Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

grembosia 01:27, 28 maj 2013

Niedźwidzi, to udał Ci się dziwczek, strojny..
Ale kolory u Ciebie, to się wszystkimi zmysłami czerpie!
renatamama3 09:26, 28 maj 2013

debora_abc napisał(a)
Aniu też się sama nie raz zadziwiam jakie to wszystko piękne.. byłam dziś z aparatem dwa razy na dworze, chodzę i szukam "szczęścia", i tak jak kucnę to zaczynam inaczej patrzeć, czosnek i tę skalnicę to dojrzałam przypadkiem, często coś tak mi wpada w oczy całkiem niespodziewanie, czasem wiem co idę fotografować, a czasem idę w ciemno bo widzę tylko, że jest fajne światło więc trzeba iść. Teraz leje jak z cebra więc nie muszę podlewać mojej cienistej rabaty i świeżo zasianej trawy.

A jeszcze co do tej kokoryczki, to w lesie ona rośnie tak jakoś w próchnicy i ściółce, ziemie ma dopiero przy tym kłączu, ono się samo rozchodzi, ale zdaje się, że na prawdę powoli. I ziemia tam jest z pewnością kwaśna, wszystko z góry na nią spływa, bo rośnie na zboczu, co prawda wśród liściastych, ale im wyżej tym tylko świerki, sosny. Pozdrawiam

Reniu-azalie świetne, Oxydol mogłam kupić ostatnio za 18zł ponad metrowej wysokości, ale już chyba nie mam na nią miejsca. Mam w ogóle blisko Centrum Ogrodnicze z takimi śmiesznymi cenami.. wszystkie hortensje m.in."Limelight" są po 9zł w dużych donicach wysokie na co najmniej 60cm z pędami przy ziemi grubości czterech ołówków. Gdybym tylko nie musiała oszczędzać, to ciągle bym coś tam kupowała. Tego bukszpana (co jest w tej wielkiej donicy na zdjęciu) już trochę przycięłam bo miał takie zmarznięte miejsca- a zapłaciłam za niego 15zł. Niedługo znowu pojadę tam na zakupy

debora ,moja oxydol też była za 18 zł ,Nabucco za 14 zł wysokość nie mierzyłam ,dość wysokie ,ale raczej nie metr. Limka strasznie tania ,ostatnio widziałam za 28 zł ,ale duży krzak ,ja jadę do szkółki w czerwcu, 25 km ode mnie tam w kwietniu były po 12 zł ,bałam się kupić bo oznak życia nie dawały jeszcze.Kasa wiem coś o tym na roślinki już się skończyła z zimowych zapasów oszczędnościowych ,teraz zostaje co miesiąc coś uskubać na roślinkę .pozdrawiam
AgataBC 10:09, 28 maj 2013

renatamama3 napisał(a)

debora ,moja oxydol też była za 18 zł ,Nabucco za 14 zł wysokość nie mierzyłam ,dość wysokie ,ale raczej nie metr. Limka strasznie tania ,ostatnio widziałam za 28 zł ,ale duży krzak ,ja jadę do szkółki w czerwcu, 25 km ode mnie tam w kwietniu były po 12 zł ,bałam się kupić bo oznak życia nie dawały jeszcze.Kasa wiem coś o tym na roślinki już się skończyła z zimowych zapasów oszczędnościowych ,teraz zostaje co miesiąc coś uskubać na roślinkę .pozdrawiam

oo to też masz fajnie, a apropo Oxydola to pachnie cudownie! pozdrawiam
AgataBC 10:13, 28 maj 2013

grembosia napisał(a)
Niedźwidzi, to udał Ci się dziwczek, strojny..
Ale kolory u Ciebie, to się wszystkimi zmysłami czerpie!

nie wiem co jest z moim aparatem, ale te zdjęcia azalii i całej reszty są w naturalnych kolorach, aparat nic nie przekombinował, aż się zdziwiłam, że ta "Parkfeuer" taki ognień !!
Cieszę się, że się podoba : )
anna_g 10:35, 28 maj 2013

Kokoryczkę posadziłam na tej mojej "leśnej" - jest podsypany kwaśny torf i kora - wiadomo że na razie ściółki tam wielkiej nie ma ale z czasem mam nadzieję że jakoś doprowadzę do tego żeby było fajnie.
Zdjęcia robisz naprawdę super - a jak aparat kolorów nie przekombinuje (mój nie wybarwia z kolei) to już całkiem świetnie.
Debora, dobrego dnia. U mnie zimno, wietrznie i mokro...
AgataBC 10:41, 28 maj 2013

Aniu- wzajemnie życzę, u nas też mokro, całą noc lało, zimny dzień się zapowiada. Ale dla mojej trawy dobrze, że padało : )
AgataBC 21:08, 30 maj 2013

Zdjęcia z dziś po i w trakcie burzy:

AgataBC 21:13, 30 maj 2013

Wyrosło obok paprotki, ktoś ma pojęcie co to ??

AgataBC 21:19, 30 maj 2013

AgataBC 21:24, 30 maj 2013