Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

babka 22:21, 20 maj 2015

Masa pracy! To będzie szałowy ogród, już mi sie podoba Ale co ja czytam, pozbywasz się tulipanów? Jak to ??
GorAna 22:21, 20 maj 2015

eda napisał(a)
Pięknie jak zawsze u Ciebie odpozdrawiam Aniu trochę mało mnie jest jakoś czasu brak buziaki zostawiam i miłego życzę

Edytko, cieszę się, że wpadłaś.....z tym brakiem czasu, to chyba wszyscy tak mają.....ja też notorycznie nie wyrabiam
GorAna 22:25, 20 maj 2015

babka napisał(a)
Masa pracy! To będzie szałowy ogród, już mi sie podoba Ale co ja czytam, pozbywasz się tulipanów? Jak to ??

Pozbywam sie wszystkich pospolitych, których jest tysiące (już jedna skrzynia czubata).... do posadzenia, wykopania, posegregowania......i tak w koło Macieju.....a kwitnienia, przy dobrych "wiatrach" dwa tygodnie.....rozwodzę sie z nimi
GorAna 22:41, 20 maj 2015

ZbigniewG napisał(a)

Ania byłem dzisiaj w Bydgoszcz u Uzdowskiego, ma tanio (10zł)jałowic chiński Plumosa Aurea- naprawdę warto od reszty głowa rozboli a na nowość -pęcherznicę o bursztynowych liściach kasy już zabrakło(i miejsca w bagażniku)

Zbyszku Uzdowski to moja ulubiona szkółka co do jałowców to jestem ostrożna....posadziłam dawno temu kilkanaście i teraz walczę z nimi, bo pokrój już nie taki ciekawy jak kiedyś....wycinam z nich co się da
GorAna 22:42, 20 maj 2015

Ivvvona napisał(a)
Aniu, ale kawał roboty odwaliliście, podziwiam, jest perfekcyjnie. Plan nasadzeń bardzo pomysłowy - chodzi mi o te doniczki ale też o dobór roślin. Bardzo jestem ciekawa efektu końcowego, ale jestem pewna że będzie pięknie. Pozdrówka

Iwonko, jeszcze trochę roboty przed nami....najważniejsze było wyrównanie terenu i posianie trawy.....ale to już mamy z głowy
GorAna 22:45, 20 maj 2015

Napia napisał(a)
Jestem pod wrażeniem!!! Już jest pięknie, a gdy wszystko trochę urośnie, widok będzie niesamowity. Widać, ile pracy musieliście włożyć, by osiągnąć taki efekt!
Niesamowicie wygląda nowa rabata na tle krajobrazu za płotem

Agnieszko, ta przestrzeń za ogrodem ma dla mnie duże znaczenie......znaczy to, że sąsiada mam tylko z jednej strony a z trzech pola i piękne widoki z okna
GorAna 22:50, 20 maj 2015

makkasia napisał(a)
Aniu obejrzałam wszystkie nowe miejsca i szczęka mi opadła jak uzmysłowiłam sobie ogrom pracy jaki włożyliście aby tak przygotować teren pod nasadzenia i trawnik.
Zdaje sobie sprawę, ze odetchnęliście z ulgą no macie to już za sobą. Właściwie teraz to już tylko przyjemność
Przeanalizowałam nasadzenia i podobają mi się fajnie byłoby aby Danusia się wypowiedziała Aniu bazuj na swoich wyobrażeniach o tym miejscu, swojej wiedzy i doświadczeniu a na pewno będzie pięknie
trzymam za Was kciuki, jeszcze raz gratuluję
buziam

Kasiu, dziękuję za miłe słowa.....bazuję na swoich i Waszych doświadczeniach, siedzę w necie, książkach i czasopismach....a ostatnio uczę się o różach, bo 4 już czekają na posadzenie, a ja nie nam żadnego w tej materii doświadczenia.....jak popełnię jakieś błędy, to mam nadzieję, że z tego powodu nie umrę.....przecież to tylko ogród i rośliny......zawsze można coś przesadzić i zmienić jak nie będzie pasowało
malgorzata_s... 22:52, 20 maj 2015

Anuś cudnie będzie Tulipanki wykopane? Już? Deszcz niezbędny dla trawki
GorAna 22:53, 20 maj 2015

jona napisał(a)
Aniu chyba pracujesz, bo się mało odzywasz Ogród robisz z takim rozmachem, że nie wiem czy przez te trzy dni nie usypałaś sobie góry lub nie wykopałaś jeziora

Joasiu, masz rację....trochę pracuję....ogród trochę zmieni charakter....jednak bez obaw, tak wielkich rewolucji nie będzie
GorAna 22:54, 20 maj 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Anuś cudnie będzie Tulipanki wykopane? Już? Deszcz niezbędny dla trawki

Małgosiu, wykopałam najwcześniejsze odmiany i te, które przeszkadzają w tworzeniu nowych rabat.....tak bardzo na nie to ja się nie obraziłam