Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Ewa4 22:07, 17 maj 2013

JoannA napisał(a)
Naprawdę piękności te tulipki. Skalnica cudna! Ale się kolorowo zrobiło.

Tak kolorowo się zrobiło i działka przyciąga spacerowiczów po sadzonki .
Ewa4 22:11, 17 maj 2013

Debra napisał(a)
Pięknie się rozrastaja nasadzenia. Ślicznie jest, te niemal czarne tulipany to rzeczywiście wyjatkowa odmiana.

Co do berberysów - na to miejsce po prostu potrzebujesz jakies z tych niskich, kulistych, zeby Ci nie przesłoniły rabaty.
Jest ich calkiem sporo, więc pytaj o te niskie - ja bym posadziła takie złote kule, jako ramkę.
Coś w tym stylu

To jest akurat Golden Devine.

Ach Debro niech to wszystko się szybko rozrasta co nie będę musiała tak często pielić bo nie wyrabiam już.Lubię takie szare kolory i te ciemne tulipany są cudne
Fajny ten berberys na fotce ja mam jednego takiego ale jest bordowy a te złote fajne zapiszę nazwy i będę szukać .Dzięki
Betka 22:38, 17 maj 2013

Witaj Ewuś spracowana siadłam przy kompie i nadrabiam !! Skarpa nabiera fajnego wyglądu ale tak jak pisałaś roślinki muszą się rozrosnąć ( to samo jest u mnie) aby efekt był zniewalający Dzisiaj chyba skończyłam obsadzać strumyk piszę chyba bo pewnie jeszcze coś tam upchnę Dobrze że jestem bliżej końca a może mi się tylko tak wydaje bo jakoś pomału zmęczenie mi wychodzi
I jeszcze Kwiatuszek dla Ciebie ( od Ciebie rośnie i kwitnie chyba mu dobrze )

Ewa4 22:49, 17 maj 2013

Betka napisał(a)
Witaj Ewuś spracowana siadłam przy kompie i nadrabiam !! Skarpa nabiera fajnego wyglądu ale tak jak pisałaś roślinki muszą się rozrosnąć ( to samo jest u mnie) aby efekt był zniewalający Dzisiaj chyba skończyłam obsadzać strumyk piszę chyba bo pewnie jeszcze coś tam upchnę Dobrze że jestem bliżej końca a może mi się tylko tak wydaje bo jakoś pomału zmęczenie mi wychodzi
I jeszcze Kwiatuszek dla Ciebie ( od Ciebie rośnie i kwitnie chyba mu dobrze )

Beatko ale mnie zaskoczyłaś dzięki cieszę się bardzo że Ci zakwitł to jest bardzo fajna roślinka bo zrobi się duża kępa i te kwiatki białe ładnie to wygląda .Ja odpuściłam sobie dziś ogród bo chyba za ostro się zabrałam do pracy i już momentami to nie była przyjemność tylko z musu bo ja wszystko sama robię to wiesz ale jutro znowu trawa do koszenia cała ,pielenie ale odpoczełam ,nabrałam sił więc znowu to będzie przyjemne popracować w ogrodzie
kitek81 14:19, 18 maj 2013

hej
u Ciebie o się dopiero dzieje! fajna skarpa będzie pięknie będzie przy tarasie
u mnie pewnie coś podobnego będzie, tylko że od dołu dam kamienie, żeby mi się skarpa nie rozmyła!
ja dziś też odpoczywam, jutro idę dokończyć rozgarnianie tej ostatniej górki i posadzę i posieję coś już w warzywniaku, szkoda tylko, że ta glebogryzarka jeszcze nie przyszła
pozdrawiam
nieszka 14:29, 18 maj 2013

Ewa a co to są te sadzonki na skarpie? To trzmielina tylko?
Ewa4 20:56, 18 maj 2013

nieszka napisał(a)
Ewa a co to są te sadzonki na skarpie? To trzmielina tylko?

Tak dałam trzmielinę i jeszcze na zakończenie poszukam może tak jak Debra mi podpowiada niskie berberysy.
Ewa4 20:58, 18 maj 2013

kitek81
Kasiu powoli ogarniesz działeczkę a z glebogryzarką dobry pomysł i kamienie dobrze pozbieraj bo potem problem jak kosisz .Pozdr.
magdziam 09:30, 19 maj 2013

Witaj Ewo po dłuższej mojej nieobecności. Szalejesz kobieto , skarpa na ukończeniu, moja też już prawie gotowa. Wrzucę fotki ze swojej jak kupię nowe baterie do aparatu. Bardzo ładne masz te drobne kwiatuszki (różowe i białe), widziałam takie u nas w Auchan, chyba się skuszę, bo ładnie się rozrastają. Pozdrawiam .Drzewko bonsai w prezencie dla Ciebie
danuta_szwajcer 12:12, 20 maj 2013

Pracy Ewus masz dużo ale widac juz jak ronie i kwitnie Piekna tawułe juz masz Pozdrawiam