Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 07:43, 28 lut 2013

Martuś u Ciebie jest dobra ziemia a nie taka jak u mnie i jeszcze te nornice, nie mam doswiadczenia w uprawie bo lilie mam dopiero trzy lata i wiem , ze w polcieniu u mnie nie będa rosly i lubia słonce i jeszcze sadze je do donic bo nornice zjedza wszystko wiec nie wiem w jakiej ziemi by im bylo najlepiej no i Martus Twoje zdjecie to dowod, ze jak sie kocha kwiaty to kwiaty to odwzajemniaja) a co do nazw to nie kataloguje ich, niektore pamietam sadze je bo mi sie podobaja, zachwycaja mnie kwiaty i zapach i daje mi to wielka radosc i nie zaprzatam sobie glowy i tak obciążnej nadmarem spraw zapamietywaniem kazdej lilii i jej nazwy bo i po co mi to?) Dla mnie lilie są wyjątkowej urody i lubią slonce
danuta_szwajcer 07:45, 28 lut 2013

Marta7 napisał(a)

Danusiu,czy na tym drugim zdjęciu co tak cudnie kwitnie na biało, to róża? jaka?

To co kwitnie na biało to jest tawuła
Marta7 07:46, 28 lut 2013

Danusiu,zapomniałam CI powiedzieć to co najważniejsze,że wiciokrzewy masz cudne-u mnie jak była ta ostra zima wymarzły
Druga ważna rzecz-WYKASUJ tą moją amatorszczyznę!
Trzecia sprawa-co to za krzew ten biały-róża?,jaka?przymarza?(na zdjęciu z latarnią)
danuta_szwajcer 07:52, 28 lut 2013

Ten wiciokrzew to jest ciekawostka bo to jest nie pnący ale rosnie jak drzewo , kwitnacy krzew, kupilam go jako pnacze bo tak mi go sprzedali juz dawno temu wiec posadziłam na płot no i tu niespodzianka) kwitnie cudnie bardzo wczesnie wiosna obsypuje się takimi cudnymi kwiatami ma tylko tam malo miejsca przy tym plocie Tawuły nie przymarzaja i cale szczesccie , przycinam je bardzo mocno kilka razy w roku bo tak rosna a kwitna zawsze na wiosna tak ładnie ale Ty chyba tez masz u siebie??
Marta7 08:12, 28 lut 2013

Danusiu mam tawuły,bardzo je lubię,tylko chyba inne odmiany-u mnie ma pokrój taki zwisający a u Ciebie taka ładna wyprostowana,byłam pewna że to róża
Drzewo wiciokrzew-coś cudownego!
Uśmiechniętego dnia życzę
danuta_szwajcer 09:40, 28 lut 2013

Marta7 napisał(a)
Danusiu mam tawuły,bardzo je lubię,tylko chyba inne odmiany-u mnie ma pokrój taki zwisający a u Ciebie taka ładna wyprostowana,byłam pewna że to róża
Drzewo wiciokrzew-coś cudownego!
Uśmiechniętego dnia życzę

U nas dziś taka mgła, że jadąc do pracy chciałam wycieraczki włączyć żeby lepiej widzieć hihihi, też mam te zwisające i one są piękne i bardzo wcześnie kwitną a te ze zdjęcia mam dwa i oba mocno przycinam z drabiny zresztą na kule bo mi zarosło wszystko a z tyłu mam przepiękną żółta róże potem pokaże ale nazwy nie znam i żeby ją było widać to musze mocno ciąć ale to jej sluży bo zawsze kwitnie.Martuś wiciokrzewy pnącze też mi mocno przymroziło zeszłej zimy ale coś odrosły wiec może w tym roku zakwitną bardziej Kiedyś sadziłam totalnie bez głowy stałam i sadziłam
anna_g 09:42, 28 lut 2013

Danusiu - wszystkiego słonecznego Ci życzę Tralalalala słoneczko świeci Ale fajnie. Pozdrawiam
danuta_szwajcer 09:56, 28 lut 2013

Aniu u mnie okropna mgła od rana nic nie widziałam jadąc do pracy ale może jak opadnie to zaswieci pozdrawiam
grazyna 10:00, 28 lut 2013

Kusisz Kobieto Bukami

Serdeczności Danusiu Też masz nornice Jak u mnie Ponoć zjadają larwy opuchlaka, ale słabo im u mnie idzie, więc muszę to całe szatałajstwo wykurzyć tej wiosny

EPODLAS 10:50, 28 lut 2013

Aniołek wśród lilii Jakie romantyczne. Naprawdę u ciebie liliowo, kolorowo no i romantycznie. Jak w angielskim ogrodzie.