Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

hanka_andrus 10:58, 13 cze 2013

Zaglądam, bo już dawno tu nie byłam, a tu znowu kruszczyca!
Pozdrowienia zostawiam, bo pewnie po deszczach usuwasz chwasty. Oby szybko Tobie sie udało uporać z robotą.
Mala_Mi 12:27, 13 cze 2013

Basiu... rutewka Twoja śliczna.. rośnie na słonecznym stanowisku, bo ja swoją posadziłam w półcieniu i jest wysoka, liści ma dużo, ale kwiatki ma skromniejsze Dać ją do słoneczka??
Milka 13:56, 13 cze 2013

Piwonie uwielbiam, ale i goździki też, takie pachnące i wdzięczne
miałam się ograniczyć z roślinami, ale jakoś mi nie idzie; plewienia mam mnóstwo, ale komary źrą i nijak mi z tym idzie
u ciebie pełno roślinek kolekcjonerskich i do tego tyle o nich wiesz
p.s. jak wyszło słońce, bodziszki lepiej wygladają, pzryjęły się na 100%, a przetacznik jak?
jambosana 21:25, 13 cze 2013

Basiu, jeszcze raz dziękuję, za przemiłą wizytę w Twoim uroczym ogrodzie. Tak u Ciebie kolorowo, pachnąco, klimatycznie! Pokazałaś mi byliny, o których nawet nie miałam pojęcia...
barbara_kraj... 22:08, 13 cze 2013

ewsyg napisał(a)
Basiu, ale u Ciebie zapachniało. Goździki, piwonie - bajka. Ten złoty a właściwie zielono-złoty wciąż jest i sobie smaczny nektar popija. nazwę go degustator. Tym razem na pęcherznicy buszuje.

A teraz obiecane zdjęcia sadzonek z tego sklepu o którym Ci pisałam.

To się Basieńko u Ciebie porządziłam.
Tej Żuraweczki Swee Tea w pracy posadziłam 40 sztuk, ale będzie fajna plama kolorystyczna

Taka okazja i zbliżenia nie zrobiłaś?
A wiesz, zauważyłam, że kruszczyca preferuje białe kwiaty. Dlaczego nie chce fioletowego rh a wsuwa biały? Na białym bzie siedziała, u ciebie na białym, ktoś pisał, ze na aronii - ona też biała

Sadzonki zbieraj, rozmnażaj bo sporo masz do obsadzenia. Na konwalnika od dawna mialam chęć, ale rozmyśliłam się, bo musiałabym sporo poprzesadzać
A rządź się, rządź! Zawsze jesteś mile widziana
barbara_kraj... 22:10, 13 cze 2013

jotka napisał(a)
Basiu, pokazałaś to co lubię, czyli paczki róż Piękne są jak się rozwiną, ale ten moment kiedy są jeszcze w pakach lubię najbardziej

Masz rację, niektóre są wręcz wysublimowane Te smukłe najbardziej lubię
barbara_kraj... 22:11, 13 cze 2013

hanka_andrus napisał(a)
Zaglądam, bo już dawno tu nie byłam, a tu znowu kruszczyca!
Pozdrowienia zostawiam, bo pewnie po deszczach usuwasz chwasty. Oby szybko Tobie sie udało uporać z robotą.

No właśnie, bardzo się ucieszyłam, bo nie spodziewałam się jej już widzieć. Widocznie się u mnie zadomowiła
hanka_andrus 22:13, 13 cze 2013

Basiu zostawiam machnięcia paluszkiem po klawiaturze. Może na dobry wieczór wystarczy?
Kwitnienie każdej rośliny jest piękne, trzeba tylko przyjrzeć się z bliska okiem własnym lub przez wizjer!
A Ty umiesz patrzeć!
Pozdrawiam!
barbara_kraj... 22:14, 13 cze 2013

asc napisał(a)
Basiu... rutewka Twoja śliczna.. rośnie na słonecznym stanowisku, bo ja swoją posadziłam w półcieniu i jest wysoka, liści ma dużo, ale kwiatki ma skromniejsze Dać ją do słoneczka??

Głębokiego cienia nie lubi, ale półcień i wilgotna gleba owszem. Moja każda w półcieniu rośnie
barbara_kraj... 22:14, 13 cze 2013

hanka_andrus napisał(a)
Basiu zostawiam machnięcia paluszkiem po klawiaturze. Może na dobry wieczór wystarczy?
Kwitnienie każdej rośliny jest piękne, trzeba tylko przyjrzeć się z bliska okiem własnym lub przez wizjer!
A Ty umiesz patrzeć!
Pozdrawiam!

Haniu, rumienię się