Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

GorAna 21:49, 04 lis 2014

bogumila_bienko napisał(a)
...żurawki jesienią pięknie się wybarwiają...warto je rozmnażać.

Bogusiu, właśnie to czynię......wiosną sprawię sobie jeszcze kilka innych odmian, żeby była różnorodność
bogumila 21:52, 04 lis 2014

GorAna napisał(a)

Bogusiu, właśnie to czynię......wiosną sprawię sobie jeszcze kilka innych odmian, żeby była różnorodność
...zauważyłam,że te dzielone mają u mnie bardziej dorodne liście...starszym listki drobnieją...
malgorzata_s... 21:55, 04 lis 2014

Anuś toż urządzanie gniazdka to sama przyjemność No może męcząca przyjemność Trzymam kciuki
GorAna 21:56, 04 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)
Ja w tym roku strajkuję z cebulowymi... kupiłam tylko 40 tulipanów i finito

Mgły ode mnie poszły do Ciebie

Aniu, ja sama się z siebie dzisiaj śmiałam......przejeżdżałam, załatwiając sprawy z farbami i glazurami, koło sklepu ogrodniczego......wpadłam tylko na chwileczkę....wyszłam z 12 nowymi odmianami tulipanów.....komentowałam to puźniej tak......jak muszę wykopywać w czerwcu, to zapada decyzja, że to już ostatni raz.....jak segreguję we wrześniu, to utwierdzam się w postanowieniu.....jak je potem sadzę do ziemi to jestem najszczęśliwsza na świecie i już nie mogę doczekać się wiosny........toż to chyba jakaś choroba
GorAna 21:57, 04 lis 2014

bogumila_bienko napisał(a)
...zauważyłam,że te dzielone mają u mnie bardziej dorodne liście...starszym listki drobnieją...

Tak masz rację...żurawka po dwóch latach domaga się podziału..
GorAna 22:00, 04 lis 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Anuś toż urządzanie gniazdka to sama przyjemność No może męcząca przyjemność Trzymam kciuki

Małgosiu, to wszystko trochę za szybko się dzieje... czasami nie wyrabiam na zakrętach....a teraz sobie uświadomiłam, że jeszcze nie przemyślałam sprawy firanek....o losie następna burza mózgu
GorAna 22:02, 04 lis 2014

makkasia napisał(a)
Przedszkole tulipanowe wydaję co roku w dobre ręce a sama gupia kupuję nowe tulipki ale na drugi rok ani 1 cebulki nie kupię, bo już nie mam gdzie ich wtykać
Teraz byle do wiosny zdjęcia kamiennego pajęczynowo, szronowo, mgliste piękne
ściskam

Kasiu, moje przedszkolaki pospolite, lądują w innych ogrodach....ale te cenniejsze wysadzam na rozmnażalnik
GorAna 22:07, 04 lis 2014

babka napisał(a)
Z każdym nowym wątkiem czytanym na O dostaję coraz większego wytrzeszczu ucz Na Twój trafiłam jako jeden z pierwszych, na długo przed tym jak się tu rozgościłam na dobre a potem zarejestrowałam. Urzekło mnie u Ciebie wszystko: przestrzeń, kompozycje, kamienie, tulipany... długo by wymieniać.
Sójce jak widac też się u Ciebie spodobało
Pozdrawiam ziomalkę

Olu, jak miło, że brygada kujawsko-pomorska rośnie w siłę....cieszę się niezmiernie, że kamienny przypadł Ci do gustu.....a gdzie ten Twój ogród z pięknymi gazonami jest położony?....daleko mamy do siebie?
GorAna 22:10, 04 lis 2014

Dzisiejsze jesienne ujęcia

babka 22:22, 04 lis 2014

GorAna napisał(a)

Olu, jak miło, że brygada kujawsko-pomorska rośnie w siłę....cieszę się niezmiernie, że kamienny przypadł Ci do gustu.....a gdzie ten Twój ogród bez trawnika jest położony?....daleko mamy do siebie?

"Ogród bez trawnika" chyba zmienię tytuł wątku dopóki nie zmieni się stan rzeczy
Niedaleko całkiem, mieszkam w Nakle Podziwiam dziś Twoje wrzosowisko kolorowe i zamarzyło mi się moje bidoki wysadzić z donic w grunt do ogródka przed domem. Tyle, że tam zmiany też nastąpią na wiosnę (mam nadzieję) i tak będę latała z ogiglami to tu to tam
Czytam, że szaleństwo tulipanowe nie mija, też je kofam ale wciąż się powstrzymuję z kupnem póki nie wymyślę jak sensownie je posadzić
Pozdrówka