Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

iwonadm 12:02, 06 cze 2016

Ślicznie sielsko
Pszczelarnia 12:08, 06 cze 2016

Agcia napisał(a)

Jak fala wznosząca się na morzu!

'Rasputin' bardzo ciekawy.

12:52, 06 cze 2016
Agcia napisał(a)

pracownia czarująca i czarodziejska,szczególnie piękne są te zielone witrażyki w oknie
M
12:54, 06 cze 2016
Agcia napisał(a)

piekne widoki na świat z pracowni
sylwia_slomc... 13:01, 06 cze 2016

Pracowni zazdroszczę
Agatek 13:04, 06 cze 2016

Ale z Ciebie Czarownica
tak czarować zdjęciami to tylko Ty potrafisz
AgataBC 14:51, 06 cze 2016

Dzięki dziewczyny

Pracownia to kawałek wiaty na garaż. Potrzebne miejsce dla ogrodnika.
Jakiś czas temu mój luby przytargał do domu kolejne stare okna. Z jeszcze ładniejszymi podziałkami i witrażami-chyba niebieskimi. Leżą już kilka miesięcy za budynkiem gospodarczym-czekam, aż im farba odpadnie. Na powietrzu szybko się to dzieje.

Powojniki to wdzięczny temat do fotografowania. To pierwszy sezon większości tych pnącz w ogrodzie a już jestem zachwycona. Będzie książka z tych zdjęć na koniec sezonu. W zeszłym roku zamówiłam taką teściom. Tym razem coś dla nas.
Toteż latam z aparatem

Pomału ruszają pąki jeżówki bladej-jej też się doczekać nie mogę.
A ten taki dziwny podwójny

Pozdrawiam Was i bardzo mi miło, że zaglądacie
Donia72 22:40, 06 cze 2016

Agcia, powojniki masz cudne. Bardzo podoba mi się ten z drobnymi, dzwonkowatymi kwiatami. Czy Ty masz je wszystkie na podporach metalowych?
kosolka 22:46, 06 cze 2016

Agatka, nie będę cytować zdjęc, bo musiałabym każde... O!M!G! .... Bajka, bajka..

Ptaszki Ci się wyprowadziły z pracowni, a ja chętnie bym zamiast nich się tam do Ciebie przeniosła
AgataBC 14:18, 07 cze 2016

Donia72 napisał(a)
Agcia, powojniki masz cudne. Bardzo podoba mi się ten z drobnymi, dzwonkowatymi kwiatami. Czy Ty masz je wszystkie na podporach metalowych?

Z tych dzwoneczkowych miał być jeszcze Crispa Angel ale nie wyszedł po zimie-szkoda bo był drogi. Ale grzebałam mu w korzeniach-może coś jeszcze odbije.
Został więc tylko ten Rooguchi-mój ulubieniec, niekwestionowane pierwsze miejsce-jak dla mnie. Jak dorwę gdzieś stacjonarnie tu kupię go jeszcze. A może jakoś sama rozmnożę..
Nie, wszystkie nie są na tych spawanych podporach. Część jest na podporach naturalnych np. jeden na róży Constance Spry, kolejny na Jasminie; jeden-Hagley Hybrid, pnie się po bluszczu. Trzy Jackmanii są przy drewnianych słupach trejażu. Golden Tiara'Kugotia' wisi na płocie. A reszta właśnie na tych obeliskach. Czytałam u Ciebie, że masz różę New Down -daj jej powojnika, jeśli nie ma