Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

vita 18:47, 26 sty 2013

Zdjęcia w porządku, co chcesz? Nie tak łatwo podejść ptaszęta, udało Ci się niezgorzej
Słońca coraz więcej, może poprawi to nasze samopoczucie, bo u mnie z tym nie najlepiej. Pozdrawiam.
barbara_kraj... 18:56, 26 sty 2013

Dzwońce są zachłannymi zarłokami a przy tym wojownicze i samolubne. Wciąż zastanawiam się, gdzie im się tyle ziaren mieści?

Siedzi taki, je i je, i tylko rozgląda się, czy mu inne nie zagrażają. Czasem znajdzie się jakiś odważny i zniecierpliwiony i odgania żarłoka, którym sam się staje))

hanka_andrus 19:03, 26 sty 2013

Super zdjęcia! Basiu! Gratuluję! I jaka pomysłowa stołóweczka!
barbara_kraj... 19:17, 26 sty 2013

hanka_andrus napisał(a)
Super zdjęcia! Basiu! Gratuluję! I jaka pomysłowa stołóweczka!

Haniu, dziękuję
A stółowka z recyklingu, Ziarna wiatr nie wywieje, śnieg i deszcz nie zamoczy. No i jedno wejście kultury uczy))
an_tre 19:26, 26 sty 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Dzwońce są zachłannymi zarłokami a przy tym wojownicze i samolubne. Wciąż zastanawiam się, gdzie im się tyle ziaren mieści?

Basiu jaki super pomysł, na pewno do powielenia, bo zima jeszcze trwa, brrr
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
barbara_kraj... 19:33, 26 sty 2013

Aniu, sprawdzony i można rzec świetny karmnik dla niektórych ptaków
monteverde 19:50, 26 sty 2013

Basiu dzisiaj wchodziłam na stronę z irysami jest już oferta na ten rok, z all., przysylają w porządku bo wiem u kogo kupuję, nie zawsze tak było za nim nie poznałam sprzedawców, ale teraz wszyscy zaczynają dbac raczej, nie polecam tylko Hyzop.pl bo jak dobrze to dobrze, ale jak coś nie tak, to kupa pyskówek na maila i nic po za tym nawet przepraszam, a chęć przysłania nastepnej rośliny to zapomnij. a teraz karmnik czy one tam wchodzą i się nie płoszą ? i pojedynczo to trochę słabo u mnie przeważnie po 2-3 sikory jedzą, dzisiaj też kliknęłam dzwońca ale nie wyraźnie już się spłoszył ale co zauważyłam , że tu nie widzę wróbli, może te koło śmietników rządzą?
aldonaz 20:06, 26 sty 2013

monteverde napisał(a)
Basiu dzisiaj wchodziłam na stronę z irysami jest już oferta na ten rok, z all., przysylają w porządku bo wiem u kogo kupuję, nie zawsze tak było za nim nie poznałam sprzedawców, ale teraz wszyscy zaczynają dbac raczej, nie polecam tylko Hyzop.pl bo jak dobrze to dobrze, ale jak coś nie tak, to kupa pyskówek na maila i nic po za tym nawet przepraszam, a chęć przysłania nastepnej rośliny to zapomnij. a teraz karmnik czy one tam wchodzą i się nie płoszą ? i pojedynczo to trochę słabo u mnie przeważnie po 2-3 sikory jedzą, dzisiaj też kliknęłam dzwońca ale nie wyraźnie już się spłoszył ale co zauważyłam , że tu nie widzę wróbli, może te koło śmietników rządzą?

Aniu, podaj namiary na tą stronę z irysami.
barbara_kraj... 20:13, 26 sty 2013

Aniu, ja nie mam doświadczenia jeśli chodzi o kupno na all... dopiero w tym roku zamierzam i dlatego pytam, bo nie chcę rozczarowań. Zawsze kupowałam osobiście w szkółkach lub na giełdzie.

Do karmnika wchodzą pojedyńczo, sikorki kulturalnie - biorą ziarno, dwa i odlatują. Natomiast dzwońce wchodzą do środka i objadają się długo, stąd zniecierpliwienie pozostałych.
Oprócz karmnika na balkonie mam tackę ze słonecznikiem, i tu są całe stadka, szczególnie dzwońców, które potrafią się bić między sobą albo odganiać. W ciągu dnia zjadają wszystko.
Wróble buszują w żywopłocie, nie odważają się przylatywać tak wysoko. Czasami tylko zjadają resztki. Myślę, że są bardziej bojaźliwe.
barbara_kraj... 20:15, 26 sty 2013

aldonaz napisał(a)
Aniu, podaj namiary na tą stronę z irysami.

No właśnie, która to strona?