Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

AgataBC 21:11, 21 lis 2013

Łąka kwitłaby jeszcze bo pąków było sporo na różnych roślinach, ale poszła pod nożyczki
Został rozchodnik-sfatygowany, nie miał dla siebie wiele miejsca. Nornice go też podjadały. Ale przez zimę jeszcze będzie zdobił
AgataBC 21:15, 21 lis 2013

Po skoszeniu w listopadzie:

wiele nasion dojrzało, mam nadzieję, że częściowo się wysieją- także za ogrodzeniem naszej działki.
W przyszłym sezonie postaram się ją bardziej kontrolować i uporządkować.
Życie w łące tętniło-nikt jej nie przeszkadzał w rozwoju.
Bardzo cieszyła moje oczy
AgataBC 21:17, 21 lis 2013

To by było na tyle, polecam takie szalone pomysły
Kondzio 21:19, 21 lis 2013

Powiem szczerze każda pora roku mi się podobała super to wyszło ja się zastanawiam zrobić w sadzie taką łąkę ale myślałem na niższą max do kolan ale wolał bym do pół łydki
Kondzio 21:22, 21 lis 2013

o pokaże ci i usunę Myślałem tam za tą pergolą i bym zrobił taka ścieżkę do następnej części ogrodu

jak oglądniesz daj znać to usunę
paniprzyroda 21:38, 21 lis 2013

Już kiedyś odwiedzałam Twój ogród, pamiętam drewniane tabliczki i wózek. Pomysł z łąką bardzo fajny, kiedyś miałam taką wizję łąki w pewnym miejscu, ale nic z tego nie wyszło. Zostały mi tylko nasiona. Z przyjemnością obejrzałam Twoje zdjęcia, doskonale oddają ulotność i kruchość łąkowych piękności. Pozdrawiam, będę zaglądać.
AgataBC 21:48, 21 lis 2013

Kondzio
Świetny pomysł a pod pod tymi drzewami będzie miała dość słońca? ale w sumie skoro piszesz, że za pergolą i niska to chyba spokojnie da radę Z resztą -wróć- przyjrzałam się zdjęciu, że drzewa jednak nie duże i daleko więc cofam co napisałam Czyli po obu stronach za pergolą a po środku ścieżka tak? Czy tylko z jednej strony? Fajnie te łąki wyglądają wyrastające z niekoszonego trawnika, chyba wiesz o co mi chodzi, bo coś się wysłowić nie umiem. W różnych kształtach gdzieś tu na forum widziałam, skoszony równiutko trawnik i nagle wyższe pasmo łąki
Moja też nie wyobrażałam sobie, że będzie taaaka wysoka, przeraziło mnie to, ale cóż miałam robić. . w przyszłym roku będę mądrzejsza. Przemyśl dokładnie rośliny tak żeby Ci też stylem pasowały (bo u mnie wyszedł miszmasz)
Nie musisz usuwać zdjęcia- mnie nie przeszkadza, chyba, że tak wolisz .

Dziękuję za Twoją opinię i odwiedziny
AgataBC 21:52, 21 lis 2013

paniprzyroda napisał(a)
Już kiedyś odwiedzałam Twój ogród, pamiętam drewniane tabliczki i wózek. Pomysł z łąką bardzo fajny, kiedyś miałam taką wizję łąki w pewnym miejscu, ale nic z tego nie wyszło. Zostały mi tylko nasiona. Z przyjemnością obejrzałam Twoje zdjęcia, doskonale oddają ulotność i kruchość łąkowych piękności. Pozdrawiam, będę zaglądać.

tak, pamiętam te odwiedziny, nie ma ich u mnie za dużo więc jeszcze zapamiętuję.
Ja byłam u Ciebie wczoraj, zaskoczyło mnie, że masz już swój wątek- fajnie
Pozdrawiam
Kondzio 22:11, 21 lis 2013

Myślałem po obu stronach ale muszę przemyśleć bo faktyczne mam tam pięć drzew wysokich owocowych tak przez ciebie i twoją łąkę bardziej zakochałem się w łąkach hi hi hi hi
AgataBC 13:17, 22 lis 2013

Oo to dziękuję , no myśl, myśl, na pewno znajdziesz rozwiązanie.