Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 17:54, 12 mar 2013

Iwo, fajnie jest się podzielić sukcesami, ale najczęściej dzielimy się radami, jak wybrnąć z kłopotów. Mój trawnik nie należy do najpiękniejszych, ale nie miałam nigdy kłopotów z jego chorobami grzybowymi. Zainteresowałam się nimi i w necie trafiłam na fajną, profesjonalną stronę. Szkoda tylko, że u mnie nie wyświetlają się poszczególne zdjęcia, ale w 'grafice' wszystkie przypadki można obejrzeć. Zajrzyj tu: http://www.ihar.edu.pl/choroby_traw.php Oprócz oprysków ważna jest profilaktyka Poradzisz sobie!

O początkach mojej działkowej działalności zapewne czytałaś na początku wątku. Nie było łatwo, ale był zapał i siły. Zabawnym jest to, że po tylu latach wciąż jest coś do zrobienia a na wypoczynek nie ma czasu. A to trendy się zmieniają, a to nowe rośliny zachwycają, a to warzyw nie opłaca się uprawiać, bo nie ma już pełnej, czteroosobowej rodziny, wszak dzieci wyfrunęły z gniazda, a to sił brak... Ciekawe, dlaczego wciąż z utęsknieniem czeka się na tę życiodajną wiosnę?
barbara_kraj... 18:07, 12 mar 2013

Dziś dosłownie wpadliśmy na chwilę na działkę. Okryłam włókniną młodą, pnącą różę, aby zapobiec przemarznięciu pękających pączków. Bardzo mi zależy na tym, aby po raz pierwszy ujrzeć jej kwiaty.

Tym tulipankom chyba mróz nie groźny, w śniegu i w zacisznym miejscu rosną Inne stroiszem nakryłam
AniaDS 18:21, 12 mar 2013

Piękna oznaka wiosny, już jej nawet lekki mróz nie powstrzyma .
an_tre 18:36, 12 mar 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Dziś dosłownie wpadliśmy na chwilę na działkę. Okryłam włókniną młodą, pnącą różę, aby zapobiec przemarznięciu pękających pączków. Bardzo mi zależy na tym, aby po raz pierwszy ujrzeć jej kwiaty.

Tym tulipankom chyba mróz nie groźny, w śniegu i w zacisznym miejscu rosną Inne stroiszem nakryłam
Basiu ale ładnie już ci tulipki wychodzą, nie straszny im widać śnieg u mnie mniejsze
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Pszczelarnia 19:25, 12 mar 2013

Basiu, pokazałam. Zerknij proszę, co to za dziwy. Bo cleome to dla mnie terra incognita est.
Lukas 20:57, 12 mar 2013

Witam, u Ciebie tulipanki większe niż u mnie, ja swoje przykryłem korą. Mam nadzieję, że to wystarczy i niech te mrozy już uciekają...Byle do przyszłego tygodnia, ma być już cieplej
Podrawiam
barbara_kraj... 23:19, 13 mar 2013

AniaDS napisał(a)
Piękna oznaka wiosny, już jej nawet lekki mróz nie powstrzyma .

Aniu, lekki to on nie będzie, całe szczęście, że śniegu dosypało
barbara_kraj... 23:21, 13 mar 2013

an_tre napisał(a)
Basiu ale ładnie już ci tulipki wychodzą, nie straszny im widać śnieg u mnie mniejsze

Aniu, tylko te tak wybujały, bo w zacisznym i osłoniętym miejscu rosną. Inne dużo mniejsze.

monteverde 23:27, 13 mar 2013

Te tulipki są super
barbara_kraj... 23:34, 13 mar 2013

Przykryłam je wczoraj stroiszem, bo akurat w tym miejscu śniegu wczoraj nie było. Dziś pewnie dopadało i bezpieczne są