Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

yolka 19:30, 03 lis 2016

GorAna napisał(a)

Iwonko, właśnie zastanawiam się nad tym dzbanem, bo tam wylewa się macierzanka o fioletowych kwiatkach......a ta rabata będzie bardziej w tonacji czerwono żółtej....

Zostaw macierzanke, ma żółtko w listeczkach, a kwiatki tak drobne, że nie zakłóci kolorystyki, poza tym pieknie wygląda z dzbanu
GorAna 19:30, 03 lis 2016

Margerytka40 napisał(a)
Ja też jutro jeszcze cebulki będę sadzić . Odwlekam to i odwlekam bo pewnie w przyszłym roku znów będę je przesadzać z racji na rewolucje zaplanowane i zupełnie nie wiem gdzie je wetknąć . Myślałam żeby może na razie w donice jakieś

Ja cebuli przesadzam każdego roku, bo potem mi uciekają
Donice to jakieś rozwiązanie jest.....tylko to pamietanie o podlewaniu mnie zniechęca
GorAna 19:35, 03 lis 2016

yolka napisał(a)

Zostaw macierzanke, ma żółtko w listeczkach, a kwiatki tak drobne, że nie zakłóci kolorystyki, poza tym pieknie wygląda z dzbanu

Joluś, wiesz, że ja nie jestem raptus....poczekam poobserwuję i wtedy podejmę decyzję
W międzyczasie poszukam ....może czerwonego żagwinu albo floksa szydlastego?
GorAna 19:38, 03 lis 2016

JoannA napisał(a)

Uwielbiam te przepiękne widoczki i te płonące kolorki.
Pozdrowienia zostawiam

Joasiu, jak miło cię gościć
Tak berberysy przepięknie się wybarwiają na czerwono.
Dobrze, że pozostaną zdjęcia, bo szalejące wiatry nie pozwalają długo cieszyć się kolorowymi liśćmi
Margerytka40 19:42, 03 lis 2016

Aniu ja z cebulami mam wieczny problem , bo jak wykopuję szczególnie tulipany to później mam problem z rozpoznaniem które są które szczególnie jak rosną obok siebie różne odmiany i kolory . Przyznaję się że skutecznie zniechęca mnie to do ich posiadania choć jak przychodzi wiosna to żal mi że nie mam ich dużo . Jak Wy to robicie że wiecie gdzie które rosną?
annawu 19:53, 03 lis 2016

GorAna napisał(a)

Z tego astra jestem bardzo zadowolona. Mam go drugi rok. w ubiegłym był o wiele mniejszy i też później zakwitł.
Myślę sobie, że powinien rosnąć w bardziej nasłonecznionym miejscu

U siebie mam go już parę lat, ale co roku drastycznie go ogałacam bo bardzo mi się rozrasta, jak dotąd nie znalazłam dla niego obszerniejszego pola, żeby się rozrastał do woli, ten mój jest wysoki na 5 cm, u Ciebie wygląda na dość wyższego, albo wygląda jakby spadał z górki
GorAna 19:54, 03 lis 2016

Margerytka40 napisał(a)
Aniu ja z cebulami mam wieczny problem , bo jak wykopuję szczególnie tulipany to później mam problem z rozpoznaniem które są które szczególnie jak rosną obok siebie różne odmiany i kolory . Przyznaję się że skutecznie zniechęca mnie to do ich posiadania choć jak przychodzi wiosna to żal mi że nie mam ich dużo . Jak Wy to robicie że wiecie gdzie które rosną?

U mnie każda grupa tulipanów oznaczona jest innym kolorem włóczki, a teraz mają nawet wizytówki
GorAna 19:57, 03 lis 2016

annawu napisał(a)

U siebie mam go już parę lat, ale co roku drastycznie go ogałacam bo bardzo mi się rozrasta, jak dotąd nie znalazłam dla niego obszerniejszego pola, żeby się rozrastał do woli, ten mój jest wysoki na 5 cm, u Ciebie wygląda na dość wyższego, albo wygląda jakby spadał z górki

Aniu, u mnie też płoży sie po ziemi....tam jest murek z kamieni i po nich spływa
Powiedz mi, czy te jego łodygi się ukorzeniają?
yolka 19:58, 03 lis 2016

GorAna napisał(a)

Aniu, u mnie też płoży sie po ziemi....tam jest murek z kamieni i po nich spływa
Powiedz mi, czy te jego łodygi się ukorzeniają?

Może łodygę trzeba przypiąć do podłoża i ziemią przysypać,
GorAna 20:00, 03 lis 2016

yolka napisał(a)

Może łodygę trzeba przypiąć do podłoża i ziemią przysypać,

Muszę tak zrobić, cobyś miała sadzonkę na wiosnę