Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 18:19, 10 mar 2013

jotka napisał(a)
Basiu, ja tez już zaczęłam wysiewy skromniejsze niz w poprzednich latach, ale jednak

A w nowym avatarku widziałam Cię już w innych ogrodach - ładnie

Dzisiaj posiałam kleome. Wyczytałam, że nasion nie należy przykrywać ziemią, tylko lekko w nią wklepać, bo do kiełkowania potrzebują światła. Może nie będę musiała zbyt długo czekać?
Jeszcze sporo nasion czeka, ale wprost do gruntu zamierzam je siać
AniaDS 19:32, 10 mar 2013

Ja też jeżeli już sieję, to do gruntu. W domu, na parapetach mi nie wychodzi zbytnio nic.
20:33, 10 mar 2013
Basiu, jestem u Ciebie po raz pierwszy i na pewno nie ostatni Na przywitanie powiem, że miałam długą chwilę przyjemności spacerując po Twoim ogrodzie! Widać ile w nim włożonej pracy, ale jeszcze więcej serca ależ on jest ukwiecony!
Pozdrawiam serdecznie
(wiele lat temu też byłam działkowiczką )

an_tre 21:02, 10 mar 2013

Basiu wpadłam pochwalić śliczny awatarek widać, że zima nie psuje humorków i bliżej nam do wiosny
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 21:53, 10 mar 2013

Moje cleome jeszcze nie wysiane ale na ten wielki śnieg go siac nie będę.Poczekam. Mówią ze od niedzieli wiosna( następnej niedzieli).
barbara_kraj... 22:53, 10 mar 2013

Bogdzia napisał(a)
Moje cleome jeszcze nie wysiane ale na ten wielki śnieg go siac nie będę.Poczekam. Mówią ze od niedzieli wiosna( następnej niedzieli).

Bogdziu siej cleome, ona długo wschodzi, nawet do trzech tygodni. Nie przysypuj nasion ziemią, przyklep je tylko. Potem pikować trzeba, a po majowych przymrozkaćh wysadzać do gruntu. Siewki wrażliwe są na niskie temperatury.
barbara_kraj... 22:59, 10 mar 2013

Iwa napisał(a)
Basiu, jestem u Ciebie po raz pierwszy i na pewno nie ostatni Na przywitanie powiem, że miałam długą chwilę przyjemności spacerując po Twoim ogrodzie! Widać ile w nim włożonej pracy, ale jeszcze więcej serca ależ on jest ukwiecony!
Pozdrawiam serdecznie
(wiele lat temu też byłam działkowiczką )

Iwo, miło mi Cię widzieć w moim skromnym działkowym ogródku Kiedyś uprawiałam w nim warzywa, obecnie oprócz krzewów i drzew owocowych mam same kwiaty, byliny szczególnie.
Zapraszam do odwiedzin

marzena 23:00, 10 mar 2013

witaj Basiu, piękny uśmiech fajny awatarek
barbara_kraj... 23:02, 10 mar 2013

AniaDS napisał(a)
Ja też jeżeli już sieję, to do gruntu. W domu, na parapetach mi nie wychodzi zbytnio nic.

No cóż, bedziemy mieć niewielkie opóźnienie jeśli o kwitnienie chodzi
Kleome musiałam, to szczególna roślina, późno zakwita i do przymrozków kwitnie. Jak kobea
barbara_kraj... 23:04, 10 mar 2013

Aniu an_tre, Marzenko