Aniu przepiękne stado przebiśniegów. Jak wy to robicie, że takie kępy. Pewnie dużo lat i tak ładnie wyglądają. Moja sąsiadka posadziła kiedyś takie niebieskie chyba cebulica pod domem. Teraz to wygląda rewelacyjnie łany kwitnące.
Jeżeli chodzi o ciemierniki to na szczęście jak duże mrozy były to ciemierniki były przysypane śniegiem i ledwo z ziemi wychodziły. U nas było 35 cm śniegu.
W zeszłym roku u mnie tak zmarzły w lutym kwitły na przełomie końca lutego marca przyszedł mroz i kwiaty zmarzły.
Korzenie nie powinny zmarznąć może się odrodzą.
Jakie te twoje rękodzieło jest fajne. Masz parę aby tak dziergać. Mam wnuczkę ma 9 lat i dzierga na okrągło torebeczki różnych kształtów.
Elu, przebiśniegi były sadzone po dwie,trzy cebulki. One świetnie się mnożą, w dodatku wytwarzają nasiona i teraz widzę tam sryliony mikrosiewek☺️
Co do ciemierników, to one w grudniu miały już pąki kwiatowe i wyglądały super, a teraz kicha☹️
Jak usuwałam te przemarznięte łodygi to sprawdziłam co tam w korzeniach i mam nadzieję że odbijają ☺️
Jedna z moich wnuczek, też dziewięcioletnia, zaczyna dziergać☺️ Na razie to tylko łańcuszki i półsłupki ☺️ ale zacięcie ma☺️
Aniu, w ogrodzie już wiosennie, pięknie, kwiatów już sporo, a tulipany się rozkręcają, więc niedługo będzie bardzo kolorowo.
Króliczki są śliczniutkie, jak można ręcznie zrobić coś takiego, jesteś mistrzem dokładności, dla mnie niewykonalne, podziwiam.