Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Urszulla 20:19, 29 cze 2015

Sama nie wiem na co patrzeć, bo zawsze dajesz tak dużo cudownych kwitnących okazów róże są zachwycające i mam nadzieję że w przyszłym tyg. może je osobiście będę wąchać...termin dowolny byle było ciepło (odpisz na PW)a rabata jest idealna....i też jestem ciekawa jej na żywo
Tesska 22:00, 29 cze 2015

Danusiu , przypadkowo weszłam do Twojego ogrodu i powiem ci ,że nie wychodze z niego piekny , jak z bajki , ja tez dopiero zaczynam przygode z różami i mam problem np z róża pnaca jak ja mam obciąć po przekwitnięciu ma małe różyczki m musiałabym na szkołe do Ciebie przyjść )
bozga 22:06, 29 cze 2015

A gdzie fotka najnowszej hortensji
eliza3 22:14, 29 cze 2015

Spacerując po Twoim ogrodzie można się zapomnieć... pięknie u ciebie i bardzo romantycznie.
danuta_szwajcer 07:52, 30 cze 2015

Milka napisał(a)
Danusiu, cieszę się, że tym razem, az tak nie zniszczyło. Obejrzałam twoją sesję, jak romantycznie nie mogę powiedzieć, że tylko ta fioletowa róża mnie zachwyca, bo ja lubię wszystkie, jak kwitną, raj różany, raj liliowy i na dodatek obejrzałam nowo powstającą rabatę, fajnie, że miejsce wygospodarowałaś, fajnie będzie wiosną, kwiecie pod zielonym. A co do prac, to w takim ogrodzie roboty stale huk, cięcia też, wiem, po sobie, znowu zmieniam parę rzeczy, ale część końcem lata, chyba we wrześniu

Te miejsce to trochę z przymusu bo nieciekawie wyglądały choinki od dołu, pełno siewek różnych, Ula mnie zmobilizowała zrobiła pierwsze ciecię no i potem już jesienią dalsza wycinka, rh dobrze im bo rosną, jeszcze dalej też dużo miejsca wolnego wzdluż ogrodzenia pod sosnami i musze to zagospodarować. To jest z tyłu domu tam nic nie podlewam bo dosyć mam tej roboty, dlatego musze posadzic cos co poradzi sobie w miare samo. Myśle nad azaliami. No i tak to już jest, że ciągle coś zmieniamy
danuta_szwajcer 07:55, 30 cze 2015

Kindzia napisał(a)
Ale na piękne zdjęcia trafiłam!!! I już lilie zaczynają, właściwie przyleciałam zobaczyć jak tam lilie u Ciebie, u mnie nie zeżarte w tym roku, nornice się na róże przerzuciły. Sporo mam lilii, przyjedziesz po iryski, to ukopiemy i lilie

U mnie za mało lilii, koniecznie musze dosadzic, nie mam też martagonów. Tylko musze wymyslic jakies zabezpieczenie przed nornicami, moze siatke bo w donicach dziury tez wygryzaja Teraz mam inwazje kretów. Pamietam o irysach tez dla Ciebie
danuta_szwajcer 07:59, 30 cze 2015

Urszulla napisał(a)
Sama nie wiem na co patrzeć, bo zawsze dajesz tak dużo cudownych kwitnących okazów róże są zachwycające i mam nadzieję że w przyszłym tyg. może je osobiście będę wąchać...termin dowolny byle było ciepło (odpisz na PW)a rabata jest idealna....i też jestem ciekawa jej na żywo

Dzisiaj o poranku latałam w piżamie po ogrodzie)) Dobrze, ze u mnie to nic nie widac sama wiesz jak schowana jestem , bo fajnie to musiało wygladac Roze powoli przekwitają a upał zrobi swoje ale zawsze cos kwitnie, napisze na PW, umowimy się
danuta_szwajcer 08:05, 30 cze 2015

Tesska napisał(a)
Danusiu , przypadkowo weszłam do Twojego ogrodu i powiem ci ,że nie wychodze z niego piekny , jak z bajki , ja tez dopiero zaczynam przygode z różami i mam problem np z róża pnaca jak ja mam obciąć po przekwitnięciu ma małe różyczki m musiałabym na szkołe do Ciebie przyjść )

Miło mi, że do mnie zajrzałas Co do ciecia pnących to czyszcze ją od tych przekwitłych ale te co za bardzo się rozrastaja to przycinam czasami. Tą fioletową to tnę bardzo mocno i wycinam bardzo dużo po przekwitnięciu bo przejsc się nie da pod pergolą A przyjechac zawsze mozesz bo masz blisko
Kasya 08:06, 30 cze 2015

danuta_szwajcer napisał(a)

czerwona rozyczka ma kwiaty jak moja Black forest
a jak twoje hortensje bukietowe, maja juz paki ?
danuta_szwajcer 08:07, 30 cze 2015

eliza3 napisał(a)
Spacerując po Twoim ogrodzie można się zapomnieć... pięknie u ciebie i bardzo romantycznie.

Cieszę się bardzo, że się podoba