Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

GorAna 22:22, 11 cze 2015

Ivvvona napisał(a)
Ślicznie kwitnie twoja pęcherznica, moją tnę mocno i niestety kwiatów nie oglądam. Fotki ze spaceru cudne, nie pamiętam kiedy widziałam chabry i maki polne.

Iwonko, to pozwól, jej pokazać swoją urodę
Chabry i maki u mnie tylko na obrzeżach, bo w łanie pszenicy niedopuszczalne
Ivvvona 22:31, 11 cze 2015

Niestety zmuszona jestem ja ciąć bo mam ograniczone miejsce, kwitła tylko na początku w drugim roku po posadzeniu, później tak się rozrosła że ciecie jest konieczne- jedno na wiosnę, drugie latem. Twoja ma miejsce więc rośnie sobie swobodnie i pokazuje całą swą urodę.
Czytam że będziesz na zlocie - poznamy się
GorAna 22:32, 11 cze 2015

Ivvvona napisał(a)
Niestety zmuszona jestem ja ciąć bo mam ograniczone miejsce, kwitła tylko na początku w drugim roku po posadzeniu, później tak się rozrosła że ciecie jest konieczne- jedno na wiosnę, drugie latem. Twoja ma miejsce więc rośnie sobie swobodnie i pokazuje całą swą urodę.
Czytam że będziesz na zlocie - poznamy się

Bardzo się cieszę, że poznam tyle pasjonatów ogrodów
Borbetka 09:21, 12 cze 2015

Czytam o pęcherznicy. Parę lat już się zastanawiam czy ją wyrzucić u mnie, bo mi nie pasuje w ząb do pewnej rabaty i jak zaczyna kwitnąć, nie mam sumienia. Daje niesamowitą ciemną plamę z jasnymi, okrągłymi kwiatkami. Podoba mi się bardzo, szczególnie z daleka. Zostaje więc co roku . U Ciebie jest niesamowita.
Kapibara 10:54, 12 cze 2015

Aniu bardzo się cieszę, że będę miała możliwość poznac Ciebie osobiście, jak się uda w tak dużej grupie osób
Nie przesadzam 4 tys. tulipków to taka mała Holandia Bogdzia za to jest królową Rh Myśle,że Kamienny w bylinowym ubranku będzie cudny
Tusiala 13:32, 12 cze 2015

Piękne niebo nad kamiennym i Ty i pszczółki teraz zadowolone maki kojarzą mi się ze zbożem rosnącym na polu. Zawsze pełno ich było i jeszcze habrów. Śliczne kwiecie
yolka 19:10, 12 cze 2015

Ania, padało dziś u Ciebie?
GorAna 22:38, 12 cze 2015

Borbetka napisał(a)
Czytam o pęcherznicy. Parę lat już się zastanawiam czy ją wyrzucić u mnie, bo mi nie pasuje w ząb do pewnej rabaty i jak zaczyna kwitnąć, nie mam sumienia. Daje niesamowitą ciemną plamę z jasnymi, okrągłymi kwiatkami. Podoba mi się bardzo, szczególnie z daleka. Zostaje więc co roku . U Ciebie jest niesamowita.

Moniko, przyznam sie bez bicia, że siedzę w Twoim wątku i podziwiam nasadzenia....są po prostu cudne.....moja pęcherznica to prezent.....też zastanawiałam się, przy rekultywacji ogrodu po budowie, jak ją wkomponować w nowe nasadzenia, myślę, że się udało....jak kwitnie, to jest śliczna, potem zawiazuje owoce i jest ulubionym krzewnem sikorek
GorAna 22:42, 12 cze 2015

Kapibara napisał(a)
Aniu bardzo się cieszę, że będę miała możliwość poznac Ciebie osobiście, jak się uda w tak dużej grupie osób
Nie przesadzam 4 tys. tulipków to taka mała Holandia Bogdzia za to jest królową Rh Myśle,że Kamienny w bylinowym ubranku będzie cudny

Agnieszko, myślę, że wymyślimy plakietki z awatarkiem, dla ułatwienia identyfikacji
Jeśli chodzi o rabatę bylinową, to będzie powstawała powoli....teraz skupiam się na rabacie herbacianej, bardziej formalno-romantycznej.....bylinówka powstanie w drugiej części, przy ścianie garażu
GorAna 22:43, 12 cze 2015

Tusiala napisał(a)
Piękne niebo nad kamiennym i Ty i pszczółki teraz zadowolone maki kojarzą mi się ze zbożem rosnącym na polu. Zawsze pełno ich było i jeszcze habrów. Śliczne kwiecie

Teraz habrów i maków trzeba szukać na poboczach, bo rolnicy dbają, by uprawy były bez chwastów