Basiu ,też posadziłam róże z listkami,czy Ty je okopczykowałaś jeszcze dodatkowo? a inne róże które masz w ogrodzie już odkryłaś zupełnie?
Nakryłam stroiszem. To osłona nie tylko przed przymrozkiem, ale i słońcem Pozostałym różom nie odkrywam kopców, zdjęłam stroisz i częściowo przycięłam przemarznięte pędy. Kopce rozgarnę w kwietniu i wtedy dokończę cięcie - do zdrowego miejsca
Tez tak robie , dwa razy tnę róże.
A to teraz coś nowego! zawsze cięłam róże po przekwitnięciu forsycji -jednorazowo. Teraz spróbuję Waszych metod
Celinko, można raz, ale wysokie przemarznięte pędy szpecą, dlatego tnę na dwa razy
Basiu u Ciebie cieplej, u mnie tylko pod kloszem krokusy zakwitły.
Cieplej!? W zadnym wypadku, wietrzną mam działkę. A ta kępka krokusów, jedyna! zakwitła dopiero wczoraj
No, moze jeszcze inne zakwitną, ale one dopiero z ziemi się wyłaniają! Dobre i to!!!
Cieplej!? W zadnym wypadku, wietrzną mam działkę. A ta kępka krokusów, jedyna! zakwitła dopiero wczoraj
No, moze jeszcze inne zakwitną, ale one dopiero z ziemi się wyłaniają! Dobre i to!!!
U mnie też zakwitła jedna kępka, która jest w mocno nasłonecznionym i osłoniętym miejscu. Zresztą mieszkamy w jednym regionie. Jak patrzę po innych ogrodach to już dawno krokusy kwitną.
U mnie też zakwitła jedna kępka, która jest w mocno nasłonecznionym i osłoniętym miejscu. Zresztą mieszkamy w jednym regionie. Jak patrzę po innych ogrodach to już dawno krokusy kwitną.
Tak Basiu tylko ja zauważyłam u mnie,że różanecznik japoński czy azalia już mi się myli jeszcze 3 dni temu wyglądała elegancko ,drugi rok jest w naszym ogrodzie.Po pierwszej zimie T chciała ją wyrzucić ja przeniosłam w inne miejsce .Dziś poszłam prawie 3/4 krzaczka ma przemarznięte listki i paczki .Wystarczył taki mały przymrozek ...