Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 17:42, 18 lut 2015

Te z zeszłego roku trzymałam w garażu i te bliżej drzwi mi zmarzły, jedna odmiana przeżyła, to też z nich spróbuję w weekend zrobić sadzonki a tak to wszystko w sezonie z nimi ok, kwitną jak te kupne, a cieszą, bo własne
as226 21:05, 18 lut 2015

kitek81 napisał(a)
W niedzielę siałam, a dziś pelargonie są takie

Ja pierwszy raz posiałam pelargonie, ale one szybko wschodzą. A ze swoich zeszłorocznych byłaś zadowolona?
kitek81 21:32, 18 lut 2015

as226 napisał(a)

Ja pierwszy raz posiałam pelargonie, ale one szybko wschodzą. A ze swoich zeszłorocznych byłaś zadowolona?

byłam zadowolona, gdybym nie była, to bym się w tym roku nie bawiła z sianiem chociaż z początku takie rzadziutkie mi się wydawały, ale jak przesadziłam do donic na tarasie, poobrywałam dolne listki, podlewałam wodą z odrzywką dla pelasiek i rosły jak szalone, kwitły obficie i do przymrozków! więc z czystym sumieniem mogę polecić! będzie Pani zadowolona
as226 21:45, 18 lut 2015

kitek81 napisał(a)

byłam zadowolona, gdybym nie była, to bym się w tym roku nie bawiła z sianiem chociaż z początku takie rzadziutkie mi się wydawały, ale jak przesadziłam do donic na tarasie, poobrywałam dolne listki, podlewałam wodą z odrzywką dla pelasiek i rosły jak szalone, kwitły obficie i do przymrozków! więc z czystym sumieniem mogę polecić! będzie Pani zadowolona

dzięki
kitek81 21:58, 18 lut 2015

as226 napisał(a)

dzięki

nie ma za co jakby coś to służę pomocą
kitek81 22:01, 18 lut 2015

idę spać, bo jutro służba, ale zdam w piątek rano i mam dłuższy weekend em wziął piątek wolne i obiecał podjechać do obi po nasionka stipy ma być w weekend ładna pogoda, to porobię trochę prac porządkowych w ogrodzie
miłej nocy i do miłego następnego
ewa004 22:06, 18 lut 2015

Kasiu ja tez obiecałam sobie że koniec z doniczkami na parapecie ale sama wiesz na czym się te moje obietnice skończyły
kitek81 09:36, 19 lut 2015

ewa004 napisał(a)
Kasiu ja tez obiecałam sobie że koniec z doniczkami na parapecie ale sama wiesz na czym się te moje obietnice skończyły

Obitnice, obietnicami, ale jak sobie odmówić takiej przyjemności, jak człowiek spragniony po zimie prac w ziemi przy roślinkach
u nas dla odmiany z rana deszcz padał, slońca nie ma, ale za to jest dość ciepło
Pozdrawiam i miłego dnia
Tess 09:47, 19 lut 2015

Ogrodomaniacy to niezłe cudaki
Zamiast odpoczywać, siły regenerować, to nie mogą się doczekać roboty w ogrodzie.
Miłego, Kasiu
kitek81 10:06, 19 lut 2015

Tess napisał(a)
Ogrodomaniacy to niezłe cudaki
Zamiast odpoczywać, siły regenerować, to nie mogą się doczekać roboty w ogrodzie.
Miłego, Kasiu

Dobrze, że my się chociaż rozumiemy i wspieramy bo ja jak do mamy i brata dzwoniłam z info, że sezon 2015 mam rozpoczęty bo posiałam co nieco, to jakoś cisze po drugiej stronie usłyszałam ale powiedziałam, że mogliby chociaż poudawać, że ich to interesuje
Również miłego dnia życzę