Tez się cieszę na maj i spotkania, tak szybko ten czas pędzi oj za szybko Dzisiaj w koncu poszłam z aparatem po ogrodzie i też chyba za szybko się wszystko budzi, dużo strat po tej suszy i coś mi się ogrodowe nie podobają bo nic nie wypuszczają a jak u Ciebie Ula?
Nawet róże listki wypuszczają, klematisy pąki już mają tak jak i borówki amerykańskie, wiciokrzewy listki oj coś chyba za szybko, hortensje ogrodowe najpierw susza a potem te mrozy bez śniegu -18C i suche patyki oj szkoda ich bo były takie piękne: Ciemierniki śliczne Pierwsze krokusy aż oko cieszą
Danusiu wiosna u ciebie na całego,u mnie dziś był duży mróz chyba krokusy umarzły,o ogrodowe się nie martw u mnie też pączków nie mają jaby miały to te przymrozki by umroziły ,nieraz w maju zmarzły.
Danusiu, to jest niemożliwe mieszkamy w tej samej miejscowości kilka kilometrów od siebie, a Ty masz już krokusy wow. U mnie ledwo wzeszły. Zastanawiam się czy rośliny już odkrywać, czy jeszcze zostawić owinięte.
Danusiu- piękna wiosna u Ciebie. Hortensji szkoda, bo piękne. Ja nigdy nie okrywam licząc na to, że jednak dadzą radę. Mam jedną piłkowaną młodziutką, którą okrywałam i kwitła pięknie. w tym roku postanowiłam zobaczyć jak da radę sama- boję się, że tylko same listki pokaże.