Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 22:06, 05 mar 2014

EPODLAS napisał(a)
Kasiu, mnie dzisiaj synowa też złożyła życzenia. Zupełnie zapomniałam że jest taki dzień teściowej. Sam wyraz jest już nie bardzo sympatyczny. A przecież każda z nas w końcu zostaje teściową.

ups, ja też zapomniałam
jakoś nie mam tej daty zakodowanej! jutro muszę nadrobić, bo dziś już się położyła!
pozdrawiam :*
kitek81 22:07, 05 mar 2014

kasiek napisał(a)
Pierwszy cebulowy oblany
wklejaj jeszcze foty , bo każdy wiosny (a raczej jej sygnałów ) spragniony

widziałam, że następne już w kolejce do kwitnienia jutro zgram zdjęcia, bo już nie mam miejsca na kom i pochwalę się kolejnym kwiatuchem
pozdrawiam
bacowa 22:25, 05 mar 2014

Kasiu wyslałam ci 4 rodzaje hortek i nasiona verbeny b.(nie wiem czy masz? ) Nie jestem pewna czy wszystkie nasiona miałam w zamrażalniku , to tak dla pewności wsadż te nasiona na parę dni do zamrażarki ( na tydzień ) i dopiero siej.
kitek81 23:12, 05 mar 2014

bacowa napisał(a)
Kasiu wyslałam ci 4 rodzaje hortek i nasiona verbeny b.(nie wiem czy masz? ) Nie jestem pewna czy wszystkie nasiona miałam w zamrażalniku , to tak dla pewności wsadż te nasiona na parę dni do zamrażarki ( na tydzień ) i dopiero siej.

Dziękuję za wszystko werbene dostałam już od Ani An-Tre już wysiana i czekam kiedy wzejdzie pozdrawiam :* i czekam na przesyłkę
Joaska 11:18, 06 mar 2014

O kurcze to i ja nie wiedziałam o dniu teściowej i dała plamę i życzeń nie złożyłam......
Kasiu a z ukorzenianiem tych patyczków to jest tak .... albo się uda albo nie

kitek81 12:53, 06 mar 2014

Joaska napisał(a)
O kurcze to i ja nie wiedziałam o dniu teściowej i dała plamę i życzeń nie złożyłam......
Kasiu a z ukorzenianiem tych patyczków to jest tak .... albo się uda albo nie

no wtopa z tym dniem teściowej, jakoś mało nagłaśniane nawet
a z horti, to bardzo bym chciała, żeby się udało Ty masz w tym duże doświadczenie, to może doradź coś, jak to robisz, że Ci się udają? jaka ziemia? czy dajesz pod woreczek? w jakiej temp trzymasz? wszystko na wagę złota, każda rada
pozdrawiam :*
kitek81 12:56, 06 mar 2014

Aniu, Ewo, przesyłki dotarły-teściowa dzwoniła z tą informacją po pracy zaraz się zajmę patyczkami idę jeszcze poczytać wątek o rozmrażaniu horti
dziękuję Kochane raz jeszscze, jestem Wam bardzo wdzięczna mam nadzieję, że uda mi się z większym sukcesem (100% ) ukorzenić patyczki od Was i za jakiś czas pochwalę się zdjęciami z kwitnących dużych hortensji
buziaki :*
eda 13:35, 06 mar 2014

kitek81 14:23, 06 mar 2014

eda napisał(a)

pozdrawiam
Mirka 15:24, 06 mar 2014

Opisz jak wyglądają dł.ile pąków .Sadz do dużej donicy najgłębiej jak się da.Zostaw ten górny pączek do 5cm.nad ziemią ,utrzymuj wilgoć i ostaw w cieniu.Ja też czekam na przesyłkę to pokarze jak mają wyglądać .Kasiu widziałaś moje z zeszłego roku
wstawiałam fotki.O matko ale się rozpisałam sorki.