Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 09:58, 03 mar 2013

Marta7 napisał(a)

Danusiu liliowo,kolorowo i cyniowo-po prostu pięknie !

Danusiu powiedz mi jak CI się uchował taki kawał pustego miejsca ! jestem w szoku,nie spodziewalam się tego po Tobie!
Jeśli chodzi o projekt,to ja nie zabardzo-ale takie moje wzmianki:
-rododendrony kupuje większe okazy-wtedy mi się pięknie mają .(małych nie umiałam wychować)
-polecam azalie białą-Persil,różową-Raimunde,pomarańczową-Gibraltar-pomimo częstego mojego zaniedbywania nic sobie z tego nie robiły.

A na koniec o tym najpiękniejszym,najcudowniejszym Twoim kwiatuszku-jakby się chciało jego wycałować,przytulić-oj jak ja Ci zazdroszczę-zrób to też ode mnie !

Marta ta przestrzen to sprawia wolna dzialka juz u sasiada nawiasem mowiac sasiadka jest z bliskich Twoich okolic Mam tam posadzony rzad sosen,ktore po wielu latach zaczely coraz bardziej od dolu usychac jak to sosny no i jesienia powycinałam z kolezanka je od dołu no i teraz tak sie zrobilo, zrobie zdjecie z innej perspektywy bo tego nie widac ze z boku jest dom i dosyc waskie jest przejscie z boku. A co do mojego" najcudowniejszego kwiatuszka" to mowisz i masz ale caluski mogę tylko wirtualnie dac bo "kwiatuszek aniołeczek" Amelka mieszka 250km od nas a azalie zapisałam dzieki

[/quot
anna_g 10:07, 03 mar 2013

Ale piękne zdjęcie Danusiu z tym maluszkiem. Słodziaśne
anna_g 10:10, 03 mar 2013

Nie wiem czy Ci się to do czegos przyda - ale pomyślalam sobie o podsadzeniu tych sosen jakimiś pnączami - nie powiem, że mam to przemyślane ale tak mi to wpadło do głowy. Ponieważ jestem na etapie hortensji pnącej i przywarki japońskiej to też one mi się skojarzyly - pasowałyby z rh albo azaliami, ale zapewne mogą być też inne pnącza. To tylko taka luźna uwaga, żebyś ew. miała o czym myśleć. Miłego dnia
Gosiniak 13:56, 03 mar 2013

Zdjęcie prześliczne i widać jakie te lilie duże, kwiaty wspaniałe mają
grazyna 17:47, 03 mar 2013

Danusiu, na tym zdjęciu wyżej to Ty z wnuczką ?! Jesteście takie ładne jak Twoje kwiatki
Tak daleko masz wnuczkę, pewnie tęsknisz! Czemu Marta7 zazdrości ? Chciałaby też ?

Ja też bym już chciała mieć wnuka/wnuczkę ale mój syn nie spieszy się Wierzę, że wszystko w swoim czasie, być może ja jeszcze nie jestem gotowa na bacię ? mimo chciejstwa

danuta_szwajcer 17:59, 03 mar 2013

grazyna napisał(a)
Danusiu, na tym zdjęciu wyżej to Ty z wnuczką ?! Jesteście takie ładne jak Twoje kwiatki
Tak daleko masz wnuczkę, pewnie tęsknisz! Czemu Marta7 zazdrości ? Chciałaby też ?

Ja też bym już chciała mieć wnuka/wnuczkę ale mój syn nie spieszy się Wierzę, że wszystko w swoim czasie, być może ja jeszcze nie jestem gotowa na bacię ? mimo chciejstwa

Dziękuję Ci za miłe słowa, mój syn po studiach został tam gdzie studiował założył rodzinę no i tak tesknie ale mam ich czesto wiec ciesze sie z tego jak jest a radość jest ogromna więc jak już się doczekasz to zobaczysz jakie to cudowne

grazyna 18:10, 03 mar 2013

Wszystko co najlepsze przede mną ?

Znawczynio lili, powiedz proszę, czy jak jesienią wkopujesz cebulkę to na wiosnę wyrasta, kwitnie i rozrasta się ? To znaczy miałabym więcej miejsca dla niej przeznaczyć ? Aj, zaraz, chyba większość masz w donicach ? Przed kretami i nornicami chowasz je ?! To w zasadzie dobry sposób, tylko na jak długo tego miejsca w donicy wystarczy ?

Oj, zadaję śmieszne pytania, ale uczę się
danuta_szwajcer 18:28, 03 mar 2013

Tak wyrasta i zakwita tak jak teraz zakupisz posadzisz to też Ci pięknie zakwitnie lego lata. One sie rozrastają szybko tylko tak jak ja zmuszona jestem sadzic do donic to po dwoch sezonach lepiej wyjac i rozsadzic. ale az tak duzo miejsca nie potrzebuja. Czytałam ostatnio zeby wiecej miejsca miały na rozrastanie to można sadzic do koszy na śmieci sa takie z bocznym i dziurami) bo wowczas dużo miejsca mają i tak zrobie dobry pomysł Pytania nie są śmieszne po to jest to forum, tez sie ciagle uczę
grazyna 18:39, 03 mar 2013

gierczusia 18:40, 03 mar 2013

Jak zobaczyłam ten wiciokrzew to szczenki do teraz po podłodze szukam , bo mi opadła

A tak serio .. Ktosik dopytywał o wiciokrzewa ...... Mam też wiciokrzewa , pierwszy raz teraz u mnie zimował, ale taki klasyczny pnący .. Dopytywałam tych co doświadczenie mają z nimi i wprawdzie nie pamiętam już kto to był ( niech wybaczą mi i mojej sklerozie )... Ale było jednoznacznie,że wiciokrzewów raczej się nie tnie , tylko usuwa pędy pzremrożone aaaaa.. I jeszcze że łatwo zrobić sadzonkę przyginając gałąż do ziemi