Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

BASIA8 10:37, 09 cze 2015

Hej Aneczko Dobrze że rój dostał nowy domek i wszystko zakończyło się szczęśliwie - my w Rodzinie mieliśmy nie miłe zdarzenie z udziałem pszczół - mojego 9 letniego Brata podczas jazdy na rowerze obsiadł rój pszczół - dobrze że sąsiad był na polu bo by na pewno nie przeżył tego zdarzenia - był bardzo pogryziony, nieprzytomny przez kilka dni, ale wszystko dobrze się skończyło.Pozdrawiam.
GorAna 12:47, 09 cze 2015

jola54 napisał(a)
Jestem pod wrażeniem i Twojej odwagi i niecodziennej przygody. Zdjęcia super!
pozdrawiam

Jolu, odwagi w tym nie ma żadnej, byłam bardzo ostrożna, bo wiem, że pszczoły nie tylko miodek robią.....poczekałam aż się dobrze usadowią....jak przyleciały, byłam na warzywnniku i zaraz obrałam kierunek na dom.....dopiero jak widziałam z okna, że siadają na magnolię pozwoliłam sobie na fotki
GorAna 12:47, 09 cze 2015

jona napisał(a)
Fajni goście Cię odwiedzili . Przybyli od razu całą rodziną

Tak, tak i nawet z królową byli
GorAna 12:51, 09 cze 2015

Borbetka napisał(a)
To bardzo ciekawa historia. Zgubiły się czy co? Pszczelarz na pewno był bardzo szczęśliwy, a ja biję brawo za Twoją postawę, że się zaangażowałaś i pszczelarza wezwałaś. Teraz każda pszczoła na wagę złota. Oglądałam kiedyś taki film i mówiono tam, że bez pszczół człowiek nie przeżyje długo.

Moniko, prawda jest taka, że dopiero trzeci pszczelarz miał ochotę je zabrać.....jeden tłumaczył, że nia ma klatki do transportu, drugi, że pszczół ma pod dostatkiem.....i dopiero początkujący, (na dorobku), miał na nie ochotę
GorAna 12:53, 09 cze 2015

ZbigniewG napisał(a)
Ania przesyłam jedną z tych kropli o którą pytałaś właśnie spadło ich dodatkowe dziesięć

Dziękuje Zbyszku....u mnie dzisiaj spadło 2l na m kw......nic to przy tej suszy....sadziłam trochę jednorocznych i pikowałam sałatę.....ale nadal sucho
GorAna 12:58, 09 cze 2015

yolka napisał(a)

Oby dzisiaj u Ciebie popadało, u nas w nocy padało teraz mży z przerwami, ale jest pochmurno to dobrze
Byłam w grochowisku - zobacz u mnie

Byłam widziałam.....ale zbieg okoliczności
Joluś u mnie deszczu tyle, co kot napłakał
GorAna 13:00, 09 cze 2015

BASIA8 napisał(a)
Hej Aneczko Dobrze że rój dostał nowy domek i wszystko zakończyło się szczęśliwie - my w Rodzinie mieliśmy nie miłe zdarzenie z udziałem pszczół - mojego 9 letniego Brata podczas jazdy na rowerze obsiadł rój pszczół - dobrze że sąsiad był na polu bo by na pewno nie przeżył tego zdarzenia - był bardzo pogryziony, nieprzytomny przez kilka dni, ale wszystko dobrze się skończyło.Pozdrawiam.

Basiu, to naprawdę niemiłe zdażenie.....dobrze, że się wszystko pomyślnie skończyło.......zwierzęta, nawet takie malutkie, to jednak niebezpieczeństwo dla człowieka w specyficznych okolicznościach.
Milka 13:22, 09 cze 2015

Ale miałam oglądania
spotkanie, fajne komentarze, śliczne ogrody, twoje zmiany w ogrodzie i piękne widoki na niebie, ale ta historia z pszczołami, to coś niesamowitego, ale miałaś odwagę i frajdę, pięknie na żywo relację nam zdałaś Aniu fajnie cię w końcu na fotce zobaczyć, od razu lepiej, tyle się nagadałyśmy na pw
Dominika11 20:07, 09 cze 2015

to teraz powinien być miodzik gratis
barbara_kraj... 20:27, 09 cze 2015

GorAna napisał(a)
Nastąpiło przeszeregowanie

Ale rój!
A mówią, że pszczoły wyginęły.

U mnie trzmiele szaleją, ale pszczółek niewiele.