Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 15:06, 15 mar 2016

Milka napisał(a)
Wyciągnęłam i żonkile i tulipany, jeszcze nie wszystkie, bo zima wróciła, ostatnie 2 lata fajne były, ciepłe wiosny, no teraz choc bratki nas cieszą, coś sobie kup, zawsze lepiej

Kupiłam i bratki i stokrotki a dzisiaj w nocy napadało tyle śniegu. Dobrze, że schowałam bo stokrotki by zniszczyło. Tyle krokusów i tych fioletowych już wczoraj kwitło echh no cóż musimy cierpliwie czekać:
Milka 15:14, 15 mar 2016

U mnie też napadało, ale topnieje, ale powiem ci, że taka wilgoć, że mi jakoś zimno.
Agania 08:43, 18 mar 2016

Danuś kupiłaś sobie te brateczki?....ja też mam zaległości ogrodowe i w domu też zalegam, sił mi brakuje, połamane mam drzewa od tych nietypowych opadów śniegu, zero motywacji, chyba, że od Irenki...cały Wrocław motywuje...u nich ta wiosna szybciej rozkwita
danuta_szwajcer 09:29, 18 mar 2016

Milka napisał(a)
U mnie też napadało, ale topnieje, ale powiem ci, że taka wilgoć, że mi jakoś zimno.

Napadalo ale już jest pięknie tylko niestety u nas totalny syf w powietrzu, ze nawet o naszym miescie mowią i piszą wszędzie ale w końcu już dużo porobiłam w ogrodzie) Zapał i energia jest
danuta_szwajcer 09:48, 18 mar 2016

Agania napisał(a)
Danuś kupiłaś sobie te brateczki?....ja też mam zaległości ogrodowe i w domu też zalegam, sił mi brakuje, połamane mam drzewa od tych nietypowych opadów śniegu, zero motywacji, chyba, że od Irenki...cały Wrocław motywuje...u nich ta wiosna szybciej rozkwita

Tak tak kupiłam posadzone już, ozdobiłam drzewko pisankami i zaraz przyjemniej się zrobiło Dużo tez w końcu porobiłam chociaż jeszcze dużo zostało ale jeszcze dziś i jutro mam w planie prace to mysle się już będzie widać efekt a Irenko to ma energii za nas wszystkich i nas motywuje.Tez mam dużo połamanych i jutro mam nadzieję, że M mi powycina bo to trzeba sprzętem odpowiednim i wolę nie myśleć ile z tego będzie gałęzi do sprzątania
Mira104 11:41, 20 mar 2016

Witam się niedzielnie i czekam na fotki
Urszulla 12:56, 20 mar 2016

Ogrodowe zmarznięte
Mira104 17:21, 20 mar 2016

Urszulla napisał(a)
Ogrodowe zmarznięte

szkoda, bo są ładne ale to nie przykryłaś ich na zimę? Ja moje zakryłam sporą ilością stroisza i w sumie przeżyły
danuta_szwajcer 19:08, 20 mar 2016

Urszulla napisał(a)
Ogrodowe zmarznięte

Oj czyli tak samo jak u mnie( Bardzo mi żal tych hortensji, kilka gałązek żyje ale większośc sucha Chyba dwie te duże przesadze bardziej do cienia bo teraz jak mi połamało choinki to nie mają za dużo cienia i może róze tam posadze?
danuta_szwajcer 19:09, 20 mar 2016

Mira104 napisał(a)

szkoda, bo są ładne ale to nie przykryłaś ich na zimę? Ja moje zakryłam sporą ilością stroisza i w sumie przeżyły

Wielka szkoda, one odbiją ale raczej nie zakwitną tego lata