Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

Marlenaa 22:10, 13 lut 2016

kitek81 napisał(a)
Kwitnące w domu
I takie coś, chyba to róża chińska-hibiskus, tylko mama mnie nastraszyła, że to roślina szkodliwa! Czytałam w necie, że to legenda-a co Wy doradzicie? A tak się cieszyłam, że to zakwitnie

Ja o szkodliwości tego kwiecia nie słyszałam. Teść miał taką ogromną. Jak kwitła była śliczna, ale bez kwiatów obrzydlistwo. No chyba, że nie umiał o nią dbać
kitek81 09:26, 14 lut 2016

Marlenaa napisał(a)

Ja o szkodliwości tego kwiecia nie słyszałam. Teść miał taką ogromną. Jak kwitła była śliczna, ale bez kwiatów obrzydlistwo. No chyba, że nie umiał o nią dbać

no jak widać, moja też zgubiła liście, bo nie zapomniałam podlać, a ona lubi wilgoć, ale te błyszczące liście też mi się podobają! właśnie sadzonkę ukradłam z pracy, bo podobał mi się właśnie liść nie wiedziałam, że to kwitnie tylko ta legenda o kwiecie...
an_tre 12:29, 14 lut 2016

kitek81 napisał(a)

no jak widać, moja też zgubiła liście, bo nie zapomniałam podlać, a ona lubi wilgoć, ale te błyszczące liście też mi się podobają! właśnie sadzonkę ukradłam z pracy, bo podobał mi się właśnie liść nie wiedziałam, że to kwitnie tylko ta legenda o kwiecie...
Kasiu jak go dobrze podkarmisz to wrócą piękne liście kwiat piękny a poniżej masz trochę wiadomości o nim widać z nich, że nie taki diabeł straszny jak malują
miłego dzionka

http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/1,113408,3867661.html
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
kitek81 16:08, 14 lut 2016

an_tre napisał(a)
Kasiu jak go dobrze podkarmisz to wrócą piękne liście kwiat piękny a poniżej masz trochę wiadomości o nim widać z nich, że nie taki diabeł straszny jak malują
miłego dzionka

http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/1,113408,3867661.html

dzięki za linka, już poczytałam to będę musiała go podkarmić troszeczkę chociaż ostatnio dodając do wody nawozu dla roślin zielonych już zauważyłam że z boku łodyżki puszcza młode listki, więc chyba faktycznie się to sprawdza, jak i to, że jak nie podleję, to liście opadają
dzięki raz jeszcze i Tobie też miłego popołudnia i wieczoru
Ewa4 19:04, 14 lut 2016

Widzę że już Cię siewkomania wzięła .pozdrawiam
kasiek 19:44, 14 lut 2016

Ojej - kominek sie robi - bosssko! Nie ma jak żywy ogień w domu!
A hibiskus dobrze rośnie na zewnątrz (ten ogrodowy) ten domowy tylko w lecie i te opowieści o negatywnym działaniu to podobno bzdury. Pozdrawiam
Dorotka 19:55, 14 lut 2016

Dopiero wybudowałąs domek a juz zmiany??? Ale z Ciebie żywioł!!!
inag 00:20, 15 lut 2016

Ooooo! Ale jestem ciekawa zmian salonowych Na pewno będzie pięknie!
inag 00:21, 15 lut 2016

A jakie kolory planujesz na ścianach? Jakie dodatki?
anabuko1 19:41, 15 lut 2016

W okresie zimy, często roślinki marnieją, zrzucają listki.
Ale to prawda, jak je dokarmisz, biohumusy sa najlepsze i pomału można zaczynać nimi.I hibiskus znowu będzie piękny