Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 22:19, 13 cze 2013

irena_milek napisał(a)
Piwonie uwielbiam, ale i goździki też, takie pachnące i wdzięczne
miałam się ograniczyć z roślinami, ale jakoś mi nie idzie; plewienia mam mnóstwo, ale komary źrą i nijak mi z tym idzie
u ciebie pełno roślinek kolekcjonerskich i do tego tyle o nich wiesz
p.s. jak wyszło słońce, bodziszki lepiej wygladają, pzryjęły się na 100%, a przetacznik jak?

Itenko, ja też nie umiem odmówić sobie roslin, które mi się podobają i przykro mi, że wielu mieć nie mogę Ale i tak czasem folguję sobie
Ja z plewieniem uporałam się - powiedzmy - w 75 %. Ale jeszcze mam takie miejsce, w którym palcem od jesieni nie ruszyłam! I ciągle zwlekam
barbara_kraj... 22:21, 13 cze 2013

kaisog1 napisał(a)
Tak sobie patrzę na Twoje zdjęcia i cały czas się zastanawiam czemu ja nie mam rutewki??? To śliczny kwiat... Buziaczki Basiu

Gosiu, będziesz ją miała! Do Danusi przywiozę
kaisog1 22:22, 13 cze 2013

Basienko na prawdę/????? Superrrrr!
barbara_kraj... 22:26, 13 cze 2013

jambosana napisał(a)
Basiu, jeszcze raz dziękuję, za przemiłą wizytę w Twoim uroczym ogrodzie. Tak u Ciebie kolorowo, pachnąco, klimatycznie! Pokazałaś mi byliny, o których nawet nie miałam pojęcia...

Beato, miło było Ciebie i Synka poznać.
Cieszę się na kolejne spotkanie
barbara_kraj... 22:27, 13 cze 2013

kaisog1 napisał(a)
Basienko na prawdę/????? Superrrrr!

Naprawdę!!!
Bogdzia 22:35, 13 cze 2013

Jak ostatnio tu byłam też sie zastanawiałam co to za roślina ta rutewka, nie znałam jej dotad a to bardzo ładna roślinka.Pozdrawiam Basiu.
barbara_kraj... 22:39, 13 cze 2013

Korespondencji dzisiaj sporo
Czas opowiedzieć, co dzisiaj zrobiłam, a pogoda była wyśmienita, tylko na prace polowe za ciepło. Pot lał mi się z czoła niemal ciurkiem. Dopiero po południu odpoczynek w towarzystwie Beaty i Jej Synka miło zakończył dzień.
Nie minął tydzień a trawę trzeba było kosić, bo po deszczach rosła jak na drożdźach. Przycięłam rogownicę i ubiorka wieczniezielonego, kolejne przekwitłe irysy i takie tam jeszcze robótki kosmetyczne. Teraz czas na zrobienie kancików przy niektórych rabatach i strzyżenie bukszpanów i cisów. Żywopłot zostawiam M. Ale najpierw musi się trochę ochłodzić...

Nowa żurawka Coral Forest pokazała pierwsze kwiaty. Czerwień aż w oczy bije
barbara_kraj... 22:46, 13 cze 2013

A tak wyglądają teraz moje dwa z trzech rh. Czyszczenie Album Novum zajęło mi kilka godzin i cały czas zastanaiwałam się ile godzin swoje rh czyści Bogdzia?

Aż korci mnie aby tę fotkę na twarz jakowąś przerobić Gosia, Ty to zrób - potrafisz!
To tylko pączek ostróżki
viva 22:46, 13 cze 2013

barbara_krajewska napisał(a)

No właśnie, bardzo się ucieszyłam, bo nie spodziewałam się jej już widzieć. Widocznie się u mnie zadomowiła

Basiu, to Ty musisz tak mocno szukać kruszczycy?. Zapraszam do mnie, mam jej ogromne ilości i wcale jej nie lubię. Wyjada mi całe kwiaty na różach, szczególnie tych białych
Zapowiedzi różane śliczne
Udało się z rutewką mniejszą ?. U mnie nici.
Pozdrawiam
barbara_kraj... 22:52, 13 cze 2013

viva napisał(a)

Basiu, to Ty musisz tak mocno szukać kruszczycy?. Zapraszam do mnie, mam jej ogromne ilości i wcale jej nie lubię. Wyjada mi całe kwiaty na różach, szczególnie tych białych
Zapowiedzi różane śliczne
Udało się z rutewką mniejszą ?. U mnie nici.
Pozdrawiam

Vivo, zabawne, ale naprawdę się cieszę, bo to śliczny owad i dwa razy w życiu, całkiem długim, dopiero go widziałam. Jak mi zacznie zżerać białe róże, to go u...
U mnie większe szkody w kwiatach pasikoniki czynią!

Nie udało się, pytanie dlaczego?