniu z purpurową? ale ja zobaczyłam u Ciebie na pierwszych fotkach to już nie mam wątpliwości.i tak ją dzisiaj posadzę.Masz pięknie obsadzone bergeniami. Resztę poogladam wieczorkiem pozdrawiam i zapraszam do odwiedzin
Milka 17:15, 19 mar 2012

barbara_krajewska napisał(a)
M wygrabił część trawnika,

a ja fotki zimozielonych robiłam

Cisy mojej hodowli, ten z prawej przed cięciem.

Basiu, kawał pracy juz zrobiony
cis wyszedł super!

rh zdrowo wyglądają, a świerki tez tak od dołu podcinamy już wiosenne klimaty u ciebie czuję
barbara_kraj... 18:53, 19 mar 2012

hanka_andrus napisał(a)
Basiu! Pogoda w marcu zmienna czasem zimowa ,czasem wiosenna!
A ja obserwując pogodę przez tyle lat ,zauważyłam ,że prędzej nie ma co spodziewać się prawdziwej wiosny jak w Wielkim Tygodniu.
Dlatego ,jak zdarzają sie takie ciepłe dni jak w w miniony weekend,to trzeba korzystać w celu zrobienia porządków,a sianie zostawić na po Wielkanocy!

Haniu, tak to w marcu bywa. Jeszcze w maju zima o sobie przypomnieć nie zawadzi. Ale po zimie każdy piękny dzień liczony na wagę złota Posiałam orliki, bo im chłody niestraszne, stratyfikacji potrzebują. Reszta musi poczekać
barbara_kraj... 19:00, 19 mar 2012

Celina napisał(a)
Witaj BasiuAle mam dobry dzień dzisiaj! trafiłam do Ciebie i już wiem że dużo ciekawych rzeczy pooglądam u Ciebie i o wielu się dowiem.Mam do posadzenia różę pnącą -różową i zastanawiałam się czy będzie dobrze wyglądać w połączeniu z purpurową? ale ja zobaczyłam u Ciebie na pierwszych fotkach to już nie mam wątpliwości.i tak ją dzisiaj posadzę.Masz pięknie obsadzone bergeniami. Resztę poogladam wieczorkiem pozdrawiam i zapraszam do odwiedzin

Celinko, miło mi, że wpadłaś. Fajnie, że moje nasadzenia utwierdziły Cię w decyzji sadzenia róz. I ja podpatrzę u Ciebie niejedno, bo piękne kompozycje tworzysz. Pozdrawiam również
barbara_kraj... 19:03, 19 mar 2012

Irenko, Twoje prace również zaawansowane, choć sporo sadzenia a potem cięcia przed Tobą
Ciekawa jestem końcowego efektu
bogumila 21:49, 19 mar 2012

Czekają nas pracowite weekendy -u Ciebie już kolorowo.
Martek 23:53, 19 mar 2012

Dziękuję Barbaro za gratulacje i śliczne kwiaty .Tempo żółwia w porównaniu z innymi kombatantami ))))))))
Martek 23:54, 19 mar 2012

Bardzo podoba mi się twoje dzieło z cisa,naprawdę