Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

bacowa 15:56, 07 mar 2014

Kasiu zobacz na 15 str. do Mirki, tak to powinno wyglądać. Na 21 str.,sztorby ukorzenione i nawet kwitną.

Wydaje mi się ,że dobrym, a nawet najlepszym rozwiązaniem będzie posadzenie sztorbów do gruntu (też tak sadziłam), a nie do doniczek .Na razie jak jeszcze jest chłodno to można je na jakiś czas przykryć agro, chociaż to wcale nie jest koniecznością, Tylko sadż do dobrej ziemi.

pozdrawiam
kitek81 16:49, 07 mar 2014

Pola napisał(a)
O widzę że akcja hortensjowa, super też będę cocik dokupywać ale jeszcze nie wiem jakie...

liczę na pełen sukces w ukorzenianiu hortki-no dobra, w połowie by mi wystarczył, ale wiadomo im więcej tym lepiej
pozdrawiam :*
kitek81 17:02, 07 mar 2014

bacowa napisał(a)
Kasiu zobacz na 15 str. do Mirki, tak to powinno wyglądać. Na 21 str.,sztorby ukorzenione i nawet kwitną.

Wydaje mi się ,że dobrym, a nawet najlepszym rozwiązaniem będzie posadzenie sztorbów do gruntu (też tak sadziłam), a nie do doniczek .Na razie jak jeszcze jest chłodno to można je na jakiś czas przykryć agro, chociaż to wcale nie jest koniecznością, Tylko sadż do dobrej ziemi.

pozdrawiam

qrcze, to ja już nie wiem wydawało mi się, że są może nawet za głęboko jeszcze raz przejrzałam wątek z rozmnażania hortensji na O. i na niektórych to wogóle o wiele więcej patyki wystają
przechowalnika na zewnątrz nie mam, a w doniczce mają dobrą ziemię!
i bądź tu człowieku mądry
Matka 19:16, 07 mar 2014

Ja wsadzilam czesc do donic i mam je w domu, maja zieloniusie listeczki a reszte mam w gruncie, jutro musze podlac. Mozna przyciac zeby nad sama ziemia wystawaly pierwsze pary pakow. Potem uszczykiwac wtedy rozkrzewia sie dobrze.
Mirka 19:24, 07 mar 2014

Patrzyłaś u mnie na21 stronie te sadzonki są w doniczkach zadołowane,dopiero w tym roku będą przesadzone do gruntu więc też tak może zrób.Ja na działkę jeżdżę co weekend więc podlewam rzadko i żyją.Pozdrawiam weekendowo.
dajana 19:24, 07 mar 2014

Osobiscie nie mam szczęscia do ukorzeniania hortensji Żaden sposób u mnie nie dał rezultatów Robiłam odkłady jak i wkładałam patyczki Sporo tego było i nic ,ani jednego korzonka .Od ub roku powinno cos przeciez byc Niestety nie ma ,ale powtórzyłam raz jeszcze teraz przy cięciu hortensji tydzień temu Zobaczymy czy coś się zmieni może tym razem się uda.Kasiu nie rezygnuj może będziesz miała więcej szczęscia. Pozdrówka serdeczne przesyłam
Matka 19:25, 07 mar 2014

Mirka, ja zagladalam, super. Czyli sadzic je mozna dopiero po roku na miejsce stale?kurcze to dlugo
Matka 19:43, 07 mar 2014

Jeszcze lepiej ukorzeniają się zielone części
Mala_Mi 20:34, 07 mar 2014

Kitek.. patyki darmowe i tak by poszły do wyrzucenia... będziemy próbować.. .. mi tyle nie potrzeba, ale jak sie przyjmą będę mieć na prezenty A jak się nie przyjmą to trudno. Swoje trzymam w doniczkach, na lato zadołuje gdzieś w ogrodzie...... Jak padną za rok spróbujemy jeszcze raz Ja zostawiłam takie jakie pocięłam... jak któreś za długie to możesz je skrócić i będą dodatkowe sadzonki ..
yolka 20:55, 07 mar 2014

Pozdrowienia zastawiam