Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

jotka 19:54, 10 cze 2012

No jak ktoś ma podlane "odgórnie" to potem może już tylko robić takie ciekawe zdjęcia

Tobie powojnik od Bogdzi już kwitnie a mój nie. Ale przyjął się ładnie więc czekam - jak nie w tym roku to w nastepnym
barbara_kraj... 19:56, 10 cze 2012

A to dzika róża pnąca, którą zasiały ptaki. Kwitła już w ub.r. ale słabo. W tym kwitnie obficiej Jej pędy są bardzo długie. Szkoda, że zasiała się w cieniu drzew...

Swoimi kwiatami rozjaśnia jednak ten zakątek
barbara_kraj... 20:01, 10 cze 2012

Juki straciły mnóstwo liści. Ach, jak ja nie lubię ich wyrywać! Jednak z kwitnieniem będzie nie najgorzej. Prawie każda kepa będzie miala kwiaty, no może ze dwie, trzy będą łyse

Krys 20:03, 10 cze 2012

Basiu czy to normalne ,ze kwiaty w pakach juki sie przekrzywiają ?
barbara_kraj... 20:05, 10 cze 2012

jotka napisał(a)
No jak ktoś ma podlane "odgórnie" to potem może już tylko robić takie ciekawe zdjęcia

Tobie powojnik od Bogdzi już kwitnie a mój nie. Ale przyjął się ładnie więc czekam - jak nie w tym roku to w nastepnym

Jolu, do tej pory pada z przerwami, cieszę się bardzo, bo żadne podlewanie deszczu nie zastapi. Byle znów nie za dużo go spadło...))
Zawiązki pączków na clematisie były od początku na jednym pędzie. Przynajmniej wiem jak kwitnie. Ale wypadałoby je oberwać, aby roślina się nie wysilała. Zaaklimatyzować się najpierw musi
barbara_kraj... 20:07, 10 cze 2012

Krys napisał(a)
Basiu czy to normalne ,ze kwiaty w pakach juki sie przekrzywiają ?

Krysiu, prawie każdy pęd jest lekko wygięty, one się później pięknie prostują same Jeśli wyrosną wysokie i kwitną mają tendencję do pochylania się, wtedy je podpieram lub podwiązuję.
barbara_kraj... 20:15, 10 cze 2012

Stara odmiana NN rabatowej. Zdjęcie po pierwszej fali deszczu.

A to inna rabatowa.
barbara_kraj... 20:22, 10 cze 2012

Na rózowo i niebiesko
Przymiotno ogrodowe

Dzwonek skupiony i szałwia
Celina 21:18, 10 cze 2012

barbara_krajewska napisał(a)
No właśnie, ledwo wsiedliśmy do samochodu, to przylało solidnie. Wyglądało to, jak oberwanie chmury. Ale na działce zdążyłam obciąć przekwitnięte irysy syberyjskie, wyrwać nieco chwastów, porobić zdjęcia i oczyscić cebulki tulipanów. Teraz czekać będą do września.
Jak już kiedyś pisałam u mnie dużo jaszczurek, ale ta swoimi kolorami wprawila mnie w zdumienie

Basiu ta jaszczurka na bukszpanie siedzi???
Gabriela 21:21, 10 cze 2012

barbara_krajewska napisał(a)
A to dzika róża pnąca, którą zasiały ptaki. Kwitła już w ub.r. ale słabo. W tym kwitnie obficiej Jej pędy są bardzo długie. Szkoda, że zasiała się w cieniu drzew...

Swoimi kwiatami rozjaśnia jednak ten zakątek

A u mnie cały ogromny krzew tej róży przemarzł całkowicie i późno zaczął odrastać. Też ją bardzo lubię, mimo że kłuje jak diabli.