Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 00:25, 21 sty 2013

wojtas2101 napisał(a)
Basiu, przepięknie u Ciebie jak dużo kwiatów, U mnie trochę mniej słabiej rosną ale to może przez warunki świetlne. Gorąco pozdrawiam

O, jak miło widzieć Krajana Powiększa się wreszcie grupka częstochowska
Moze nie zaraz, ale jutro wpadnę do Ciebie, Wojtku
EPODLAS 11:50, 21 sty 2013

Ale feria barw. Irysy mają taką szeroką gamę kolorów. Basiu. własnie w ostatniej Maji w ogrodzie było sporo o irysach. Nie wiedziałam, że można je samemu krzyżować. Tylko pięć lat czekać na efekt? Nie mam za dużo irysów w ogrodzie, bo mój ogród ma sporo cienia, a one kochają słońce.
Celina 14:09, 21 sty 2013

Basiu!! Taki wypas masz w ogródku??
No pięknie!!
barbara_kraj... 16:18, 21 sty 2013

EPODLAS napisał(a)
Ale feria barw. Irysy mają taką szeroką gamę kolorów. Basiu. własnie w ostatniej Maji w ogrodzie było sporo o irysach. Nie wiedziała, że można je samemu krzyżować. Tylko pięć lat czekać na efekt? Nie mam za dużo irysów w ogrodzie, bo mój ogród ma sporo cienia, a one kochają słońce.

Bożenko, właśnie program Mai był inspiracją do pokazania swoich irysów, w których jestem zakochana, mimo że dość krótko kwitną i chorują na plamistość liści. A warunki u mnie dobre, bo wystawa południowa i ziemia lekka
U mnie krzyżowanie w jednym przypadku wystąpiło samoistnie: granatowy z czysto białym się skrzyżował i mam teraz dwukolorowy. Biały gdzieś zniknął, a szkoda, bo był jak panna młoda...
barbara_kraj... 16:20, 21 sty 2013

Celina napisał(a)

Basiu!! Taki wypas masz w ogródku??
No pięknie!!

Ano, mam
Ta wielka kępa do rozsadzenia się kwalifikuje, gęsto tam już i środek zaczyna łysieć))
Dzidka 16:25, 21 sty 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Pięknie rozrośnięta kępa. I na dodatek w takim kulkowym sąsiedztwie.

Pszczelarnia 16:26, 21 sty 2013

Boskie irysy a zieleń bukszpanów jaka - olalal! Ja bardzo lubię kule bukszpanowe. To jest naprawdę świetna roślina.
barbara_kraj... 16:27, 21 sty 2013

an_tre napisał(a)
też go mam ale jakoś nie darzę sympatią, wokół niego zawsze perz się rozrasta, same kwiatki są ładne ale tak krótko kwitną

Aniu, masz skarb! Ten irys jest pod ochroną gatunkową, oczywiście chodzi o egzemplarze dziko rosnące. A i ogrodowy jest rzadkoscią...
barbara_kraj... 16:28, 21 sty 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Boskie irysy a zieleń bukszpanów jaka - olalal! Ja bardzo lubię kule bukszpanowe. To jest naprawdę świetna roślina.

Nie zaprzeczam, sama wyhodowalam
jotka 16:35, 21 sty 2013

No i czemu ja swoich irysów nie szanowałam ????