Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

Dorotka 17:51, 07 lut 2016

kitek81 napisał(a)
Małe co nieco a cieszy

Witaj, czy te nasionka kwiatów sadzi się bezpośrednio do grunty czy tez do doniczek w odmu poczatkowo?
kitek81 18:07, 07 lut 2016

Dorotka napisał(a)

Witaj, czy te nasionka kwiatów sadzi się bezpośrednio do grunty czy tez do doniczek w odmu poczatkowo?

Witaj Dorotko
Z tych kwiatków, co na zdjęciu, to do gruntu bezpośrednio można posiać w sumie 6-kę, bo to werbena patagońska, ale większość z nas i tak ją sieje najpierw do doniczek. 8-ka bo to cynia i 9-ka to słonecznik ozdobny. Resztę trzeba najpierw posiać do doniczek.
Dorotka 18:11, 07 lut 2016

No tak myślałam...hmmm... Kasiu a często tak wysiewasz? W tamtym roku też wysiewałaś?? Wyrosły?? To jednoroczne kwiaty???
kitek81 18:29, 07 lut 2016

Dorotka napisał(a)
No tak myślałam...hmmm... Kasiu a często tak wysiewasz? W tamtym roku też wysiewałaś?? Wyrosły?? To jednoroczne kwiaty???

Lobelię siałam po raz pierwszy. Pozostałe siałam wcześniej, udawało się zawciąg, jeżówka to wieloletnie, werbena niby jednoroczna, ale przy tych słabszych zimach przetrwała reszta to jednoroczne
Milka 13:45, 08 lut 2016

Kasiu, widzę że i u ciebie juz wiosennie, bo nasionka są pozdrawiam
kitek81 18:26, 08 lut 2016

Milka napisał(a)
Kasiu, widzę że i u ciebie juz wiosennie, bo nasionka są pozdrawiam

Kochana, wiosennie u mnie już jest! Nie mogłam się doczekac już tego mementu-pewnie jak większośc z nas troszkę się tylko przeraziłam ile mam pielenia-czytam, że niektórzy już ostro działają, a ja znów czekam nie wiadomo na co
pozdrawiam :*
Dorotka 19:24, 08 lut 2016

Kasiu siałeś werbenę?? A możesz mi dać instrukcę siania?? Bo właśnie dostanę werbenę od dziewczyn i musze ją posiać a nie wiem jak
kitek81 22:34, 08 lut 2016

Dorotka napisał(a)
Kasiu siałeś werbenę?? A możesz mi dać instrukcę siania?? Bo właśnie dostanę werbenę od dziewczyn i musze ją posiać a nie wiem jak

Siałam werbenę, ale do niej to ja niestety nie mam ręki, innym się udaje a mi coś nie! ale się nie poddaję i próbuję po raz 3 moje nasionka teraz mrożą się w zamrażalce, a potem sieję, tzn na ziemię wysypuję nasionka, już nie przysypuję, tylko przygniatam delikatnie podlewam i oczywiście woreczek, żeby woda tak mocno nie parowała, a żeby utrzymac wilgoc w doniczce! potem przesadzasz na miejsce stałe kępkami fajna to roślinka-polecam! zebrałam tym razem swoje nasionka, ale kupiłam też w sklepie-posieję oba rodzaję, zobaczymy, czy coś mi wzejdzie? może samo się coś rozsiało?
Agatek 08:47, 09 lut 2016

Ja też nie mam ręki do werbeny, kiełkuje ładnie, rośnie chwilę i pada mi
popcorn 08:50, 09 lut 2016

Moja werbena nie zamierza kiełkować, wcale, ech..

ile nasionek

co to za warzywko na drugiej fotce pierwsze od lewej w górnym rzędzie? Jarmuż jakiś?