Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

anna_g 21:01, 12 lip 2013

danuta_szwajcer napisał(a)

Ale piękny spektakl, cudowny. Lilie są zjawiskowe...
Danusiu w jakich odstępach sadzisz cebule? i czy Ty je czasami wykopujesz? Przepraszam jeśli już o tym pisałaś ale nie pamiętam tyle tu wiadomości różnych...
Pozdrawiam i słonka życzę
AgnieszkaW 21:03, 12 lip 2013

Jeszcze raz napiszę: przepiękne lilie.
bogumila 21:22, 12 lip 2013

...liliowy spektakl trwa...oby jak najdłużej kwitły...są prześliczne.Pozdrawiam.
danuta_szwajcer 23:04, 12 lip 2013

Aniu jak widac na zdjeciach, to zalezy bo sadze je w donicach to czasami po trzy cebule a czasami tylko jedna. Tej jesieni bede je przesadzac bo niektore juz mniej urosły i maja za ciasno. Chetnie sie podziele z Toba cebulami jak bedziesz chciała bo mysle, ze beda miały nowe cebulki Liliowce tez mam w donicach i tez bede je dzielic bo juz widze, ze potrzebuja miejsca Jutro powinny sie rozbic ciemno bordowe bardzo duże Mam tyle radosci z tych kwiatów Motyle lubie tez ich kwiaty
Agnieszko nie mam takiego pięknego krajobrazu wokół jak u Ciebie to chiociaz niech bedzie kolorowo
Bogusiu u Ciebie tez podpatruje Twoje cudowne bylyny i lilie
Pozdrawiam wszystkich i słonka życze bo u nas leje co chwile.
Celina 23:15, 12 lip 2013

Widzę ,że szał liliowy i u Ciebie
mira 23:20, 12 lip 2013

piekne lilie - zastanawiam się gdzie rosną i jak sa wkomponowane bo mam peoblem z moimi trąbkowymi - bo skopmponować do innych roślin wcale nie łatwo -- tak mi się wydaje

pozdrawiam
danuta_szwajcer 23:31, 12 lip 2013

Celinko to cały kolorowy spektakl Jutro beda nowe kolory
Mira mam osobna rabate z liliali a z tyłu sa roze ale tez chce to jakos uporzadkowac bo taki misz masz sie zrobił,Bo i gatunki pomieszane. A trabkowe jak dla mnie są zjawiskowe i pasowaly by z czyms białym bo w kolorach sa tez intensywne.
danuta_szwajcer 08:13, 13 lip 2013

nebel napisał(a)
Życzę więc dużo wiary i optymizmu
A Twoje 'sanktuarium' dodaje otuchy nie tylko Tobie - przez to, że pokazujesz je na "Ogrodowisku" ")
Mam nadzeję, że rozumiesz, co chciałam przez to 'powiedzieć'
Dziękuje
danuta_szwajcer 08:20, 13 lip 2013

Dzidka napisał(a)

Danusiu, przepiękne masz te lilie.I taka ilość, ponad 120, to dla mnie niewyobrażalna ilość.
Ależ muszą pachnieć.
Czy wybierasz się na wystawę lilii?

Ciesze się, że mnie odwiedziłas no i przy okazji uswiadomiłaś że wystawa jest teraz a nie tydzien temu Nawet Bogusi pisałam, że była jak mielismy spotkanie w Pisarzowicach. Mam ostatnio troche na głowie,brak czasu pomieszał mi wszystko No coz juz inne plany mam, moze jutro uda mi sie na chwilke. Szkoda, bo moglysmy sie umowic przeciez Teraz jeszcze nie kwitna te pachnace ale juz za niedlugo to bedzie cudny zapach
danuta_szwajcer 08:21, 13 lip 2013

Poziomka napisał(a)

Ja również zapiszę jej nazwę do zeszytu. Warta jest tego.
Pozdrawiam Jasia

Jasiu jest warta uwagi Zrobie pozniej jeszcze zdjecie jak juz bedzie w pełni rozkwitu Pozdrawiam