Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 23:20, 14 cze 2013

A to pączuszek tej rózowofioletowej

i perwsze kwiatki dzwonka brzoskwiniolistnego

dzwonek skupiony w rozkwicie
barbara_kraj... 23:29, 14 cze 2013

Rosarium Uetersen i Flammentanz

Citronelle z Elektrą

i Marmelade kwitnąca

Debra 11:06, 15 cze 2013

No tak, Twoja Flammentanz to gigant.
Zastanawiam się, czy u Ciebie też będą takie ogromne kwiaty. Te moje róże sa jakieś za duże Większe niż dłoń.

A Marmalade to moja ulubiona, tylko ja ścinam jej kwiatostany. Pieknie Ci się rozrosła.
Ciekawa jestem, czy kupiłaś od razu sporo sadzonek, czy sama rozmnożyłaś ja do takiej ilości?
Milka 12:23, 15 cze 2013

Tę Flamentanz to ja skopiowałam od ciebie 2 sezon u mnie i też się rozrasta Basiu, a ścinasz kwiatostany w żurawkach czy nie, jedni radzą ścinac, że lepiej się zagęszczają?
barbara_kraj... 14:12, 15 cze 2013

Debra napisał(a)
No tak, Twoja Flammentanz to gigant.
Zastanawiam się, czy u Ciebie też będą takie ogromne kwiaty. Te moje róże sa jakieś za duże Większe niż dłoń.

A Marmalade to moja ulubiona, tylko ja ścinam jej kwiatostany. Pieknie Ci się rozrosła.
Ciekawa jestem, czy kupiłaś od razu sporo sadzonek, czy sama rozmnożyłaś ja do takiej ilości?

Debro, przy niewielkim krzewie te kwiaty rzeczywiscie wydają Ci się za duże. Jak ich będzie więcej to może 'zdrobnieją? Podobnie jak z jabłkami na jabłoni
One takie są, zerknij na to zdjęcie i porównaj z wielkością liści

Kwiatostany żurawek ścinam gdzieś po połowie kwitnienia, lubię te leciutkie wiechy 'upstrzone' drobnymi kwiatkami
Marmolade kupiłam trzy sztuki i nic z nimi nie robiłam. Sama się zdziwiłam, że się tak rozrosły
AgnieszkaW 16:19, 15 cze 2013

Dzwonki już ładnie kwitną u ciebie, róże też, a u mnie jeszcze, ale już lada dzień. Pozdrawiam Basiu
Debra 19:56, 15 cze 2013

Chyba jednak te Flammentanze sa podobnej wielkości. Masz rację, jak sama róża to 50 cm pędu, to kwiaty są jak... no własnie kwiat do kozucha

Ja ścinam kwiatostany wszystkim żurawkom od razu. Fachowcy jednak radzą, by szczególnie młodym okazom kiedy chcemy je romnozyć, a więc zależy nam na ich rozroście, ścinac kwiatostany. One sa wielkim obciążeniem dla całej rosliny.
Czyli albo podziwiamy te wiechy, ale zurawka słabsza, albo nie i żurawka rosnie jak głupia....
barbara_kraj... 20:40, 15 cze 2013

Debra napisał(a)
Chyba jednak te Flammentanze sa podobnej wielkości. Masz rację, jak sama róża to 50 cm pędu, to kwiaty są jak... no własnie kwiat do kozucha

Ja ścinam kwiatostany wszystkim żurawkom od razu. Fachowcy jednak radzą, by szczególnie młodym okazom kiedy chcemy je romnozyć, a więc zależy nam na ich rozroście, ścinac kwiatostany. One sa wielkim obciążeniem dla całej rosliny.
Czyli albo podziwiamy te wiechy, ale zurawka słabsza, albo nie i żurawka rosnie jak głupia....

Pewnie zależy Ci na rozmnożeniu i dlatego ścinasz? Rozmnażałabym i ja, ale nie mam juz gdzie sadzić. Citronelle chyba rozmnożę, bo do zacienionego miejsca by się przydały
jotka 20:44, 15 cze 2013

Basiu, dziękuję za życzenia i zapraszam na torcik "ogrodowy"

https://www.ogrodowisko.pl/watek/90-ogrodoweimpresjejolki?page=849
Bogdzia 20:51, 15 cze 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Po zbiorze nasiona poślę, chcesz?

Bardzo chętnie Basiu i jeszcze instrukcje wysiania poprosze.