Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

inag 23:00, 28 lip 2015

kitek81 napisał(a)
ale co mi dziś sprawiło mega frajdę ? pielę sobie spokojnie rabatkę, a tu podjeżdża koleżanka z pracy z rodzinką my w tym samym czasie się budowaliśmy, robimy ogrodzenie-prace idą u nas równorzędnie no i ogród tworzymy tylko z tą różnicą, że u nas ja jestem bardziej ogrodomaniaczką, a u nich jej mąż oczywiście pierwsze co to obchód po ogrodzie, chwalenie warzywniaka i produkcji własnych roślin i sadzonek, no i pytali się, czy mam jakieś trawki na zbyciu, bo robią trawiastą rabatę przy tarasie podzieliłam się wszystkim co mam, oni mega zadowoleni, a ja szczęśliwa, że mogłam się podzielić i że jeszcze zostałam pochwalona za rozmnażanie roślinek
niby nic wielkiego, a jak cieszy
mieć taka koleżankę to skarb nad skarby
kitek81 23:01, 28 lip 2015

Nikita napisał(a)
Przydrepciłam Kasiu oglądnąć nowe rabatki. Bardzo ładnie wyszły...jeszcze tylko kora, żeby ci chwasty nie zjadły roślinek i gotowe.
Fajna jest też ta rabata ze stipami. No i borówek zazdraszczam...U mnie już brak miejsca, aby je posadzić, a bardzo bym chciała!

pięknie dziękuję
korę postaram się już na weekend zakupić! zaraz będzie to inaczej wyglądało
stipy nawet emowi się podobają, a dziś pare sztuk poszło do mojej koleżanki
borówki są pyszne, ja mam 3 krzaczki 2 owocowały, owoce mam inne w smaku i wyglądzie a może wciśniesz gdzieś krzaczek na rabacie, super się przebarwia jesienią na czerwono
kitek81 23:03, 28 lip 2015

inag napisał(a)
. Kasia akurat Ty powodu do kompleksów kochana nie masz!

dzięki
i już nic nie piszę, żeby nie było, że znów marudzę
kitek81 23:05, 28 lip 2015

inag napisał(a)
mieć taka koleżankę to skarb nad skarby

oj tam, oj tam
sprawiło mi to radość i uzmysłowiło, że i ja zaczynam mieć się czym dzielić może nie są to hurtowe ilości, ale zaczyna się już co nieco rozrastać
inag 23:08, 28 lip 2015

Za rok to Cię w tym ogrodzie będziemy szukać tarasując sobie drogę kosą jak jeszcze kilka razy z M wybierzecie się do szkółki
kitek81 23:13, 28 lip 2015

inag napisał(a)
Za rok to Cię w tym ogrodzie będziemy szukać tarasując sobie drogę kosą jak jeszcze kilka razy z M wybierzecie się do szkółki

a pojedziemy na pewno, bo umbry będą do odbioru ja przełom sierpnia i września mam urlop, więc idealny czas na wsadzanie nowych roślin
tylko skąd kasę wziąć, jak rok szkolny się zacznie i kasę na podręczniki itp trzeba
inag 00:17, 29 lip 2015

Mam ten sam problem budżet na rośliny wyczerpałam już na ten i następny rok a cały czas kombinuję
kitek81 06:16, 29 lip 2015

inag napisał(a)
Mam ten sam problem budżet na rośliny wyczerpałam już na ten i następny rok a cały czas kombinuję

Kasa na rośliny, to pewnie nie tylko nasz problem też coś będę musiała wykombinować
ewa004 08:28, 29 lip 2015

Oj Kasiu z tymi kompleksami to mam tak samo
Im dłużej jestem na O tym one zamiast maleć to rosnąć, rosną i już mnie przerastają
kitek81 08:36, 29 lip 2015

ewa004 napisał(a)
Oj Kasiu z tymi kompleksami to mam tak samo
Im dłużej jestem na O tym one zamiast maleć to rosnąć, rosną i już mnie przerastają

Szkoda, że rośliny tak szybko nie rosną, jak nasze kompleksy