Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

kachat 10:46, 02 kwi 2015

Kolorek właśnie taki energetyzujący, pobudzający do działania - idealny jak dla mnie

Na wiatr nie wychodź, jeszcze się przeziębisz i już w ogóle nic w ogródku w najbliższym czasie nie zrobisz Nawozy nie uciekną, a rośliny mogą poczekać
AgataBC 11:03, 02 kwi 2015

Taka bordowa śliwka mi się podoba ale jakoś do ogródka mi nie pasuje, ale może rzeczywiście energetyzujący
Nawozów już trochę posypałam, bo te z lidla są rewelacyjne, ale dokupiłam więcej i bym chciała siewnikiem przelecieć ale poczekam cierpliwie.
Teraz śnieg pada. Oj przeziębić to się nie chce..
Gardener27 20:53, 02 kwi 2015

Też kupowałem w Lidlu nawozy ale wtedy mieli tylko do rh, róż i iglaków Nie przeglądałem aktualnej gazetki bo pewnie znowu są jakieś
Z takimi nawozami jeszcze się nie spotkałem Brązowe z białymi kulkami Od razu po rozsypaniu się rozpuściły Nie ma po nich nawet śladu ... a może to wina tych nawałnic
kachat 20:58, 02 kwi 2015

A co to za super nawozy lidlowe właściwie..? Do czego się je stosuje? Które polecacie? Ja tylko pod RH jakiś sypię raz w roku, trochę upóźniona jestem w tematyce nawozowe
AgataBC 22:21, 02 kwi 2015

(Piszę z telefonu)
Przemku w lidlu są cały czas te same nawozy. Kupuje te do róż i do pomidorów. Bardzo lubię zapach tych nawozów-taki naturalny.
Kasiu to są nawozy organiczno-mineralne. Czyli tylko częściowo sztuczne.
Pewnie dlatego jak pisze Przemek znikają i ich nie widać. Podejrzewam że te kulki to sztuczny nawóz a to brązowe niewiadomo co jest organiczne.
Sprawdze jeszcze co tam piszą na opakowaniu.
Cena dla mnie rewelacja bo za nią kupiłambym tylko 1kg nawozu marki X a tak mam aż 2,5kg.
Przed deszczem sypałam nimi trawnik i po dwóch dniach już widziałam różnicę.
Mieszam je w wiaderku z siewnikiem i rozsypuje na rabatch i trawnikach traktując jako nawóz uniwersalny. Różom się tylko dostało trochę więcej tego do róż. Ale składy mają z tego co pamiętam bardzo uniwersalne. Tylko ten do iglaków i rh sie trochę różni z wiadomych przyczyn. Ja kupuję ten do róż i ten do pomidorów.

anna_g 22:47, 02 kwi 2015

Jestem pod wrażeniem wielkim domku który wykonałaś Bardzo mi się podobają takie domki. Mam jeden ale malutki kupiony w sklepie na O. Też myślałam o wykonaniu ale jakoś nie mam chyba do tego takich zdolności
Sakwa też jest fajna. Ja zawsze noszę ze sobą wiaderko pełne narzędzi i potrzebnych akcesoriów A i tak mi zawsze czegoś braknie.
Pozdrawiam
martaibartek 07:44, 03 kwi 2015

Agata piękny domek dla owadów i sakwa pierwsza klasa.
Widać, że jesteś kobieto uzdolniona na wielu polach
aptu 08:07, 03 kwi 2015

Co za zdolności!!! Mi też się baaaaardzo podoba Twoja sakwa, ja na razie wszystko noszę w rękach
lojalna_ 11:55, 03 kwi 2015

Musze w moim Lidlu poszperac zimowo pozdrawiam
pasjonatkaam... 18:45, 03 kwi 2015

Zdrowych i słonecznych Świat Wielkanocnych!Bużka!