Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

GorAna 21:05, 03 lis 2016

Iwk4 napisał(a)

Aniu, tam masz limonkowe żurawki, które podkreślq kolor macieżanki.
A połączenie czerwonego i fioletu jest moim tegorocznym odkryciem.
Dla mnie będzie fajnie.

Tak wyglądało w tym roku.
Zobaczymy, jak będzie w przyszłym, bo tam jest dla macierzanki trochę mało słonka.

GorAna 21:07, 03 lis 2016

gobasia napisał(a)
a mnie tam wcale nie przeszkadza ,że są pomieszane..a nawet tak lubię

Basiu, bo ja jestem z tych co lubią każdy kolorek osobno
m_gocha 21:36, 03 lis 2016

Aniu! Twój ogród w jesiennej odsłonie przecuuuudny. Nowa rabata wyszła super! Świetnie dobrane nasadzenia i ten wylewający się dzban... Efekt wow! Płożący aster zjawiskowy. Gdybyś kiedyś miała nadmiar sadzonek to zapisuję się na listę kolejkową Ilość tulipanów powalająca, że już nie wspomnę o Twoim zorganizowaniu znakowania, przechowywania i ich sadzenia. Jestem pod ogromnym wrażeniem
Niestety prawdopodobnie jak dalej będzie taka pogoda to nie zdążę posadzić wszystkich moich cebul. Obecnie pozostaje tylko sobota. W tygodniu niestety po powrocie z pracy prawie już wieczór. Czy sadziłaś kiedykolwiek cebule do donic? Gdzie je wtedy przechowywać? Jak myślisz czy nie zasadzone cebule tulipanów i czosnków mają szansę przetrwać do następnego sezonu? Jak je wtedy przechowywać?
m_gocha 21:41, 03 lis 2016

A wogóle to jestem w szoku - u Ciebie w ciągu kilku godzin tyle postów jak u mnie za pół roku
Ewik 21:44, 03 lis 2016

Widoki jesienne cudne.jestem pod wrażeniem oznaczania tulipanów. Ja w tym roku dałam wszystkie do ziemi i zobaczymy co się będzie działo.ponoć nornice nie lubią czosnkow i krokusow,sprawdzę w praktyce
pawel_snopek 22:01, 03 lis 2016

Macierzanka mi się osobiście bardzo podoba a jej zapach jest oszałamiający kiedyś zastanawiałem się nad zastosowaniem jej zamiast części trawnika Pozdrawiam Ogrodniczkę.
GorAna 22:04, 03 lis 2016

m_gocha napisał(a)

Czy sadziłaś kiedykolwiek cebule do donic? Gdzie je wtedy przechowywać? Jak myślisz czy nie zasadzone cebule tulipanów i czosnków mają szansę przetrwać do następnego sezonu? Jak je wtedy przechowywać?

Małgosiu, sadziłam cebule do koszyczków ale do donic nigdy, bo nie miałam takiej potrzeby.
Z sadzeniem cebul do donic, jset taka sprawa, że dołuje się je w ogrodzie, po to, żeby przeszły tak zwany czas jarowizacji (przechłodzenia....ogrodnicy wkładają nawet cebule do zamrażarek, by mieć kwiat na Dzień Kobiet).
To przemrożenie jest potrzebne do tego, by cebule zakwitły.
Jeżeli masz cebule i nie masz czasu posadzić je do gruntu, to posadź je do donic....nawet piętrowo (poczytaj w artykule Danusi) i zadołuj w ogrodzie. Wiosną możesz przestawiać donice w różne miejsca w zależności od humoru jaki będziesz mieć
GorAna 22:06, 03 lis 2016

m_gocha napisał(a)
A wogóle to jestem w szoku - u Ciebie w ciągu kilku godzin tyle postów jak u mnie za pół roku

Tak jak już kiedyś Ci pisałam....przenieś swój wątek do 'Naszych ogrodów"
Tutaj więcej osób zagląda
GorAna 22:09, 03 lis 2016

Ewik napisał(a)
Widoki jesienne cudne.jestem pod wrażeniem oznaczania tulipanów. Ja w tym roku dałam wszystkie do ziemi i zobaczymy co się będzie działo.ponoć nornice nie lubią czosnkow i krokusow,sprawdzę w praktyce

Miałam tak kiedyś, że nornice wchodziły w rząd tulipanów, a ja wyjmowałam rankiem z ziemi łodygi z pąkami.....cebul już nie było
Nornice to stworzenia, uprzykrzające życie ogrodnika
GorAna 22:20, 03 lis 2016

pawel_snopek napisał(a)
Macierzanka mi się osobiście bardzo podoba a jej zapach jest oszałamiający kiedyś zastanawiałem się nad zastosowaniem jej zamiast części trawnika Pozdrawiam Ogrodniczkę.

Oj, tak...pachnie dusząco-oszałamiająco....zwłaszcza po deszczu....a ile pszczół na niej brzęczy