Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

Debra 23:18, 19 sie 2013

barbara_krajewska napisał(a)
No i jestem. W drodze powrotnej wstapiliśmy na działkę, popłakałam się na jej nędzny widok. Susza zrobiła swoje, w końcu tutaj przez dwa tygodnie nie spadła ani kropla deszczu, a upały były okropne. Trawnik wypalony, tawułki uschnięte, hortensje podwiędnięte, rh mają przypalone liście, itd, itd. Miałam przed wieczorem podlewać, ale po południu przeszła gdzieś w oddali burza i u nas też trochę popadało. Jutro opady mają byc obfitsze. Niezależnie od tego czeka mnie ogromna praca, ciekawe ile roślin uratuję?

Ciekawa jestem dlaczego my się tak poświęcamy dla dzieci
Smutno z powodu stanu działki, ale Ty, doświadczona ogrodniczka coś zaradzisz.
Ale wiem, to przykro okropnie.
barbara_kraj... 23:20, 19 sie 2013

monteverde napisał(a)
Basiu przykre, że nikt nie mógł w czasie Twojej nieobecności podlać ogrodu ja myślę, że tak źle nie będzie i rośliny się zregenerują

Na szczęście dziś trochę popadało, jutro też ma padać i roślinki trochę odetchną. Działka mała więc szybko się z tym problemem uporam. Muszę być dobrej myśli!
monteverde 23:24, 19 sie 2013

Basiu nikt jak Ty nie da sobie tak dobrze z tym problemem rady, jesteś wytrawna ogrodniczką różyczka z warmińskiego
barbara_kraj... 23:27, 19 sie 2013

Debra napisał(a)

Ciekawa jestem dlaczego my się tak poświęcamy dla dzieci

Retoryczne pytanie, Krysiu
barbara_kraj... 23:29, 19 sie 2013

monteverde napisał(a)
Basiu nikt jak Ty nie da sobie tak dobrze z tym problemem rady, jesteś wytrawna ogrodniczką różyczka z warmińskiego

Tak sobie myślę, że w podobnej sytuacji jesteśmy - zaczynamy od nowa!

Aniu, zaraz lecę do Ciebie, bo ciekawa jestem co i jak?
an_tre 20:24, 20 sie 2013

Basiu to pewnie jutro zajrzysz na działeczkę i zobaczysz w jakim jest stanie.. a padał u was deszcz przez ten czas?.
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
barbara_kraj... 20:36, 20 sie 2013

an_tre napisał(a)
Basiu to pewnie jutro zajrzysz na działeczkę i zobaczysz w jakim jest stanie.. a padał u was deszcz przez ten czas?.

Aniu, przed moim wyjazdem wszystko było ok, bo prawie codziennie podlewal;am. Ale gdy przyszły największe upały, to mnie już nie było i wszystko usychać zaczęło. I tak przez dwa tygodnie usychało!
Dopiero dziś w nocy i w ciągu dnia padało, teraz też siąpi. Cieszę się bardzo, bo jutro zamiast podlewać porządki będę robić.
Krys 20:44, 20 sie 2013

Basiu nie martw się bedzie dobrze,roślinki Cie kochaja i nie uschną,pozdrawiam
Lukas 20:50, 20 sie 2013

Uuuu szkoda roślin Basiu, ale nie dziwie się, ja u siebie codziennie podlewałem, a i tak trawnik w opłakanym stanie..., mieczyki mi przypaliło i nawet lawende
Celina 21:03, 20 sie 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Aniu, przed moim wyjazdem wszystko było ok, bo prawie codziennie podlewal;am. Ale gdy przyszły największe upały, to mnie już nie było i wszystko usychać zaczęło. I tak przez dwa tygodnie usychało!
Dopiero dziś w nocy i w ciągu dnia padało, teraz też siąpi. Cieszę się bardzo, bo jutro zamiast podlewać porządki będę robić.

Basiu ,może nie będzie tak źle!
Roślinki muszą sobie dawać radę,chociaż moje ,muszę przyznać zwiesiły główki. Ale dzisiejsza ulewa mam nadzieję postawiła moje i Twoje do pionu
Daj znać jak u Ciebie