Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 15:52, 24 lut 2015

anitan napisał(a)
doczytałam, podobno 7-10 dni a potem w lodówce jeszcze kilka tygodni w wilgotnym podłożu

Ja teraz trzymałam 1,5tyg, rok temu chyba krócej trzymałam tylko w zamrażarce, w lodówce już nie! I rok temu lawenda mi urosła i nie przysypuj ziemią, tylko rozsyp nasionka i wciśnij delikatnie w ziemię i powinno być ok
anitan 16:04, 24 lut 2015

czyli zamrażarka w torebce papierowej, na sucho 10 dni. Potem prosto do ziemi w cieple?
kitek81 16:21, 24 lut 2015

anitan napisał(a)
czyli zamrażarka w torebce papierowej, na sucho 10 dni. Potem prosto do ziemi w cieple?

Zgadza się, ja tak robiłam i lawende swoją już mam, rośnie w ogródku teraz robie kolejne sadzoneczki, żeby mieć na front pod umbry stipa też mi ładnie już wykiełkowała
kitek81 22:13, 24 lut 2015

dzisiaj jeszcze raz na spokojnie przeglądałam sobie plany, co poczyniła Basia, żeby wiedzieć, co muszę kupić, a co mam ze swoich zbiorów w sumie część mam do przesadzenia, tło do zrobienia, czyt, kupić tujki część już rośnie na parapecie jakoś to będzie najgorzej, to pewnie z umbrami mieć będę, żeby je dostać!
Mirka 22:26, 24 lut 2015

kitek81 napisał(a)

Ja teraz trzymałam 1,5tyg, rok temu chyba krócej trzymałam tylko w zamrażarce, w lodówce już nie! I rok temu lawenda mi urosła i nie przysypuj ziemią, tylko rozsyp nasionka i wciśnij delikatnie w ziemię i powinno być ok
Czemu nie trabiłaś żeby lawendy nie przysypywać Wysiałam w niedzielę i troszkę popruszyłam ziemią ciekawa jestem czy wykiełkujePokaż jak wygląda teraz zeszłoroczna lewenda
kitek81 22:34, 24 lut 2015

Mirka napisał(a)
Czemu nie trabiłaś żeby lawendy nie przysypywać Wysiałam w niedzielę i troszkę popruszyłam ziemią ciekawa jestem czy wykiełkuje

Gdybym wiedziała, że nie wiesz, to bym trąbiła! Jeśli delikatnie przykryłaś ziemią, to może da radę się wygramolić?! Będę trzymała za nią kciuki a jak nie wzejdzie, to podzielę się z Tobą moją
Marta7 23:29, 24 lut 2015

Kasiu dziekuję za życzenia -wstyd przyznać że dopiero teraz...
A u Ciebie tyle się dzieje,piękne projekty,tyle sadzonek no i podziwiam Cię że sama wyprodukowałaś Lawendę...
Pozdrawiam serdecznie
Mysza 23:36, 24 lut 2015

kitek81 napisał(a)

Masz większe doświadczenie i roślinki Cię kochają

Muszę rozkochać w sobie roślinki żeby i u mnie ładnie rosły
kitek81 18:13, 25 lut 2015

Marta7 napisał(a)
Kasiu dziekuję za życzenia -wstyd przyznać że dopiero teraz...
A u Ciebie tyle się dzieje,piękne projekty,tyle sadzonek no i podziwiam Cię że sama wyprodukowałaś Lawendę...
Pozdrawiam serdecznie

Kochana, nawet nie wiesz, jak się cieszę, że wróciłaś i zajrzałaś mam nadzieję, że będziesz teraz częstrzym gościem
u mnie dzieje się, ale na razie to wszystko jest na poziomie planów-zobaczymy, jak mi wyjdzie z realizacją
pozdrawiam i zaraz pędzę zobaczyć co u Ciebie
kitek81 18:14, 25 lut 2015

Mysza napisał(a)

Muszę rozkochać w sobie roślinki żeby i u mnie ładnie rosły

to nic tylko trzeba próbować i dbać o roślinki one z pewnością odwdzięczą się urodą