Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

GorAna 23:09, 07 lis 2014

Kasik napisał(a)
Aniu- Ciebie to tylko podziwiać. Tyle pracy związanej z domem , a ogród uporządkowany jak mało który. Wiadomo ile to pracy. Urządzanie domu jest cudnym zajęciem pod warunkiem, że środki są na to. Wtedy można się zatracić. Ja bym mogła tak się zatracać co chwila.
No, ale i bez tego można czuć się szczęśliwym i spełnionym, bo to przecież realizacja marzeń.

życzę Tobie byś je spełniała.

Kasiu, nie mogę sobie pozwolić na zaniedbanie tej części ogrodu, gzdzie nie ma budowy.....jakieś przyjemności trzeba mieć.....na wiosnę czeka mnie rekultywacja przy nowym domu i tam dostanę trochę wycisku, bo prawie wszystko od podstaw....a urządzanie domu daje mi dużo satysfakcji....nie poganiam się bo nie ma powodu robić coś bez przemyślenia
Dziękuję za ciepłe słowa
GorAna 23:11, 07 lis 2014

BASIA8 napisał(a)
Całuski Aneczko zostawiam i oczywiście gorące pozdrowienia

Basieńko, jaka miła wizyta....cieszę się, że wszystko u Ciebie w porządku
Buziaki
babka 23:32, 07 lis 2014

GorAna napisał(a)

Irenko, z tymi porami roku, to wyszłam przed szereg, bo widzę, że inni nic nie pokazują....ale cieszy mnie, że Ci sie podobają, chić innym nie dorastają nawet do pięt....a co do domku, to codziennie krok po kroczku finisz się zbliża ....nie pozwalam sobie na prowizorki, bo mam gdzie mieszkać....ja jestem z tych cierpliwych

Gratuluję cierpliwości ja wszystko chciałabym mieć teraz zaraz już a potem wychodzą niedociągnięcia ale sama niejednokrotnie się przekonałam, że pośpiech jest złym doradcą i lepiej dać sobie czas na przemyślenia koncepcji niż robić to samo dwa razy.

Przyjemności
paniprzyroda 00:02, 08 lis 2014

Na finisz domu jeszcze poczekam, ocieplenie i tynki są, czas na środek, ale powoli, cały czas się coś dzieje I jak piszesz, masz/mam gdzie mieszkać, a jak robić, to już bez poprawek Na już i szybko to w ogrodzie, zawsze można przesadzić Pozdrawiam.
yolka 13:23, 08 lis 2014

GorAna napisał(a)

Joluś, pomalutku, przebrniemy i firanki i oświetlenie.....przecież nikt mnie nie pogania....sama doszłam do wniosku, że przecież mam na to czas....cała długa zima da mi troche oddech na przyzwyczajenie się do nowych pomieszczeń.....i wtedy same rozwiązania przyjdą....co do przyjazdu, to czym chata bogata.....kawkę możemy przecież wypić....czekam na znak
Mysle, że to ok 10 -14 dni, wysłałam projekt do uzgodnień, a odbieram osobiście. Dam znać Milego weekendowania
hanka_andrus 12:17, 09 lis 2014

Aniu, Dziękuję za życzenia na mojej stronie, serdeczności w podzięce przesyłam.

AgnieszkaW 12:31, 09 lis 2014

Aniu, masz teraz piękny czas "urządzania" domu, ale nie zapominasz też o ogrodzie, który jest z każdym miesiącem coraz piękniejszy Co to będzie za rok? Buziaki niedzielne posyłam
GorAna 19:38, 15 lis 2014

Kochani dziękuję za odwiedzinki i cudne tulipanki od Hani...informuję,że wykańczanie domu całkiem mnie pochłonęło.....nie mam na nic więcej czasu...ogród nabrzmiały cebulkami, czeka wiosny, a ja czekam zakończenia prac w domku i zacznę wtedy wieszanie firan, zapalanie świateł w nowych żyrandolach i wieszanie bombek na choince....nie wiem czy starczy mi sił na lepienie pierogów i gotowanie barszczu....kiedyś znalazlam chwilę na releks przy fotkach ogrodu....przyznam, ze coraz bardziej brakuje mi czasu na leniwe dopieszczanie rabatek, ale nie poddaje się, gdyż to właśnie kontakt z roślinkami daje mi oddech i przypływ weny w urządzaniu gniazdka

Jesień w Kamiennym

GorAna 19:40, 15 lis 2014

GorAna 19:44, 15 lis 2014