Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

bogumila 21:18, 14 mar 2013

Piękne zakupy...zaczynam lubić liliowce,mam dwa rodzaje i ładnie kwitną.
jotka 21:26, 14 mar 2013

Sporo ptaszków ma abonament w Twojej stołówce

Mam nadzieję, że otrzymane kłącza cicho posiedzą w garażu, bo prognozy nie takie jak byśmy chcieli ...
Bogdzia 21:33, 14 mar 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Prawie przez pół dnia obserwowałam dzwońce, które całymi stadkami zlatywały do stołówki. Wcześniej zlikwidowałam karmnik, ale żal mi się ich zrobiło, bo przylatywały i szukały ziaren.
Po raz pierwszy przyleciała sikora modra, ale nie zdążyłam zrobić zdjęcia, tak jak i grubodziobowi, który ledwie przysiadł i zaraz odleciał a ja nie miałam aparatu pod reką.

Basiu to nie dzwońce tylko czyżyki.
agata19762 21:49, 14 mar 2013

Kurki bardzo ładne. Na bazarku, czy w markecie jakimś? Przydałyby mi się, tylko nie wiem gdzie szukać?

Basiu kupiłam je w kwiaciarni.....
są ceramiczne.....
i były nawet tanie....
od najmniejszej kolejno....3 zł, 5 zł i 9 zł ....
barbara_kraj... 21:50, 14 mar 2013

Bogdzia napisał(a)

Basiu to nie dzwońce tylko czyżyki.

Czyżyki!? Nie miałam pojęcia! Dziwiłam się wprawdzie, że mniejsze od wróbla, że dziób coś nie taki, jak u dzwońca, ale w najśmielszych myślach nie przyszło mi do głowy, że to są czyżyki! I do tego w takiej ilości naraz! Zawsze myślałam, że to dosć rzadkie ptaszki i do tego leśne.
Teraz wyczytałam, że w okresie jesienno-zimowym można spotkać ich duże przelotne stada. Ale w mieście? Cieszę się, że to właśnie czyżykom spodobało się na moim balkonie
Bogdziu, dzięki za sprostowanie
barbara_kraj... 21:59, 14 mar 2013

Agatko, dzięki za informację
Bogusiu, mnie przysłali irysy. Ty też pewnie o nich myślałaś
Jolu, nie ma wyjścia, wymuszony stan spoczynku kłącza czeka
Bogdzia 22:03, 14 mar 2013

Czyżyki!? Nie miałam pojęcia! Dziwiłam się wprawdzie, że mniejsze od wróbla, że dziób coś nie taki, jak u dzwońca, ale w najśmielszych myślach nie przyszło mi do głowy, że to są czyżyki! I do tego w takiej ilości naraz! Zawsze myślałam, że to dosć rzadkie ptaszki i do tego leśne.
Teraz wyczytałam, że w okresie jesienno-zimowym można spotkać ich duże przelotne stada. Ale w mieście? Cieszę się, że to właśnie czyżykom spodobało się na moim balkonie
Bogdziu, dzięki za sprostowanie

U mnie dziś też były.
Neska 23:28, 14 mar 2013

Ja właśnie zastanawiałam się nad tym, czy ptaszki, które przychodzą do mnie to dzwońce czy czyżyki. Czyli ja też goszczę czyżyki. Wcale się nie boją, jak dopadną do ziarna obserwują nas i zajadają dalej. Mało tego dopędzają większe od siebie sikorki. Dziś oprócz sikorek bogatek i modrych dopatrzyłam się sikorki ubogiej.
aldonaz 23:47, 14 mar 2013

Wcześnie przysłali te irysy, zazwyczaj zaczynają po 1 kwietnia. Nie widziałam wcześniej czyżyków. Pozdrawiam
barbara_kraj... 00:49, 15 mar 2013

aldonaz napisał(a)
Wcześnie przysłali te irysy, zazwyczaj zaczynają po 1 kwietnia. Nie widziałam wcześniej czyżyków. Pozdrawiam

No właśnie, zaskoczona jestem. Pewnie następną skrzynkę balkonową będę musiała naszykować, albo po donice na działkę jechać I ziemi dokupić!